Οι πιο ακριβοί παγκίτες

Gazzetta team
Οι πιο ακριβοί παγκίτες

bet365

Το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για μια 11άδα παίκτες που αποκτήθηκαν αντί σημαντικού ποσού και έχουν βρεθεί να γυαλίζουν τον πάγκο.

Γιάσπερ Σίλεσεν, Μπαρτσελόνα
Οι ομαδάρες ξεκινούν πάντα με δυνατό τερματοφύλακα και για το ύφος αυτής εδώ της λίστας, ο Γιάσπερ Σίλεσεν είναι εξαιρετικός. Ο keeper της Εθνικής Ολλανδίας κόστισε 13 εκατ. ευρώ συν bonus στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι και ύστερα από 143 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με τον Αγιαξ μετακόμισε στο Camp Nou. Ο 27χρονος το ήξερε ότι δεν θα είναι βασικός λόγω Τερ Στέγκεν και έτσι ακριβώς έγινε αφού στην La Liga έχει μόλις 2 εμφανίσεις στη σεζόν 2016-17.

Αλμπέρτο Μορένο, Λίβερπουλ
Ο Αλμπέρτο Μορένο ξεκίνησε τη σεζόν ως βασικός αριστερός μπακ για την Λίβερπουλ και χρειάστηκε μόλις δύο αγώνες για να γίνει βασικός σε... Κύπελλο και League Cup. Ο Ισπανός, που αποκτήθηκε το 2014 αντί 18 εκατ. ευρώ από την Σεβίλλη, έκανε τον Γίργκεν Κλοπ να σπάσει το κεφάλι του για να βρει λύση σε μια θέση που δεν είχε ουσιαστικά back-up και ο Γερμανός κατέληξε να τοποθετήσει εκεί και να εμπιστεύεται τον μέσο, Τζέιμς Μίλνερ. Ο 24χρονος κατάφερε να φτάσει τα 285 λεπτά στην Premier League παίζοντας σε 7 ματς ως αλλαγή.

Γκαμπριέλ Παουλίστα, Αρσεναλ
Η Αρσεναλ βρέθηκε σε ανάγκη απόκτησης σέντερ μπακ τον Ιανουάριο του 2015 και αποφάσισε να δώσει πάνω από 20 εκατ. ευρώ στην Βιγιαρεάλ για τον Γκαμπριέλ Παουλίστα. Ο 26χρονος έπαιξε την περσινή σεζόν σε 21 στην Premier League, όμως φέτος, ειδικά μετά την απόκτηση του Σκόντραν Μουστάφι, έχει περάσει σε ρόλο καθαρά αναπληρωματικού καθώς έχει αγωνιστεί μόλις 9 φορές βασικός και 4 ως αλλαγή ύστερα από 30 αγώνες στο Νησί.

Κουρτ Ζουμά, Τσέλσι
Το καλοκαίρι του 2014 η Τσέλσι έδωσε 15 εκατ. ευρώ στην Σεντ Ετιέν για τον τότε 20χρονο αμυντικό και τον άφησε δανεικό στους Στεφανουά. Τη σεζόν 2015-16 έγινε κανονικά κάτοικος Stamford Bridge και έπαιξε σε 32 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι τον Φεβρουάριο, όταν και υπέστη ρήξη χιαστών και έχασε το υπόλοιπο της σεζόν. Φέτος, παρά την άμυνα τριών στόπερ του Αντόνιο Κόντε έχει μείνει στις 4 εμφανίσεις ως αλλαγή στην Premier League, οι οποίες όλες μαζί του έχουν δώσει 23 λεπτά παρουσίας. Ο Γάλλος έχει ακόμα 4 ματς στο FA Cup.

Κέβιν Βίμερ, Τότεναμ
Ο Αυστριακός κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2015 από την Τότεναμ, η οποία έδωσε 7 εκατ. ευρώ στην Κολονία για να τον αποκτήσει. Τη σεζόν 2015-16 έπαιξε σε 10 αγώνες στην Premier League και φέτος τα πράγματα είναι μάλλον χειρότερα, αφού ο χρόνος συμμετοχής του έχει περιοριστεί από τον Μαουρίσιο Ποκετίνο σε 4 ματς βασικός και συνολικά σε 357 λεπτά στο αγγλικό πρωτάθλημα και σε ένα 90λεπτό στο Champions League. Δεδομένης της παρουσίας των Βερτόνγκεν - Αλντερβάιρελντ, ο 24χρονος δύσκολα θα βρει θέση σαν βασικός και στο μέλλον.

