«Όχι» στην ομάδα τους

«Όχι» στην ομάδα τους

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που αρνήθηκαν να αγωνιστούν σε έναν ή περισσότερους αγώνες με την ίδια τους την ομάδα.

Μεταγραφή «εδώ και τώρα» ζητά από την Γουέστ Χαμ ο Ντιμίτρι Παγιέ. Ο Γάλλος άσος έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας (η αρχή έγινε από το ματς με την Κρίσταλ Πάλας), πιέζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διοίκηση να τον πουλήσει. Τα «σφυριά» δε φαίνονται διατεθειμένα – προς το παρόν – να προβούν σε κάτι τέτοιο, με την κίνηση αυτή να βάζει τον Παγιέ σε μία λίστα ποδοσφαιριστών, που για διάφορους λόγους αρνήθηκαν να αγωνιστούν με την ίδια τους την ομάδα. Το FourFourTwo του gazzetta.gr καταγράφει πέντε χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Πιερ Φαν Χόιντονκ
Ο Ολλανδός επιθετικός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Νότιγχαμ Φόρεστ τη σεζόν 1997-98, όταν η ομάδα ανέβηκε από την Τσάμπιονσιπ στην Πρέμιερ Λιγκ. Πέτυχε 34 τέρματα και μαζί με τον Κέβιν Κάμπελ (23 γκολ) συνέθεσαν ένα αχτύπητο δίδυμο. Ο Φαν Χόιντονκ ζήτησε εγγυήσεις από τη διοίκηση για τη μη αποδυνάμωση του ρόστερ, προκειμένου να παραμείνει ο ίδιος και την επόμενη σεζόν. Έτσι, όταν ο Κάμπελ παραχωρήθηκε το καλοκαίρι του ’98 στην Τραμπζονσπόρ, ο Ολλανδός φορ αρνήθηκε να αγωνιστεί με την Νότιγχαμ, ξεκινώντας... απεργία. Αυτό διήρκησε μέχρι και τον Νοέμβριο, όταν ο Φαν Χόιντονκ ξαναγύρισε στις υποχρεώσεις του συλλόγου. Τίποτα δεν ήταν ίδιο, όμως. Στο πρώτο τέρμα που πέτυχε, οι συμπαίκτες του αρνήθηκαν να πανηγυρίσουν μαζί του. Στο τέλος της σεζόν, η ομάδα υποβιβάστηκε και ο ίδιος επέστρεψε στη χώρα του.

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ
Όχι μία, αλλά δύο φορές μέσα σε διάστημα λίγων μηνών είχε αρνηθεί να αγωνιστεί με την Τότεναμ. Η πρώτη, σε ένα παιχνίδι κόντρα στη Νιούκαστλ για τη 10η αγωνιστική της σεζόν 2007-08, όταν οι «πετεινοί» βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 2-0 και ο Μάρτιν Γιολ κάλεσε τον Βούλγαρο επιθετικό να μπει στο ματς, ως αλλαγή. Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ είπε αρχικά «όχι», όμως στη συνέχεια πέρασε στο παιχνίδι. Και η δεύτερη, το καλοκαίρι του 2008, όταν είχε εκδηλωθεί το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτησή του και ο ίδιος – θέλοντας να πιέσει την ομάδα του – αρνήθηκε να αγωνιστεί στους αγώνες με Σάντερλαντ και Τσέλσι. Λίγο αργότερα, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ υπέγραψε στους «μπέμπηδες».

Σεμπαστιάν Σκιλασί
Παίκτης της Σεβίλλης από το 2008 έως το 2010, όταν η Άρσεναλ έκανε πρόταση για να τον αποκτήσει. Ο Γάλλος αμυντικός ήθελε σαν... τρελός να αγωνιστεί στους «κανονιέρηδες», υπό τις οδηγίες του συμπατριώτη του, Αρσέν Βενγκέρ, και ήταν αποφασισμένος να μη διακινδυνέψει αυτή την προοπτική για κανένα λόγο. Έτσι, αρνήθηκε να αγωνιστεί με την Σεβίλλη, τον Αύγουστο του 2010, σε ένα παιχνίδι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Μπράγκα (αν και είχε δηλωθεί στην αρχική ενδεκάδα), προκειμένου να μπορεί να συμμετέχει κανονικά στη διοργάνωση με τη μετέπειτα ομάδα του. Όπως και έγινε...

Κάρλος Τέβες
27 Σεπτεμβρίου 2011 και για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπάγερν Μονάχου προηγείται της Μάντσεστερ Σίτι με 2-0. Ο προπονητής των «σίτιζενς» δίνει εντολή στον Κάρλος Τέβες, που είναι στον πάγκο, να σηκωθεί για ζέσταμα και να μπει ως αλλαγή στο παιχνίδι. Ο Αργεντινός επιθετικός αρνείται και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι τον «τελειώνει» από την ομάδα. Αν και ο Τέβες δήλωσε πως δεν κατάλαβε καλά και πως επρόκειτο για παρεξήγηση, η διοίκηση των τιμωρεί βαριά και δεν του επιτρέπει καν να προπονείται με την ομάδα. Ο ίδιος γύρισε στην πατρίδα του, όπου παρέμεινε για τέσσερις μήνες, παίζοντας γκολφ! Αφού δεν βρέθηκε ομάδα να τον κάνει δικό της στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ο Τέβες επέστρεψε στις προπονήσεις της Σίτι τον Φεβρουάριο του 2012, με τον Μαντσίνι να δηλώνει τότε πως τον περιμένει να ενισχύσει την προσπάθεια για κατάκτηση του τίτλου.

Ραχίμ Στέρλινγκ
Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2014-15, ο Άγγλος φορ αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Λίβερπουλ, με το συγκεκριμένο σίριαλ να έχει πολλά επεισόδια μέχρι το τέλος της συγκεκριμένης σεζόν. Σύλλογος και παίκτης μπήκαν σε έναν «πόλεμο» δηλώσεων, με τις «σειρήνες» της Μάντσεστερ Σίτι να έχουν ξεκινήσει να ηχούν στα αυτιά του Στέρλιγνκ. Μετά τα δύο «όχι» της Λίβερπουλ στις προτάσεις των 30 και 40 εκατομμυρίων λιρών, ο ποδοσφαιριστής αρνήθηκε να ταξιδέψει μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, στην καλοκαιρινή περιοδεία στην Ασία. Τελικά, η Μάντσεστερ Σίτι ανέβασε την προσφορά της (44 εκατ. λίρες) και ο παίκτης έγινε δικός της, αποχωρώντας από το Άνφιλντ.

 

Τελευταία Νέα