Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (80-76)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (80-76)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τους κορυφαίους 100 παίκτες στην ιστορία της Premier League. Δείτε την πέμπτη 5άδα.

80. Τίνο Ασπρίγια
Ο Κολομβιανός κατηγορήθηκε από πολλούς για την αποτυχία της Νιούκαστλ να κρατήσει το προβάδισμα των 10 βαθμών τη σεζόν 1995-96 αλλά δεν έδωσε ποτέ σημασία στο τι έλεγαν οι άλλοι. Ο ίδιος είχε κάνει πάρα πολλά. Η μεταγραφή του Ασπρίγια υποτίθεται πως θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα του κλαμπ που είχε ήδη Πίτερ Μπίρντσλι και Νταβίντ Ζινολά. Σίγουρα η ζωή του στους Magpies κάθε άλλο παρά... θαμπή ήταν αφού κατάφερε να εντυπωσιάσει και να απογοητεύσει στον ίδιο βαθμό.


79. Φρέντι Κανουτέ
Οι αναμνήσεις από τις μέρες του Κανουτέ στην Αγγλία σε κάνουν να αναρρωτιέσαι τι θα γινόταν αν έμενε. Εφυγε για την Ισπανία ξενερωμένος ύστερα από την προσπάθεια της Τότεναμ να μπλοκάρει τη συμμετοχή του στο Copa Africa του 2004 με το Μάλι και οι οπαδοί των Spurs δεν μπορούσαν να πιστέψουν το πόσο συχνά σκόραρε με τη φανέλα της Σεβίλλης με την οποία κατέκτησε σερί Κύπελλα UEFA. Παρότι οι καλύτερες εμφανίσεις του ήταν με άλλο κλαμο, ο Κανουτέ ήταν εξαιρετικός με την Τότεναμ και παλαιότερα με την Γουέστ Χαμ. Με τεχνική, ταχύτητα, κράτημα μπάλας και ένστικτο εκτελεστή σε αέρα και έδαφος, πέτυχε 9 γκολ στα πρώτα 11 ματς με τους Spurs πριν χαλάσει η όλη φάση.


78. Νουάνκο Κανού
«Ο Κανού είναι μάγος» έχει πει ο πρώην συμπαίκτης του στην Αρσεναλ, Ζιλμπέρτο Σίλβα. «Κάποιες φορές δεν ήξερα τι θα κάνει με την μπάλα». Ο Νιγηριανός προσπάθησε κάποιες φορές στις αρχές των 90's να βρεθεί στο επίπεδο των Ντένις Μπέρκαμπ και Τιερί Ανρί με τα κόλπα του μέσα στο γήπεδο. Πολλά από αυτά που έκανε με τους Gunners ήταν εξαιρετικά, όμως ένα τρομερό τακουνάκι με την Μίντλεσμπρο το 1999 και το χατ-τρικ στο Stamford Bridge στη νίκη με 2-3. Ο Κανού έδειξε ότι υπάρχει ζωή και μετά την Αρσεναλ, σκοράροντας στον τελικό του FA Cup με την Πόρτσμουθ το 2008.

Nwankwo Kanu


77. Ντίτμαρ Χάμαν
Ο Γερμανός ότι μόνο πέτυχε το τελευταίο γκολ στο παλιό Wembley αλλά έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση της Λίβερπουλ. Ο πρώην άσος της Μπάγερν Μονάχου, αποκτήθηκε από την Νιούκαστλ το 1999 και ήταν εξαιρετικός σε Αγγλία και Ευρώπη. Κατέκτησε 6 τίτλους με την Λίβερπουλ σε 7 χρόνια όπως το Champions League του 2005 και το Κύπελλο UEFA του 2001 και στη συνέχεια της καριέρας του είχε σύντομο πέρασμα από την Μάντσεστερ Σίτι.

Dietmar Hamann

76. Γιακούμπου Αγιεκμπένι
Ο Γιακούμπου έχει ξεπεράσει τα 100 γκολ στην Premier League παίζοντας σε Πόρτσμουθ, Μίντλεσμπρο, Εβερτον και Μπλάκμπερν και έχει αποδείξει σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε ότι μπορεί να κάνει πολύ καλά τη δουλειά για την οποία έχει αποκτηθεί. Ενας τραυματισμός στους χιαστούς στην Εβερτον διέλυσε το εξαιρετικό μομέντουμ και την καλύτερη φάση της καριέρας του. Ομως δεν το έβαλε κάτω, έπεσε μια κατηγορία για να παίξει στην Λέστερ και επέστρεψε το 2011-12 με 17 γκολ με την Μπλάκμπερν.

Yakubu

 

Τελευταία Νέα