Ρενάτο Σάντσες, Μπάγερν Μονάχου
Η Μπάγερν Μονάχου έδωσε το περασμένο καλοκαίρι 35+45 εκατ. ευρώ στην Μπενφίκα για τον 18χρονο μέσο, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος νεαρός παίκτης στο Euro 2016 και κατέκτησε τον τίτλο με την Εθνική Πορτογαλίας. Ο Ρενάτο Σάντσες όμως δεν έχει βρει πολύ χαλαρά τα πράγματα στην Bundesliga, καθώς έχει παίξει βασικός μόλις σε 4 αγώνες και μαζί με τους 10 που μπήκε αλλαγή έχει φτάσει μόλις τα 440 λεπτά συμμετοχής.

Χαβιέρ Παστόρε, Παρί Σεν Ζερμέν
Το καλοκαίρι του 2011 ο Χαβιέρ Παστόρε μετακόμισε αντί 40 εκατ. ευρώ από την Παλέρμο στην Παρί Σεν Ζερμέν και ήταν μία από τις μεταγραφές-δηλώσεις για το τι θα ακολουθήσει. Πέντε χρόνια μετά, ο 27 φορές διεθνής Αργεντινός δεν είναι πια το αστέρι του παρελθόντος, ούτε καν βασικός στα πλάνα του Ουνάι Εμερι. Ο playmaker έχει παίξει μόλις 7 φορές από την αρχή και μόλις 619 λεπτά στην Ligue1, ενώ δεν ήταν στο αρχικό σχήμα ούτε στα Κύπελλα.

Χάμες Ροδρίγες, Ρεάλ Μαδρίτης
Ο Κολομβιανός playmaker είναι μακράν ο πιο ακριβός παίκτης της λίστας. Μετά τις τρομερές εμφανίσεις στο Mundial του 2014 η Ρεάλ έκανε το «μπαμ» αγοράζοντάς τον αντί 80 εκατ. ευρώ από την Μονακό, όμως ο 25χρονος ύστερα απο δύο γεμάτες σεζόν με 25 συνολικά γκολ, δεν συνεχίζει στο ίδιο επίπεδο. Με τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο ο Ροδρίγες δεν είναι καν η πρώτη αλλαγή και φέτος στην La Liga έχει παίξει βασικός μόλις 7 φορές και έχει μπει ακόμα τόσες από τον πάγκο έχοντας συνολικά 680 λεπτά συμμετοχής.

Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα, Ιντερ
Ο 'Γκαμπιγκόλ' είναι από τα top-wonderkids και η Ιντερ κατάφερε να τον κάνει δικό της το καλοκαίρι δίνοντας σχεδόν 30 εκατ. ευρώ. Ο Βραζιλιάνος έγινε κάτοικος Μιλάνου τον Ιανουάριο, όμως δεν μπόρεσε να μπει άμεσα στην πρώτη ομάδα. Κλήθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή στα τέλη Μαρτίου και έχει 7 εμφανίσεις στην Serie A (1 γκολ), όλες ως αλλαγή.

Λούκας Πέρεθ, Αρσεναλ
Μετά το τρελό 2015-16 στο οποίο έβαλε 17 γκολ στο Ισπανικό πρωτάθλημα σε 37 αγώνες με την Λα Κορούνια, η Αρσεναλ έδωσε 20 εκατ. για να πάρει τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ. Ο αριστεροπόδαρος επιθετικός όμως δεν βρήκε ποτέ χρόνο στο αρχικό σχήμα έχοντας μπροστά του τους Αλέξις Σάντσες και Ολιβιέ Ζιρού. Στην Premier League έχει μόλις 2 ματς στο αρχικό σχήμα και ένα γκολ, ενώ highlight της θητείας του στους Gunners είναι το χατ-τρικ στο Champions League σε βάρος της Βασιλείας.

Μίτσι Μπατσουαγί, Τσέλσι
Μπορεί άλλος να είναι ο πιο ακριβώς εδώ μέσα, όμως ο Μπατσουαγί είναι ο πιο παγκίτης της λίστας. Ο Βέλγος επιθετικός ξεχώρισε την περασμένη σεζόν με τη φανέλα της Μαρσέιγ έχοντας απολογισμό 11 γκολ και 9 ασίστ στην Ligue1 και έκανε την Τσέλσι να δώσει 40 εκατ. ευρώ για να τον πάρει στο Λονδίνο. Ο 23χρονος όμως δεν έχει τη χρονιά που θα ήθελε αφού δεν έχει παίξει σε κανένα ματς βασικός στην Premier League και έχει 17 εμφανίσεις ως βασικός και μετρά από αυτές 113 αγωνιστικά λεπτά.

 

Τελευταία Νέα