TOP-5: «Κανονιές» ανατροπής (vids)

TOP-5: «Κανονιές» ανατροπής (vids)

TOP-5: «Κανονιές» ανατροπής (vids)

bet365

Το 3-0 έγινε 3-3 στο ματς Μπόρνμουθ-Άρσεναλ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε από τα πιο επικά comebacks στην ιστορία των «κανονιέρηδων».

Με το σκορ στο 3-0 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Μπόρνμουθ έδειχνε πως όχι μόνο θα έφτανε στην έκπληξη, αλλά θα το έκανε και με άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Ωστόσο, η Άρσεναλ ντύθηκε... Λίβερπουλ (από το έπος της Κωνσταντινούπολης το 2005) και με μία αντεπίθεση διαρκείας ισοφάρισε σε 3-3, μέσα σε διάστημα είκοσι λεπτών. Μία ανατροπή που μπορεί να της έδωσε τελικά μόλις ένα βαθμό, όμως προστέθηκε στο βιβλίο της ιστορίας των «κανονιέρηδων», ως ένα από τα πιο επικά comebacks τους. Το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμίζει πέντε ακόμα.

Άρσεναλ – Άντερλεχτ 3-0 (τελικός Κυπέλλου Εκθέσεων 1969-70)
Τίποτα δεν έδειχνε ικανό να σταματήσει την Άντερλεχτ στο δρόμο για την κατάκτηση του Κυπέλλου Εκθέσεων (πρώην Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) το 1970. Οι Βέλγοι προηγούνταν με 3-0 στον πρώτο τελικό των Βρυξελλών, όμως λίγο πριν το τέλος του αγώνα η Άρσεναλ μείωσε σε 3-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στον επαναληπτικό. Η ολική ανατροπή ολοκληρώθηκε μία εβδομάδα αργότερα (28 Απριλίου 1970) στο Χάιμπουρι, με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 3-0 (Κέλι, Ράντφορντ, Σάμελς) και να κατακτούν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία τους.

Τσέλσι – Άρσεναλ 2-3 (Πρέμιερ Λιγκ 1999-00)
Όλα έδειχναν πως το Λονδρέζικο ντέρμπι του Στάμφορντ Μπριτζ, στις 23 Οκτωβρίου 1999, θα βαφόταν «μπλε», αφού η Τσέλσι είχε πάρει καθαρό προβάδισμα με 2-0 (Φλο, Πετρέσκου), πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι, όμως, υπολόγιζαν χωρίς τον Νουάνκο Κανού, ο οποίος με χατ-τρικ στα τελευταία 15 λεπτά της αναμέτρησης έφερε τα πάνω-κάτω, δίνοντας μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του με 3-2.

Μπόλτον – Άρσεναλ 2-3 (Πρέμιερ Λιγκ 2007-08)
Όλα στραβά έδειχναν πως πήγαιναν για τους «κανονιέρηδες», αφού όχι μόνο στο ημίχρονο βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 2-0, αλλά έπαιζαν και με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Ντιαμπί. Αν και με αριθμητικό μειονέκτημα, όμως, στην επανάληψη οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ ξεδίπλωσαν στο γήπεδο την ποιότητά τους και με τα τέρματα των Γκαλάς, Φαν Πέρσι και το αυτογκόλ του Σάμουελ, πήραν τη νίκη με 3-2 απέναντι στην Μπόλτον, για την 32η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Άρσεναλ – Τότεναμ 5-2 (Πρέμιερ Λιγκ 2011-12)
Προερχόμενη από δύο ήττες, που σήμαναν και τον αποκλεισμό από Τσάμπιονς Λιγκ (4-0 Μίλαν) και Κύπελλο Αγγλίας (2-0 Σάντερλαντ), η Άρσεναλ έπαιζε τα «ρέστα» της για είσοδο στην πρώτη τετράδα, απέναντι στη μισητή συμπολίτισσα Τότεναμ, που ήταν από πάνω της στη βαθμολογία στην 26η αγωνιστική. Μετά τα πρώτα 35 λεπτά, οι «πετεινοί» είχαν προβάδισμα δύο τερμάτων (Σαχά, Αντεμπαγιόρ), όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν μέσα σε λίγα λεπτά να αλλάξουν τις ισορροπίες. Πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, το Λονδρέζικο ντέρμπι ήταν 2-2 (Σανιά, Φαν Πέρσι), με την ανατροπή να ολοκληρώνεται στην επανάληψη και τους κανονιέρηδες να επικρατούν με το εντυπωσιακό 5-2 (Ροζίτσκι, Γουόλκοτ 2).

Ρέντινγκ – Άρσεναλ 5-7 (Λιγκ Καπ 2012-13)
Ο Αρσέν Βενγκέρ είχε παρατάξει μία ομάδα με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της απέναντι στην Ρέντινγκ και παραλίγο να το πληρώσει ακριβά στη φάση των «16» του Λιγκ Καπ. 4-0 υπέρ των γηπεδούχων ήταν το σκορ μετά από 37 λεπτά αγώνα, με τους φίλους της Άρσεναλ να αποχωρούν από το γήπεδο, καθώς δεν άντεχαν να βλέπουν το διαφαινόμενο διασυρμό της ομάδας τους. Με μία επική ανατροπή, όμως, που ξεκίνησε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις του δευτέρου, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια (Γουόλκοτ 2, Ζιρού, Κοσιελνί) και να το στείλουν στην παράταση, όπου κατάφεραν να επικρατήσουν με 7-5, χάρις σε ένα ακόμη γκολ του Γουόλκοτ και δύο του Σαμάκ.

 

Τελευταία Νέα