Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (50-46)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (50-46)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τους κορυφαίους 100 παίκτες στην ιστορία της Premier League. Δείτε τη ενδέκατη 5άδα.

50. Ρομπέρτο Ντι Ματέο

Για να τον αποκτήσει η Τσέλσι από την Λάτσιο το 1995 έσπασε το ρεκόρ μεταγραφής και για πολλούς λόγους ο Ιταλός σηματοδότησε μία νέα εποχή για τους Λονδρέζους. Έπαιξε για έξι σεζόν στο Stamford Bridge, σκοράροντας κάποια εκπληκτικά γκολ, με πιο διάσημο εκείνο στον τελικό Κυπέλλου με την Μίντλεσμπρο έπειτα από μόλις 42 δευτερόλεπτα. Αποσύρθηκε το 2002, για να επιστρέψει ως προπονητής στους μπλε και να τους οδηγήσει στην κατάκτηση του Champions League το 2012.

49. Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ

Η μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν τόσο αδιάφορη, που κανένας δεν την πρόσεξε. Μακριά από τα πρωτοσέλιδα, ανακοινώθηκε χωρίς να εντυπωσιάσει. Άλλωστε, εκείνο το καλοκαίρι ολόκληρο το Old Trafford περίμενε πως και πως τον Σίρερ.

Μόλις μία φορά τη σεζόν 2002-03 κατάφερε να φτάσει τα 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Όλοι, όμως, τον θυμούνται ως την σούπερ αλλαγή. Η καριέρα του Σόλσκιερ ήταν προϊόν της ευφυίας του. Μπορούσε να διαβάσει το παιχνίδι όπως κανένας άλλος και εκμεταλλευόταν την παραμικρή ευκαιρία.

48. Λούκα Μόντριτς

Έφτασε στην Αγγλία το 2008 και αρχικά δυσκολεύτηκε πολύ. Η Τότεναμ του Χουάντε Ράμος ήταν ένα χάλι και αυτό παρέσυρε και τον Κροάτη. Στους πρώτους μήνες δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί. Η απάντησή του, όμως, ήταν εκκωφαντική. Ο Ρέντναπ τον απελευθέρωσε και εκείνος έδειξε το πλούσιο ταλέντο του. Η πώλησή του στην Ρεάλ ράγισε καρδιές στο Λονδίνο. Ο Μόντριτς παραμένει ένας από τους καλύτερους παίκτες, που φόρεσε τη φανέλα της Τότεναμ στην ιστορία του συλλόγου.

47. Φρέντι Λιούνγκμπεργκ

Έφτασε στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 1998, σκόραρε στο ντεμπούτο του με αντίπαλο την Γιουνάιτεντ, όμως αρχικά η απόδοσή του δεν ήταν σταθερή. Αυτό, μέχρι τη σεζόν 2001-02, όταν στο μεγαλύτερό της μέρος ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος. Ένας τραυματισμός στο Μουντιάλ του 2002 του έκανε μεγάλη ζημιά («αναγκάστηκα να παίζω στο 80%», αποκάλυψε ο ίδιος αργότερα), όμως και πάλι είχε σημαντική συνδρομή στην πορεία των «ανίκητων». Καλύτερα να ξεχάσουμε το πέρασμά του από την Γουέστ Χαμ.

46. Τιμ Κέχιλ

Αποτελεί κλασικό παράδειγμα του πώς μπορείς να κάνεις την υπέρβαση, όταν δεν έχεις το ταλέντο των υπόλοιπων. Ένας μέσος με έφεση στο σκοράρισμα, σκληρός, πειθαρχημένος. Ο Κέιχιλ ήταν η επιτομή της μεσαίας γραμμής στην Έβερτον του Μόγιες, συμπληρώνοντας άψογα τον Αρτέτα.

 

Τελευταία Νέα