Goal-fests στους «16» του Champions League

Gazzetta team
Goal-fests στους «16» του Champions League

bet365

Σίτι και Μονακό προσέφεραν ένα σπάνιο ματς στο Champions League και το FourFourTwo του Gazzetta θυμίζει τους αγώνες με τα περισσότερα γκολ στη φάση των «16».

Για τους περισσότερους λάτρεις του Βασιλιά των αθλημάτων, θέαμα είναι το γκολ, οπότε ο αγώνας ανάμεσα στους Πολίτες και τους Μονεγάσκους στο Etihad ήταν από τους καλύτερους των τελευταίων ετών. Και όντως ήταν ένα εκπληκτικό ματς, με ανατροπές, έντονα συναισθήματα, το γκολ παγκόσμιας κλάσης από τον Ραδαμέλ Φαλκάο και έναν ακατάπαυστο ρυθμό που σπάνια συναντάμε. Πέρα από το χορταστικό της υπόθεσης, το παιχνίδι της Σίτι με την Μονακό στο Μάντσεστερ ήταν ένα από τα πιο παραγωγικά της φάσης των «16» του Champions League και με αφορμή αυτό πάμε να θυμηθούμε τα προηγούμενα που έφτασαν τόσο ψηλά σε επίπεδο σκοραρίσματος...

9 | Λιόν - Βέρντερ Βρέμης 7-2, 2005
Είναι το ματς που μέχρι σήμερα κρατά το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ για τους «16». Η Λιόν είχε κάνει νίκη 0-3 στο πρώτο ματς και όπως αποδείχθηκε μπήκε με τρελή φόρα στη ρεβάνς και έκανε στους Γερμανούς αυτό που κάνουν εκείνοι. Δεν σταμάτησε και διέσυρε την Βέρντερ Βρέμης με 7-2 στο Stade de Gerland παίρνοντας την πρόκριση με συνολικό σκορ 10-2. απόλυτος πρωταγωνιστής για την Ολιμπίκ ήταν ο Σιλβέν Βιλτόρ που πέτυχε χατ-τρικ ενώ δύο γκολ έβαλε στο πρώτο μέρος ο Μικαέλ Εσιέν. Φλοράν Μαλουντά και Ζερεμί Μπερτόντ έφτασαν στα 7 τα γκολ της Λιόν, η οποία έφτασε στα προημιτελικά του Champions League για δεύτερη σερί φορά.


8 | Μπαρτσελόνα - Μπάγερ Λεβερκούζεν 7-1, 2012
Οπως και η Λιόν το 2005, έτσι και η Μπαρτσελόνα το 2012 πέρασε με συνολικό σκορ 10-2. Στις 7 Μαρτίου ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που πετυχαίνει 5 γκολ σε έναν αγώνα και οι Καταλανοί σκόρπισαν στο Camp Nou την Μπάγερ Λεβερκούζεν με 7-1 σφραγίζοντας ξανά την πρόκριση στους «8». Ενα ταλέντο που δεν έμελλε να παίξει ποτέ στους Blaugrana, ο Κρίστιαν Τέγιο, πέτυχε τα άλλα δύο γκολ, ενώ για τους Γερμανούς ο Καρίμ Μπελαράμπι έβαλε το γκολ της τιμής στις καθυστερήσεις του αγώνα. Η Μπάρτσα δεν κατάφερε εκείνη τη σεζόν να κρατήσει το στέμμα της αφού αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Τσέλσι που κατέκτησε τελικά τον τίτλο.

8 | Μπάγερν Μονάχου - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 7-1, 2009
Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα ματς, αυτό της Μπάγερν κόντρα στην Σπόρτινγκ ήταν για το πρώτο σκέλος των «16». Η ομάδα του Γίργκεν Κλίνσμαν διέλυσε τους Πορτογάλους στο Μόναχο με 7-1 μετατρέπωντας σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς. Αν και είχαν παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Φρανκ Ριμπερί και Λούκα Τόνι, οι Βαυαροί πέτυχαν νίκη-ρεκόρ για την εποχή με τον Λούκας Ποντόλσκι να βάζει δύο γκολ και τους Σβαϊνστάιγκερ, Φαν Μπόμελ, Κλόζε, Μίλερ από μία. Αυτογκόλ για την Σπόρτινγκ πέτυχε ο Αντερσον Πόλγκα και το γκολ της τιμής ο Ζοάο Μουτίνιο.

Record-breaking Bayern stroll past Sporting

 

Τελευταία Νέα