Η ιστορία του poker στην Serie A

Gazzetta team
Η ιστορία του poker στην Serie A

bet365

Με αφορμή τον Μάρκο Παρόλο, που έβαλε 4 γκολ για την Λάτσιο στο εκτός έδρας ματς με την Πεσκάρα, το FourFourTwo του Gazzetta γράφει τα καρέ γκολ στην Serie A.

Οι Ιταλοί χρησιμοποιούν τον όρο Poker όταν κάποιος βάζει 4 γκολ σε έναν αγώνα και ίσως θα έπρεπε να υπάρχει κάποια ακόμα πιο εξειδικευμένη λέξη για όταν αυτός που το κάνει δεν είναι επιθετικός. Ο διεθνής χαφ των Λατσιάλι, Μάρκο Παρόλο, έγινε ο τελευταίος που κάνει κάτι τέτιοιο στη μεγάλη κατηγορία του calcio, ο 25ος που το κάνει τα τελευταία 50 χρόνια και μπήκε σε ένα κλαμπ στο οποίο είναι μέλη μεγάλα αστέρια του παρελθόντος όπως είναι οι Μπάτζιο, Φαν Μπάστεν, Βιέρι, Σαβίσεβιτς, Μοντέλα, Μιλίτο. Ο Παρόλο κάθε άλλο παρά σκόρερ έχει δείξει ότι είναι στην καριέρα του και αυτό αποδεικνύεται από το ότι σε όλη τη σεζόν πέρυσι σε 31 αγώνες έβαλε 3 γκολ, λιγότερα δηλαδή απ' ότι στον αγώνα του Adriatico. Ο 32χρονος έγινε ο πρώτος μετά τον Χοακίν Λαριβέι που σκοράρει με 3 κεφαλιές σε παιχνίδι του Campionato. Πάμε να θυμηθούμε στα γρήγορα ποιοι είναι οι προηγούμενοι που πανηγύρισαν 4 φορές σε έναν αγώνα...

Ο Παρόλο είναι ο 6ος τα τελευταία 10 χρόνια που πετυχαίνει αυτό που εμείς λέμε καρέ γκολ. Πριν τον άσο της Λάτσιο, πιο πρόσφατοι είναι οι Ντρις Μέρτενς στο 5-3 της Νάπολι με την Τορίνο στο San Paolo πριν έναν μήνα και Ντομένικο Μπεράρντι στο 4-3 της Σασουόλο κόντρα στην Μίλαν τον Ιανουάριο του 2014. Πριν από εκείνους, ο Μάουρο Ικάρντι με τη φανέλα της Σαμπντόρια στο 6-0 με την Πεσκάρα το 2013. Νωρίτερα, το έκανε ο Ντιέγο Μιλίτο στο 4-4 της Ιντερ με την Παλέρμο, η οποία είχε δεχθεί 4 γκολ από τον Αλέξις Σάντσες στο 0-7 από την Ουντινέζε στο Renzo Barbera.

Πέρα από την τελευταία 10ετία, ο Νίκολα Πότσι σκόραρε 4 φορές στη νίκη της Εμπολι με 4-1 κόντρα στην Κάλιαρι. Ο Ιταλός επιθετικός εκείνη τη χρονιά έβαλε δύο γκολ στην Νάπολι, όμως την έκλεισε με 7 τέρματα αφού οι τραυματισμοί στα γόνατα κράτησαν σε χαμηλό επίπεδο την καριέρα του. Δέκα χρόνια πριν τον Πότσι, ο Ουρουγουανός επιθετικός της Βιντσέντζα, Μαρσέλο Οτέρο, έκανε εμφάνιση-μύθο στην πρεμιέρα του 1996 βάζοντας 4 γκολ στην Φιορεντίνα στο Artemio Franchi.

Τι είναι καλύτερο όμως από το να κάνεις poker; Φυσικά, να έχεις πετύχει poker πάνω από μια φορά και αυτό είναι κάτι που έχουν κάνει μόλις δύο παίκτες. Το 2005, το παιχνίδι της Πάρμα με την Λιβόρνο έληξε με 6-4 με δύο παίκτες να έχουν σκοράρει 4 φορές. Για την Λιβόρνο ήταν ο Κριστιάνο Λουκαρέλι και για την Πάρμα ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο, οποίος το είχε κάνει ξανά το 2004 και πάλι με τη φανέλα των Crociati σε ένα 4-3 σε βάρος της Εμπολι. Ο μοναδικός εκτός από τον, σήμερα άσο της Πεσκάρα, Τζίλα, που έχει κάνει κάτι ανάλογο στα τελευταία 50 χρόνια είναι ο Ρομπέρτο Μπονινσένια που με την Ιντερ έβαλε 4 γκολ στην Κάλιαρι το 1974 και στην Φότζια το 1973.

Το 2002 ο Κριστιάν Βιέρι έβαλε και τα 4 γκολ της Ιντερ στην εντός έδρας νίκη με 4-0 κόντρα στην Πάρμα, ενώ ο σημερινός προπονητής της Μίλαν, Βιντσέντζο Μοντέλα, το έκανε στο derby della Capitale, Λάτσιο - Ρόμα στο εμφατικό 1-5 των Giallorossi την ίδια χρονιά. Ο Μάρκο Ντι Βάιο το 2001 στο Πάρμα - Μπάρι 4-0, ο Πιερλουίτζι Καζιράγκι (φώτο) στο 8-2 της Λάτσιο σε βάρος της Φιορεντίνα το 1995, ο Ντέγιαν Σαβίσεβιτς στο Μπάρι - Μίλαν 3-5 την ίδια χρονιά, ο Ρομπέρτο Μπάτζιο στο Γιουβέντους - Ουντινέζε 5-1 το 1992 και ο Μάρκο Φαν Μπάστεν την ίδια χρονιά στο Νάπολι - Μίλαν 1-5.

Ακόμα πιο πίσω, Αλτομπέλι, Σαβόλντι, Πράτι, Ριβέρα ήταν ακόμα κάποια ονόματα που σημείωσαν poker, ενώ υπάρχουν και δύο παίκτες που έφτασαν τα 5 γκολ σε έναν αγώνα στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ο Μίροσλαβ Κλόζε, για δύο χρόνια συμπαίκτης του Παρόλο στην Λάτσιο, το έκανε στο 6-0 των Ρωμαίων με την Μπολόνια το 2013 και ο Ρομπέρτο Προύτσο με τη φανέλα της Ρόμα το πέτυχε στο 5-1 σε βάρος της Αβελίνο το 1986.

 

Τελευταία Νέα