Ο Γκουαρδιόλα αλλάζει όλη την ομάδα!

Gazzetta team
Ο Γκουαρδιόλα αλλάζει όλη την ομάδα!

bet365

Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά... 18 παίκτες βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου και ο Πεπ Γκουαρδιόλα ετοιμάζεται για το θερμότερο καλοκαίρι της Σίτι την τελευταία δεκαετία!

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει παλέψει για να αποκτήσει τη σωστή ισορροπία αυτή τη σεζόν. Υπάρχουν ομάδες που μπαίνουν στο ρινγκ με άγριες διαθέσεις και με φουλ επιθετικές τάσεις. Αν δεν βρουν πολλές αντιστάσεις θα κερδίσουν, ωστόσο αν ο αντίπαλος είναι επικίνδυνος θα εκμεταλλευθεί τα κενά τους και θα τους ρίξει νοκ άουτ.

Η Σίτι έμοιαζε να μη βρίσκεται στη σωστή ψυχική κατάσταση πριν το ματς στο Μονακό! Η απουσία του Τουρέ από τη μεσαία γραμμή ήταν ορατή και στο πρώτο ημίχρονο η Σίτι δεν μπόρεσε να κάνει ούτε τελική προσπάθεια, ενώ δέχθηκε δυο γκολ! Κολάροφ και Αγουέρο έδωσαν… ασίστ στους Μονεγάσκους για μια μεγάλη νίκη!

Αποτέλεσμα εικόνας για yaya toure city

Αυτή η ομάδα χρειάζεται σοβαρή χειρουργική επέμβαση και ο Γκουαρδιόλα θα έχει την ευκαιρία του το καλοκαίρι! «Αυτή η ομάδα δεν έχει πολλή εμπειρία. Είμαι σίγουρος πως θα βελτιωθούμε. Αυτή η διοργάνωση είναι πολύ απαιτητική. Κάποιες φορές πρέπει να είσαι όχι μόνο ικανός, αλλά και τυχερός. Κι εμείς δεν ήμασταν» τόνισε κι έστειλε το μήνυμα.

Η Σίτι ετοιμάζει ολοκληρωτικές αλλαγές το καλοκαίρι και ο Καταλανός είναι έτοιμος να ξεκινήσει τη μεγαλύτερη αναμόρφωση της ομάδας από το 2008, τότε που ο Σεϊχης Μανσούρ αγόραζε το σύλλογο. Στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται… 18 παίκτες και ο Γκουαρδιόλα θα έχει το δυσκολότερο έργο της καριέρας του! Όπως αναφέρουν οι Βρετανοί, ο 46χρονος κόουτς θα έχει στη διάθεσή του τουλάχιστον 150 εκατ. λίρες, ωστόσο ο ίδιος θα εστιάσει περισσότερο στους παίκτες που θα πουλήσει ή θα αφήσει ελεύθερους.

Τον Ιούλιο επτά ποδοσφαιριστές μένουν ελεύθεροι! Τουρέ, Κλισί, Ζαμπαλέτα, Καμπαγιέρο, Νάβας και Σανιά θα είναι εκτός συμβολαίου, ενώ πέντε δυνατά χαρτιά όπως οι Χαρτ, Μανγκαλά, Νασρί, Μπονί και Ντεναγιέ δύσκολα θα πάρουν το πράσινο φως ώστε να επιστρέψουν στην ομάδα.

Υπάρχουν κι ερωτηματικά! Ο Αγουέρο δεν πείθει όσο θέλουν στο Ετιχαντ, όσοι τον είδαν στο Μόντε Κάρλο ήταν σίγουροι πως δε θα σκοράρει. Ο Κομπανί δε μπορεί να σταθεί όρθιος λόγω των διαδοχικών τραυματισμών, ο Κολάροφ δεν έχει ικανοποιήσει, όπως και οι Ντελφ, Φερνάντο, Ιενάτσο! Ναι, 18 παίκτες βλέπουν την πόρτα της εξόδου, αλλά θεωρείται σχεδόν απίθανο ο Γκουαρδιόλα να τους την κλείσει, ενώ το σίγουρο είναι πως θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της άμυνας.

Ηδη, ο Εντερσον της Μπενφίκα αποτελεί τον βασικό στόχο της Σίτι για την αντικατάσταση του Χαρτ, ενώ πρόθεση του Καταλανού είναι να ενισχύσει τα άκρα του και οι Γουόκερ, Ρόουζ της Τότεναμ είναι ψηλά στη λίστα του, καθώς και ένα σέντερ μπακ, ο Λαπόρτ της Αθλέτικ! Ο έμπειρος τεχνικός προβληματίζεται έντονα για την εικόνα του Αγουέρο στα κρίσιμα ματς και ο Αλέξις Σάντσες είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης. Βέβαια, για να γίνει το έργο το δικό του ευκολότερο, πρέπει η Σίτι να είναι στο Champions League της επόμενης περιόδου και την Κυριακή υπάρχει ντέρμπι με τη Λίβερπουλ!

 

Τελευταία Νέα