Μια ενδεκάδα... μεταγραφές για τον Μουρίνιο!

Gazzetta team
Μια ενδεκάδα... μεταγραφές για τον Μουρίνιο!

bet365

Το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου πλησιάζει και ο Greg Lea παρουσιάζει έντεκα επιλογές για τον Ζοσέ Μουρίνιο και τη Γιουνάιτεντ.

1. Αντρέα Μπελότι, Τορίνο
Ο Μπελότι έχει βρει δίχτυα 11 φορές για την Τορίνο στην Serie A φέτος. Μόνο ο Μάουρο Ικάρντι της Ίντερ και ο Τζέκο της Ρόμα έχουν πιο πολλά τέρματα από τον 22χρονο άσο. Ο πρώην παίκτης της Παλέρμο είναι δυνατός, ταχύς, επικίνδυνος στον αέρα και έξυπνος στο πως κινείται στο γήπεδο με ή χωρίς την μπάλα. Είναι δύσκολο η Τορίνο με αυτές τις συνθήκες να τον κρατήσει στο ρόστερ της μετά τον Γενάρη. Το buyout βέβαια είναι στα 100 εκατ. ευρώ.

2. Ναμπί Κεϊτά, Λειψία
Ο κινητήριος μοχλός της Λειψίας, της ομάδας- έκπληξης για τη διεκδίκηση του τίτλου στην Γερμανία. Ο Κεϊτά έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πολλά υποσχόμενους νέους παίκτες μέσα σε διάστημα λίγων μηνών. Δυναμικός αλλά και δημιουργικός στο παιχνίδι του ο 21χρονος μέσος είναι εξαιρετικά χαρισματικός. Τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Σενάρια αναφέρουν πως ο ίδιος έχει απορρίψει τις Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Σίτι για να πάει στην Γερμανία. Βέβαια, αν δώσει ένα αστρονομικό ποσό η Γιουνάϊτεντ δεν θα πει όχι η Λειψία.

Naby Keita

3. Βίκτορ Λίντελοφ, Μπενφίκα
Η πολυναμενόμενη επάνοδος της αξιόπιστης επιλογής του Φιλ Τζόουνς στα μετόπισθεν, έδωσε μεγάλη ώθηση στην Γιουνάιτεντ το τελευταίο διάστημα, ωστόσο ο Μουρίνιο θέλει ακόμα έναν αμυντικό για να σηκώσει κούπα στην Premir League. Ο 22χρονος διεθνής Σουηδός σέντερ μπακ της Μπενφίκα, Λίντελοφ, είναι μία πολύ καλή περίπτωση δυναμικού και σταθερού αμυντικού. Παίκτης που προσαρμόζεται εύκολα και αποδίδει πολύ καλά.

4. Ντμίτρι Παγιέ, Γουέστ Χαμ
Η Γουέστ Χαμ μπορεί να έχει βρεθεί σε δύσκολα αγωνιστικά... μονοπάτια, όμως δεν γίνεται να επιρρίψεις ευθύνες σε έναν παίκτη σαν τον Παγιέ που έχει φτιάξει αρκετές φάσεις, έχει σκοράρει και είναι... υπεύθυνος για το best goal και την κορυφαία ασίστ της σεζόν. Ο Παγιέ είναι ένας παίκτης που μεσοεπιθετικά μπορεί να κάνει την διαφορά για την Γιουνάϊτεντ.

Dimitri Payet

5. Αντρε Σίλβα, Πόρτο
Τα οικονομικά προβλήματα της Πόρτο την οδηγούν σε άλλη τακτική και σε πωλήσεις τον Γενάρη. Παίκτες όπως οι Ερέρα, Μπραχίμι και Σίλβα μπορεί να αποχωρήσουν. Ο 21χρονος επιθετικός έχει βάλει 14 γκολ σε 22 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις για φέτος. Ο Ζλάταν είναι η Νο1 επιλογή των "Κόκκινων Διαβόλων" για την επίθεση και ο Σίλβα μπορεί να γίνει η 2η εναλλακτική λύση.

