Ποιος θα μείνει εκτός Ευρώπης; (poll)

Gazzetta team
Ποιος θα μείνει εκτός Ευρώπης; (poll)

bet365

Η μάχη του Europa League έχει πάρει φωτιά στη Serie A και το «FFT» προσπαθεί να... μαντέψει ποιος ή ποιοι θα μείνουν Ιταλία.

Η υπόθεση scudetto φαίνεται ότι έχει κριθεί, το ποιοι θα ακολουθήσουν την Γιουβέντους στο Champions League επίσης έχει ξεκαθαρίσει, όπως έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό και η μάχη της παραμονής. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, επομένως, εστιάζεται στον... πόλεμο για την έξοδο στο Europa League, με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν τις δύο θέσεις. Αυτές οι θέσεις, βέβαια, μπορούν να γίνουν τρεις αν η Γιούβε κάνει το νταμπλ ενώ η Λάτσιο μπορεί να εξασφαλίσει μέσω κυπέλλου το εισιτήριο για την Ευρώπη. Οπως και να έχει, αφήνοντας στην άκρη το Coppa Italia, εστιάζουμε στις τέσσερις ομάδες που διεκδικούν την 4η και 5η θέση της Serie A, αφήνοντας εσάς να επιλέξετε ποια είναι η επικρατέστερη για... αποτυχία.

ΛΑΤΣΙΟ 61
Μέχρι και πριν δύο εβδομάδες όλα πήγαιναν μια χαρά για την ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι αλλά τώρα τα χαμόγελα έχουν εξαφανιστεί και έχουν δώσει τη θέση τους στον εκνευρισμό. Οχι για το 0-3 από τη Νάπολι αλλά για το 2-2 με την Τζένοα στο Luigi Ferraris, σε ένα ματς με πολλά (δικαιολογημένα) παράπονα για τη διαιτησία. Η Λάτσιο έχει νεύρα αυτή την στιγμή και αυτό αποδεικνύεται και από τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου, Αρτούρο Ντιακονάλε, ότι υπάρχει συστηματική εύνοια προς τις δύο ομάδες από το Μιλάνο και αδικία προς τις άλλες ομάδες που διεκδικούν την έξοδο στην Ευρώπη. Το ματς με την Παλέρμο στο Olimpico προσφέρεται για να επανέλθει η ηρεμία αλλά το πρόγραμμα δεν είναι εύκολο στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να μπει ενδιάμεσα και ο τελικός του Coppa Italia (17 Μαΐου αντί για 2 Ιουνίου) αν η Γιουβέντους προκριθεί στον τελικό του Champions League.

Λάτσιο-Παλέρμο
Ρόμα-Λάτσιο
Λάτσιο-Σαμπντόρια
Φιορεντίνα-Λάτσιο
Λάτσιο-Ιντερ
Κροτόνε-Λάτσιο

ΑΤΑΛΑΝΤΑ 60
Το εντός έδρας 1-1 με την Σασουόλο έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι η Αταλάντα θα λυγίσει αλλά το 1-1 στο Olimpico κόντρα στη Ρόμα επανέφερε την πίστη. Ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι και οι παίκτες του δεν περίμεναν, όταν άρχιζε η σεζόν, ότι θα έφταναν τέλη Απριλίου και θα ήταν δυνατά στη μάχη για έξοδο της Ευρώπης. Είναι, όμως, και θα πρέπει να κυνηγήσουν μέχρι και την τελευταία ελπίδα για να πετύχουν κάτι που θα μοιάζει με... πρωτάθλημα. Οι Μπεργκαμάσκι έχουν δύο δύσκολα εντός έδρας ματς με Γιουβέντους και Μίλαν, ειδικά αυτό με τους Ροσονέρι θα είναι τελικός, αλλά γενικά το πρόγραμμα τους είναι καλό αφού έχουν να αντιμετωπίσουν και τέσσερις ομάδες που θα είναι αδιάφορες βαθμολογικά. Το βασικότερο ερώτημα για την Αταλάντα είναι μάλλον το αν θα αντέξει η ίδια στην πίεση όσο πλησιάζουμε στο φινάλε ή θα καταρρεύσει...

Αταλάντα-Μπολόνια
Αταλάντα-Γιουβέντους
Ουντινέζε-Αταλάντα
Αταλάντα-Μίλαν
Εμπολι-Αταλάντα
Αταλάντα-Κιέβο

ΜΙΛΑΝ 58
Το γκολ του Ζαπάτα στο 97ο λεπτό του derby della Madonnina ενδέχεται να αποδειχθεί στο τέλος της σεζόν πολύ πιο σημαντικό από ό,τι μοιάζει τώρα. Η ομάδα του Βιτσέντσο Μοντέλα κατάφερε να παραμείνει μπροστά από την Ιντερ με +2 και αυτή την στιγμή δείχνει να είναι φαβορί για έξοδο στο Europa League. Για διάφορους λόγους... Καταρχάς, στην ομάδα και γύρω από αυτή υπάρχει ένας ενθουσιασμός μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας και την είσοδο του Κινέζου Γιόνγκχονγκ Λι. Από εκεί και πέρα, η ομάδα δεν επηρεάστηκε τελικά πολύ από το 1-1 με την Πεσκάρα ενώ και το πρόγραμμα χαμογελάει στους Ροσονέρι. Με εξαίρεση το ματς με την Ρόμα στο San Siro για την 35η αγωνιστική και αυτό με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο στην 36η, οι υπόλοιπες τέσσερις υποχρεώσεις είναι καλές για την Μίλαν, η οποία πάει ενωμένη σε αυτή την τελική ευθεία της σεζόν.

Μίλαν-Εμπολι
Κροτόνε-Μίλαν
Μίλαν-Ρόμα
Αταλάντα-Μίλαν
Μίλαν-Μπολόνια
Κάλιαρι-Μίλαν

ΙΝΤΕΡ 56
Πριν ένα μήνα οι Νερατζούρι ήταν ουσιαστικά σίγουροι ότι θα πάρουν εισιτήριο για το Europa League και από εκεί και πέρα ήλπιζαν, στη λογική του «όλα γίνονται», ακόμη και για 3άδα. Ενα μήνα μετά, το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό και επικρατεί αβεβαιότητα ακόμη και για το Europa League. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι δείχνει να κάνει κοιλιά, μετά από ένα πάρα πολύ καλό θετικό σερί, στη χειρότερη στιγμή και είναι ξεκάθαρο ότι εξαρτάται και από τα αποτελέσματα των άλλων. Από τις έξι αγωνιστικές που απομένουν για το τέλος της Serie A, μάλιστα, οι τρεις είναι φωτιά για τους Νερατζούρι, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν Φιορεντίνα (εκτός), Νάπολι (εντός) και Λάτσιο (εκτός). Με την συζήτηση για το μέλλον του Πιόλι να έχει ανάψει και διάφορα μεταγραφικά σενάρια να κυκλοφορούν καθημερινά, η Ιντερ, η οποία έχει και νεύρα για την διαιτησία, θα πρέπει να βρει την αυτοκυριαρχία της και να κάνει ένα δυνατό τελευταίο σπριντ. Μπορεί;

Φιορεντίνα-Ιντερ
Ιντερ-Νάπολι
Τζένοα-Ιντερ
Ιντερ-Σασουόλο
Λάτσιο-Ιντερ
Ιντερ-Ουντινέζε

 

Τελευταία Νέα