Μεταγραφές που σόκαραν (40-36)

Gazzetta team
Μεταγραφές που σόκαραν (40-36)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τις μεταγραφές που σόκαραν τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Δείτε την πέμπτη πεντάδα.

40. Νταβίντ Λουίζ (Από Παρί Σεν Ζερμέν σε Τσέλσι)

Κόστος: 40 εκατ. ευρώ
Αφού πρώτα προσπάθησε να πάρει τους Αλέσιο Ρομανιόλι και Καλιντού Κουλιμπαλί με πολλά χρήματα, ο Αντόνιο Κόντε αποφάσισε να φέρει πίσω στο Λονδίνο τον Νταβίντ Λουίζ. Ενας παίκτης ο οποίος τα έχει ακούσει πολλές φορές για το πως αμύνεται, βοήθησε πολύ την Τσέλσι να μοιάζει πολύ πιο δυνατή στα μετόπισθεν. Μια γρήγορη πρόταση 40 εκατ. ευρώ την τελευταία μέρα της μεταγραφικής έφερε ξανά στο Stamford Bridge τον Βραζιλιάνο. Ο πρώην άσος της Παρί είναι φέτος η αποκάλυψη του allenatore, με τον 29χρονο να τα έχει πάει εξαιρετικά σε άμυνα με τρεις και να βρίσκεται ξανά ανάμεσα στους πιο ποιοτικούς παίκτες της Premier League. Ο Νταβίντ Λουίζ είχε πει ότι γύρισε στην Τσέλσι έχοντας μόνο έναν στόχο, να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Και τα πηγαίνει εξαιρετικά στον δρόμο για να τα καταφέρει.

39. Μπεμπέ (Από Γκιμαράες σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 2016)

Κόστος: 9 εκατ. ευρώ
Ο παίκτης τον οποίο ο Αλεξ Φέργκιουσον πήρε χωρίς να τον έχει δει να παίζει. Η άφιξη του Μπέμπε στο Old Trafford κόστισε 9 εκατ. ευρώ, μόλις 12 μήνες αφού είχε έρθει στην Ευρώπη αντί 125.000 λιρών. Αυτό είχε αποτέλεσμα, ύστερα από 4 χρόνια και 2 συμμετοχές, να είναι μια από τις πιο ανεξήγητες μεταγραφές της σύγχρονης εποχής. Η Γιουνάιτεντ πήρε τον Μπέμπε από την Γκιμαράες σε μια περίοδο που εκείνος είχε παίξει μόνο 6 φιλικά προετοιμασίας με την Πορτογαλική ομάδα. Ο Μπέμπε βρέθηκε με μάνατζερ τον Ζόρζε Μέντες μερικές μόλις μέρες πριν υπογράψει στους Κόκκινους Διαβόλους. Πριν από αυτό, ο Πορτογάλος επιθετικός είχε απλά μια σεζόν στην 3η κατηγορίας της πατρίδας του με 26 ματς και 4 γκολ. Ο Φέργκιουσον είπε του τον είχε προτείνει assistant του, Κάρλος Κεϊρόζ (τον οποίο επίσης εκπροσωπούσε ο Μέντες, που σύμφωνα με τους ανθρώπους της Γκιμαράες πήρε το 30% από το deal). Η μεταγραφή έγινε αντικείμενο έρευνας από την Αστυνομία το 2012 αν και στο τέλος κανένας δεν κατηγορήθηκε.

38. Μάριο Γκέτσε (Από το Ντόρτμουντ σε Μπάγερν Μονάχου, 2013)


Κόστος: 37 εκατ. ευρώ
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Ματς Χούμελς άφησαν την Ντόρτμουντ για την Μπάγερν τα τελευταία χρόνια, διαδρομή που έκανε και ο Μάριο Γκέτσε. Αν και γεννημένος στην Βαυρία, ο άνθρωπος που πέτυχε το μοναδικό γκολ του τελικού του Mundial το 2014 χαρίζοντας τον τίτλο στην Γερμανία, έπαιζε από τα 8 του στην BvB και ήταν σημαντικός στα πρωταθλήματα που κατέκτησε το 2011 και το 2012. Τον Απρίλιο του 2013 η Μπάγερν πλήρωσε τη ρήτρα στο συμβόλαιό του και πήρε τον μέσο που πλέον έχει επιστρέψει στο Signal-Iduna Park αφού δεν ήταν στα βασικά πλάνα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

37. Τζίτζι Μπουφόν (Από Πάρμα σε Γιουβέντους, 2001)

Κόστος: 53 εκατ. ευρώ
Αν και πολλοί νομίζουν ότι αυτές οι μεταγραφές είναι κάτι σαν κλοπή από τον αντίπολο, αυτή του Μπουφόν από την Πάρμα στην Γιουβέντους έβγαλε κερδισμένες και τις δύο πλευρές. Οι Παρμέντσι, που είχαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, πήραν 53 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο εξακολουθεί μέχρι σήμερα είναι ρεκόρ για τερματοφύλακα. Η Μεγάλη Κυρία δεν τα πήγε άσχημα πάντως στο deal καθώς έκανε δικό τον κορυφαίο που έχει βρεθεί ποτέ κάτω από μια εστία, ο οποίος κατέκτησε 9 πρωταθλήματα Ιταλίας (2 αφαιρέθηκαν) και έπαιξε σε 2 τελικούς Champions League.

36. Ζουλιέν Φομπέρ (Από Γουέστ Χαμ σε Ρεάλ Μαδρίτης, 2009)

Κόστος: Δανεικός
Στην εκπομπή, Soccer Saturday, στο πάνελ συζητούσαν τα σκορ του ημιχρόνου όταν έσκασαν τα νέα. «Ο Ζουλιέν Φομπέρ στην Ρεάλ Μαδρίτης» είπε ο Τζεφ Στέρλινγκ για να ρωτήσει «ποιος είναι ο μάνατζέρ του;» ο Πολ Μέρσον. «Πρέπει να χριστεί Ιππότης από την Βασίλισσα. Και είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς. Ο Φομπέρ δεν ήταν καν γνωστός όταν πήγε στην Γουέστ Χαμ 18 μήνες νωρίτερα και στο πέρασμά του ως δανεικός από το Santiago Bernabeu προσέθεσε στο βιογραφικό του 52 αγωνιστικά λεπτά. Το highlight όμως στην Ρεάλ ήταν όταν την πήρε ο ύπνος στον πάγκο σε αγώνα με την Βιγιαρεάλ. «Εκλεισα τα μάτια μου επειδή βαριόμουν» είπε αργότερα στο FFT.

 

Τελευταία Νέα