10 παίκτες που πήγαν στη μισητή αντίπαλο

Gazzetta team
10 παίκτες που πήγαν στη μισητή αντίπαλο

bet365

Ο Tom Seymour επιλέγει τους 10 παίκτες που πέρασαν τη γραμμή των μισητών αντιπάλων τους.

1. Νικ Μπάρμπι
Κάποτε λεγόταν Friendly Derby αλλά πλέον το Εβερτον - Λίβερπουλ έχει αγριέψει. Αν και ο Αμπελ Ξαβιέρ έκανε την ίδια διαδρομή, ήταν η απόφαση του Μπάρμπι να απορρίψει νέο συμβόλαιο με τους Toffees και να πάει στους Reds εκείνη που προκάλεσε περισσότερες αντιδράσεις. «Θέλω να παίξω στην Λίβερπουλ» είπε ο μέσος και ο πρόεδρος της Εβερτον, Μπιλ Κένραϊτ τις χαρακτήρισε ως τις «έξι χειρότερες λέξεις στην αγγλική γλώσσα».

2. Γιόχαν Κρόιφ
Στα 36 του και με 8 πρωταθλήματα Ολλανδίας, ένα Ισπανίας και 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών, ο Κρόιφ ήταν ήδη legend το καλοκαίρι του 1993. Αφού τότε βοήθησε τον Αγιαξ σε ένα ακόμα double, του είπαν ότι πλέον δεν έχει θέση στην ομάδα. Ο Κρόιφ σκέφτηκε την εκδίκηση και υπέγραψε στη μισητή αντίπαλο, Φέγενορντ. Για να ρίξει αλάτι στην πληγή της πρώην βοήθησε τη νέα του ομάδα στην κατάκτηση του double σκοράροντας στο 4-1 σε βάρος του Αγιαξ και αναδείχθηκε για 5ο φορά κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος.

3. Λουίς Ενρίκε
Ο σημερινός προπονητής της Μπαρτσελόνα έφτιαξε το όνομά του στο ποδόσφαιρο στη μισητή αντίπαλο των Καταλανών. Ο διεθνής Ισπανός πέρασε 5 χρόνια στο Santiago Bernabeu και πανηγύρισε εμφατικά όταν σκόραρε στο 5-0 σε βάρος της Μπαρτσελόνα το 1995. Υστερα από 1.5 χρόνο βρισκόταν στο Camp Nou και έβαζε το πρώτο γκολ με τη νέα του ομάδα κόντρα στους Blancos πανηγυρίζοντας το ίδιο έντονα. «Δεν με ενδιαφέρει τι νομίζουν αυτοί οι άνθρωποι».

4. Σολ Κάμπελ
Εχοντας βγει από τα τμήματα υποδομής και παίζοντας για 9 χρόνια στην πρώτη ομάδα ο Κάμπελ είχε γίνει legend στο White Hart Lane όταν έφτασε το millennium. Με το συμβόλαιό του να λήγει το 2001, ο Αγγλος κεντρικός αμυντικός έκανε πραγματικότητα τον εφιάλτη των οπαδών των Spurs παραμένοντας στο Βόρειο Λονδίνο αλλά υπογράφοντας ως ελεύθερος στην Αρσεναλ. Μέχρι σήμερα αναφέρεται ως Ιούδας.

5. Μιχάλης Κωνσταντίνου
Ο Κύπριος, που είχε δηλώσει από μικρός οπαδός του Παναθηναϊκού, πραγματοποίησε το όνειρό του να παίξει στο Τριφύλλι το 2000 και τρία χρόνια αργότερα πέτυχε δύο γκολ σε βάρος του Ολυμπιακού στον τελικό του Super Cup. Εναν όμως χρόνο αργότερα, ο Κωνσταντίνου έφυγε ελεύθερος και υπέγραψε στον Ολυμπιακό δηλώνοντας ότι «γυρίζω σελίδα στη ζωή μου και δεν θέλω να μιλήσω για το παρελθόν». Οπως αναμενόταν, στο πρώτο ματς κόντρα στην παλιά του ομάδας υπήρχαν αντιδράσεις και πανό από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που έγραφαν «το ξέραμε ότι δεν είσαι άντρας, δεν ξέραμε ότι είσαι άπληστος». Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0.

