Φόβος και τρόμος από τα έντεκα βήματα

Φόβος και τρόμος από τα έντεκα βήματα

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους τερματοφύλακες που έχουν κάνει τις περισσότερες αποκρούσεις πέναλτι, τη φετινή σεζόν, στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η παρουσία της Λέστερ στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ φέρει σε μεγάλο βαθμό την... υπογραφή του Κάσπερ Σμάιχελ. Ο Δανός τερματοφύλακας έκανε κάτι που δεν είχε προηγούμενο στη διοργάνωση, αφού έπιασε πέναλτι και στα δύο παιχνίδια κόντρα στην Σεβίλλη. Πότε κανείς στο παρελθόν δεν έχει καταφέρει κάτι ανάλογο, με τον 31χρονο γκολκίπερ να θεωρείται – δικαιολογημένα - ο ήρωας των «αλεπούδων».

Και μπορεί ο γιος του Πίτερ Σμάιχελ να έχει 2/2 στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ (ο πατέρας του είχε πιάσει όλα κι όλα τρία πέναλτι σε όλη του την καριέρα στη διοργάνωση), ωστόσο στο αγγλικό πρωτάθλημα δεν έχει αντίστοιχα ποσοστά. Σε τρεις εκτελέσεις έχει δεχθεί ισάριθμα τέρματα, ενώ το τελευταίο πέναλτι που είπε «όχι» ήταν τη σεζόν 2014-15! Στην Πρέμιερ Λιγκ άλλος πορτιέρο κατέχει τα πρωτεία και το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει τους τερματοφύλακες, που αποτελούν το φόβο και τον τρόμο των εκτελεστών, φέτος, σε Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία.

Μάρτεν Στεκέλμπουργκ (Premier League)
Στην Αγγλία, φέτος, τέσσερις τερματοφύλακες έχουν αποκρούσει από δύο πέναλτι. Μινιολέ, Μπόρουτς, Ράντολφ και Στεκέλενμπουργκ. Ο Ολλανδός γκολκίπερ της Έβερτον, όμως, έχει πει «όχι» στα δύο από τα τρία πέναλτι, που του έχουν εκτελέσει, ενώ οι υπόλοιποι σε τέσσερα ή πέντε. Έτσι, το ποσοστό του Στεκέλμπουργκ ανέρχεται στο 66,6%. Μάλιστα, τις δύο αποκρούσεις τις έχει κάνει στον ίδιο αγώνα, αυτόν απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, στις 15 Οκτωβρίου, με «θύματα» τους Ντε Μπρόινε και Αγουέρο.

Ντιέγκο Άλβες – Χερόνιμο Ρούλι (La Liga)
Κι αν ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας της Βαλένθια αποτελεί τον... συνήθη ύποπτο στη συγκεκριμένη κατηγορία (είναι ρέκορντμαν αποκρούσεων πέναλτι στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος), δε συμβαίνει το ίδιο και με τον γκολκίπερ της Σοσιεδάδ. Ντιέγκο Άλβες (Βαλένθια) και Χερόνιμο Ρούλι (Σοσιεδάδ) έχουν φέτος 3/5, με το ποσοστό τους να φτάνει στο 60%. Ο Άλβες είπε «όχι» δύο φορές στο παιχνίδι κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης (Γκριεζμάν, Γκάμπι) και άλλη μία απέναντι στην ομάδα του Ρούλι (Βέλα). Ο πορτιέρο της Σοσιεδάδ δε δέχθηκε γκολ από τους Πάτο (Βιγιαρεάλ), Πέδρο Λεόν (Εϊμπάρ) και Μπάμπελ (Λα Κορούνια).

Φεντερίκο Μαρκέτι (Serie A)
Όλος ο κόσμος στο Καμπιονάτο μιλάει για τις ικανότητες του 18χρονου Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, ο οποίος εκτός από τις εκπληκτικές του εμφανίσεις κάτω από τα δοκάρια της Μίλαν... γενικά, έχει πει «όχι» σε τέσσερα πέναλτι φέτος. Τον ίδιο αριθμό αποκρούσεων από τα έντεκα βήματα, όμως, έχει και ο Φεντερίκο Μαρκέτι. Και μάλιστα σε πολύ λιγότερες εκτελέσεις. Ο Ντοναρούμα έχει 4/8, ενώ ο τερματοφύλακας της Λάτσιο το εκπληκτικό 4/5, δηλαδή 80%. Μόνο μία φορά έχει δεχθεί γκολ από την άσπρη βούλα (Λιάιτς-Τορίνο), ενώ τις υπόλοιπες τέσσερις είπε «όχι» στους Μεμουσάι (Πεσκάρα), Μποριέλο (Κάλιαρι), Ίλισιτς (Φιορεντίνα) και Καπράρι (Πεσκάρα).

Ραλφ Φέρμαν (Bundesliga)
Όπως και στα υπόλοιπα πρωταθλήματα, έτσι και στο γερμανικό, δύο τερματοφύλακες έχουν αποκρούσει τα περισσότερα πέναλτι φέτος. Ο Ραλφ Φέρμαν της Σάλκε και ο Ρένε Άντλερ του Αμβούργου. Και οι δύο έχουν «κατεβάσει ρολά» σε τρεις εκτελέσεις από τα έντεκα βήματα. Ο Φέρμαν, ωστόσο, έχει καλύτερο ποσοστό, αφού έχει 3/5 (60%), ενώ ο Άντλερ έχει 3/6 (50%). Ο πορτιέρο της Σάλκε έχει πει «όχι» στους Μάιερ (Αϊντραχτ), Τζουρού (Αμβούργο) και Φερχάχ (Άουγκσμπουργκ).

Καρλ-Γιόχαν Γιόνσον (Ligue 1)
Το γαλλικό είναι το μοναδικό πρωτάθλημα, στο οποίο δεν υπάρχουν δύο ή περισσότεροι τερματοφύλακες στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες αποκρούσεις πέναλτι φέτος. Ο Καρλ-Γιόχαν Γιόνσον είναι πρώτος, καθώς έχει πει τέσσερις φορές «όχι» από τα έντεκα βήματα, στις συνολικά επτά εκτελέσεις αντιπάλων του. Χατζί (Νανσί), Γκροσίτσκι (Ρεν), Μενέζ (Μπορντό) και Ματζίντ (Λοριάν) είναι οι ποδοσφαιριστές, που δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα από την άσπρη βούλα, απέναντι στον Σουηδό γκολκίπερ της Γκινγκάμπ.

 

Τελευταία Νέα