Η κυνική Τσέλσι και το... κρίμα της Τότεναμ

Gazzetta team
Η κυνική Τσέλσι και το... κρίμα της Τότεναμ

bet365

Ο Seb Stafford-Bloor βρέθηκε στο Wembley για την αναμέτρηση της Τσέλσι με την Τότεναμ και γράφει για όλα όσα είδε.

Στο νέο Γουέμπλεϊ η γραμμή ανάμεσα στην αποτυχία και στην επιτυχία είναι πολύ λεπτή. Είναι μία έδρα που σέβεται μόνο το σκορ και όχι τις εμφανίσεις. Είναι η «ζώνη θανάτου» του αγγλικού ποδοσφαίρου. Το Λονδίνο φόρεσε τα καλά του για το μεγάλο ματς της Τσέλσι με την Τότεναμ. Αμφότεροι οι τεχνικοί επιφύλαξαν εκπλήξεις.

Ο Κόντε άφησε τους Αζάρ και Ντιέγκο Κόστα στον πάγκο, ενώ ο Ποκετίνο αποφάσισε να βάλει τον Σον να παίξει όλη την αριστερή πλευρά.

Η Τσέλσι εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της

Ο τρόπος που παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες έδειχνε ότι η Τσέλσι θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο προσαρμογής. Τελικά, δεν ήταν έτσι. Οι παίκτες του Ποκετίνο έκαναν εύκολα το λάθος και τους κόστισε. Μία γρήγορη αντεπίθεση των μπλε ανάγκασε τον Άλντερβαϊρλεντ να κάνει το φάουλ στον Πέδρο και ο Γουίλιαμ νίκησε τον Γιορίς. Λίγα λεπτά αργότερα ο Μπατσουάγι θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ για την Τσέλσι και η παρουσία του Σον δημιουργούσε πολλά προβλήματα.

Η Τότεναμ βρίσκει τις απαντήσεις στα μεγάλα ματς

Ένα από τα χαρακτηριστικά αυτής της Τότεναμ είναι ότι μπορεί να προσαρμόζεται στα μεγάλα ματς και να αλλάζει το μομέντουμ. Τη στιγμή που έδειχνε να καταρρέει στο ξεκίνημα βρήκε τον τρόπο να αναπνεύσει. Ο Κέιν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα έπειτα από ασίστ του Έρικσεν στο 18’. Η Τσέλσι, όμως, επέστρεψε και μία απροσεξία του Σον οδήγησε στο πέναλτι, με το οποίο ο Γουίλιαν έκανε το 2-1 στο τέλος του πρώτου μέρους.

Τι κρίμα για τα σπιρούνια. Είχαν πάρει τον έλεγχο του ματς, όμως μία απροσεξία ήταν αρκετή για την καταστροφή. Δεν ήταν ότι η Τσέλσι κέρδισε το πέναλτι όσο ότι η Τότεναμ της το προσέφερε. Ο Μόουζες αποδείχθηκε πιο έξυπνος από τον Σον. Οι αυτοκτονικές τάσεις της ομάδας του Ποκετίνο έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, έδειξαν και πάλι χαρακτήρα. Ο Έρικσεν έβγαλε ίσως την μπαλιά της σεζόν και ο Άλι έκανε το 2-2.

Η Τσέλσι του Κόντε είναι ο τέλειος γάμος ανάμεσα σε μυαλό και ικανότητα

Η Τότεναμ είναι η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς στην Premier League σε ματς που βρέθηκε να χάνει. Το ποδόσφαιρο, όμως, δεν είναι πάντα έτσι. Η κλάση της Τσέλσι έκανε το σενάριο διαφορετικό. Ο Αζάρ μπήκε στο δεύτερο μέρος και στο 75’ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους μπλε. Και στο 80’ ο Μάτιτς με γκολάρα έκανε το 4-2 στο 80’, στέλνοντας την Τσέλσι στον τελικό. Μία στιγμή που μετουσίωσε όλο αυτό που έχει χτίσει ο Κόντε στο Λονδίνο. Μία οργανωμένη ομάδα, που δεν τα παρατάει ποτέ και αποδεικνύεται πολύ ανθεκτική.

Για μεγάλα διαστήματα η Τότεναμ είχε τον έλεγχο, ήταν καλύτερη, όμως δεν κατάφερε να μετατρέψει αυτή την υπεροχή σε γκολ. Πολύ απλά οι αντίπαλοί της αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί και κυνικοί. Οι μπλε κατάφεραν να επιβιώσουν σε δύσκολες στιγμές και ο προπονητής τους αναγνώρισε πολύ έξυπνα τις αδυναμίες της ομάδας του και παράλληλα την ικανότητα με την οποία είναι προικισμένοι οι παίκτες του. Οι δύο καλύτερες ομάδες της χώρας φέτος έδειξαν ακριβώς πώς θα έπρεπε να είναι ένας ημιτελικός Κυπέλλου.

 

Τελευταία Νέα