6. Ελσέιντ Χισάι, Νάπολι
Ο Αντόνιο Βαλένθια έχει υπάρχει ένα σημαντικός παίκτης για την Γιουνάιτεντ και σε ηγετικό ρόλο. Όμως η ομάδα θα πρέπει να βρει και έναν διάδοχο για τον 31χρονο άσο. Ο Χισάι ταιριάζει απόλυτα. Διεθνής Αλβανός στα 22 του με πολύ καλές παρουσίες σε Ιταλία και με την Εθνική της χώρας του. Μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις ειδικά σε περίοδο τραυματισμών. Ο Χισάι δεν... καίγεται να φύγει από τη Νάπολι, ωστόσο αν έρθει πρόταση από την Γιουνάϊτεντ τα πράγματα αλλάζουν.

Elseid Hysaj

7. Γκονσάλο Γκουέδες, Μπενφίκα
Σε φανταστική φόρμα με τη Μπενφίκα, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει την ομάδα του στην κορυφή, αλλά και να τη στείλει στα νοκ άουτ του Champions League. Η έκρηξη του ήρθε ως εξτρέμ, ωστόσο τη φετινή σεζόν αγωνίζεται ως δεύτερος επιθετικός. Η Γιουνάιτεντ τον έχει βάλει στο μάτι από την αρχή της σεζόν και αρκετοί σκάουτ έχει βρεθεί σε αρκετά ματς της Μπενφίκα.

8. Μίλαν Μπαντέλι, Φιορεντίνα
Ο Μάικλ Κάρικ απέδειξε ακόμα μια φορά πόσο πολύτιμος είναι για τη Γιουνάιτεντ, ωστόσο το γεγονός πως οι Κόκκινοι στηρίζονται σε έναν 35χρονο δείχνει πως χρειάζονται άμεσα για επένδυση για το μέλλον. Ο Μπαντέλι θα μπορούσε να αντικαταστήσει σταδιακά τον Κάρικ στη μεσαία γραμμή ρόλο. Η Φιορεντίνα είναι διατεθειμένη να τον παραχωρήσει, αφού το συμβόλαιό του λήγει σε 18 μήνες και φυσικά τη δεδομένη στιγμή τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία θα είναι περισσότερα. Κομψός, ψύχραιμος, βλέπει εξαιρετικά το παιχνίδι και μπορεί να βοηθήσει ανασταλτικά και δημιουργικά.

Milan Badelj

9. Νίκλας Σούλε, Χοφενχάιμ
Η Χοφενχάιμ μαζί με τη Ρεάλ είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες στα top πρωταθλήματα. Ο Σούλε αποτελεί το... μυστικό όπλο του 29χρονου κόουτς, Νάγκελσμαν. Επιβλητικός κι εξαιρετικός στον αέρα, διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Mπορεί να φέρει εύκολα τη μπάλα από πίσω και είναι πολύ καλός στις τοποθετήσεις του και στα 21 του χρόνια κάνει ήδη τη διαφορά στη Bundesliga.

10. Ρικάρδο Ροδρίγκες, Βόλφσμπουργκ
O Zoσέ Μουρίνιο δεν είναι αρκετά... ζεστός με τον Λουκ Σο, έτσι θα μπορούσε να βγει στην αγορά για έναν νέο αριστερό μπακ. Ο Ροδρίγκες είναι εξαιρετικός στο δημιουργικό κομμάτι, απ΄ ότι στο ανασταλτικό, ωστόσο είναι ένας ταλαντούχος παίκτης με όλο το μέλλον μπροστά του. Αλλωστε, επιθυμεί διακαώς να αποχωρήσει από τη Βόλφσμπουργκ. Η Παρί Σεν Ζερμέν επιθυμεί την απόκτηση του παίκτη και σίγουρο αυτό αποτελεί εμπόδιο για την ομάδα του Μουρίνιο αν θέλει να μπει στο κόλπο για τον Ελβετό διεθνή.

11. Ζοσέ Φόντε, Σαουθάμπτον
Αρκετοί παίκτες της Σαουθάμπτον έχουν βρεθεί σε μεγαλύτερα club τον τελευταίο καιρό και ο Φοντέ θα μπορούσε να φύγει σύντομα από το Σεντ Μέρις. Ο κεντρικός αμυντικός βρέθηκε στους Αγιους το 2010 κι έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του σε αυτό το διάστημα. Ο Φοντέ είναι αναπόσταστο μέλος της ομάδας κι από τους καλύτερους αμυντικούς της Premier League.

Jose Fonte

 

Τελευταία Νέα