6. Αντρέας Μέλερ
Η Μέλερ ήταν παίκτης-κλειδί για την Ντόρτμουντ στην κατάκτηση της Bundesliga και του Champions League στα ‘90s και η μετακόμισή του στην Σάλκε το 2000 ήταν ένα σοκ. Ηταν τόσο δυνατά τα συναισθήματα που κάποιοι οπαδοί της νέας του ομάδας δεν μπορούσαν να δεχθούν την απόκτηση του πρώην ειδώλου της Μπορούσια. Ο Μέλερ τους βοήθησε να αλλάξουν γνώμη με την κατάκτηση του Κυπέλλου την πρώτη χρονιά ενώ με αυτόν η Σάλκε βρέθηκε για πρώτη φορά από το 1958 τόσο κοντά στον τίτλο της πρωταθλήτριας.

7. Αλαν Σμιθ
Οταν η Λιντς υποβιβάστηκε στην Championship το 2004, ο Αλαν Σμιθ βγήκε από το γήπεδο με δάκρυα στα μάτια. Οι οπαδοί ήξεραν ότι ο επιθετικός τους έπρεπε να πουληθεί για οικονομικούς λόγους, όμως απογοητεύτηκαν όταν μετακόμισε στο Old Trafford. Ο Σμιθ κατέκτησε την Premier League με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2007 αλλά ποτέ δεν κατάφερε να γίνει βασικός. «Ημουν μικρός και αφελής» είπε στο FFT όταν κλήθηκε να σχολιάσει ότι είχε πει πως δεν θα παίξει στους Κόκκινους Διαβόλους.

8. Χαΐμ Ρεβίβο
Οταν η Φενερμπαχτσέ κατέκτησε το τελευταίο της πρωτάθλημα το 2001 και στέρησε το 5ο σερί από τη μισητή αντίπαλο, Γαλατασαράι, ο πρώτος σκόρερ της ήταν ο μέσος, Ρεβίβο, με 14 γκολ. Ο Ισραηλινός ήταν ο αγαπημένος των οπαδών της Φενέρ. Μέχρι να πάει στην Γαλατασαράι. Η αγάπη έγινε γρήγορα μίσος στο Σουκρού Σαράτσογλου όταν ο Ρεβίβο αποκτήθηκε ως ο αντικαταστάτης του Γκεόργκε Χάτζι. Αν και δεν τα πήγε καλά στη μοναδική χρονιά του στο κλαμπ, η ζημιά είχε γίνει.

9. Λουίς Φίγκο
Εχουν γίνει αρκτές αμφιλεγόμενες μεταγραφές ανάμεσα στους δύο Κολοσσούς του Ισπανικού ποδοσφαίρου, όμως καμία δεν είναι σαν αυτή του Λουίς Φίγκο από την Μπαρτσελόνα στην Ρεάλ Μαδρίτης αντί 60 εκατ. ευρώ. Εκ των αγαπημένων των οπαδών των Blaugrana χάρη στις εμφανίσεις του τα προηγούμενα χρόνια, ο Πορτογάλος εξτρέμ έγινε ένας από τους Galacticos του Φλορεντίνο Πέρεθ το καλοκαίρι του 2000. Εξαγριωμένοι οι Καταλανοί έριξαν δύο χρόνια αργότερα ακόμα και κεφάλι από γουρούνι στο clasico στο Camp Nou.

10. Κάρλος Τέβες
Πέντε χρόνια μετά τη μεταγραφή του Αλαν Σμιθ, η οπαδοί της Γιουνάιτεντ είδαν την άλλη όψη του νομίσματος όταν ο Τέβες πήγε στην Σίτι. Στην πραγματικότητα, δεν ήταν μία μετακίνηση ανάμεσα στις δύο ομάδες του Μάντσεστερ. Ο Αργεντινός είχε παίξει δύο χρόνια δανεικός στους Κόκκινους Διαβόλους από την Γουέστ Χαμ αλλά ο Αλεξ Φέργκιουσον ήθελε να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή πριν εκείνος ενταχθεί στην Σίτι το 2009. Αν και η Γιουνάιτεντ είχε συμφωνήσει να πληρώσει τη ρήτρα των 25.5 εκατ. λιρών, ο Τέβες παρουσιάστηκε τελικά από τους Citizens που έγραψαν δίπλα στη φωτογραφία του «καλωσήρθες στο Μάντσεστερ» για να απαντήσει ο Σερ Αλεξ ότι πρόκειται για ένα «μικρό κλαμπ, με μικρή νοοτροπία».

 

Τελευταία Νέα