Οι 100 καλύτεροι του 2016 (60-51)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι του 2016 (60-51)

bet365

To 2016... φεύγει και το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Δείτε την πέμπτη δεκάδα από το 60 μέχρι το 51.

60. Χένριχ Μχιταριάν (Ντόρτμουντ/Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Να θυμάστε ότι η λίστα καλύπτει και το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, όταν ο Μχιταριάν έκανε πράγματα και θαύματα στην Γερμανία. Κέρδισε το βραβείο για τον καλύτερο παίκτη της σεζόν, αναγεννήθηκε με τον Τούχελ στον πάγκο και στη συνέχεια ήρθε η μεταγραφή στην Γιουνάιτεντ, όπου όπως και στην πρώτη του σεζόν με την Μπορούσια, ψάχνει ακόμα τα πατήματά του.

59. Ραφαέλ Βαράν (Ρεάλ Μαδρίτης)

Στο μυαλό όλων των Γάλλων έχει μείνει η σκέψη του τι θα γινόταν στον τελικό του EURO με την Πορτογαλία αν έπαιζε ο Βαράν. Βασικός και αναντικατάστατος στην Ρεάλ, πλέον, παίζει σημαντικό ρόλο στην αήττητη πορεία των Μαδριλένων.

58. Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Το 2016 είναι η χρονιά του. Δεξί μπακ επί Γκουαρδιόλα, δεξί μπακ επί Λεβ και μέσος επί Αντσελότι. Ο νεαρός εξελίσσεται σε παίκτη-κλειδί για τους Βαυαρούς, έχει «ανθίσει» τους τελευταίους μήνες, σκοράρει, κάνει τα πάντα στο γήπεδο και τα πράγματα μόνο πιο ψηλά μπορούν να πάνε για εκείνον.

57. Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Η περσινή σεζόν του Στέρλινγκ έδειχνε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βυθιστεί στη μετριότητα. Η πρώτη του χρονιά στη Σίτι ήταν προσαρμογής, ενώ ακολούθησε το δύσκολο EURO και η κριτική σκληρή. Ο Γκουαρδιόλα, όμως, τον πίστεψε από το ξεκίνημα, του είπε να δουλέψει σκληρά και όλα άλλαξαν.

56. Αλεσάντρ Λακαζέτ (Λυών)

Αν το 2015 ήταν καλό για τον Λακαζέτ, αυτή τη χρονιά έφτασε σε άλλο επίπεδο. Έμεινε στην Λυών παρά τις φήμες για το αντίθετο, όμως οι τραυματισμοί εμφανίστηκαν και πάλι. Μάλλον, όμως, το επόμενο βήμα δεν θα αργήσει να έρθει.

55. Μιραλέμ Πιάνιτς (Ρόμα/Γιουβέντους)

Μπορεί να παίξει παντού στη μεσαία γραμμή και η Γιουβέντους δεν το σκέφτηκε και πολύ, πριν τον αγοράσει από την Ρόμα το περασμένο καλοκαίρι. Μπορεί να δημιουργήσει, μπορεί να σκοράρει και συνεχίζει τις καλές σεζόν στην Ιταλία.

54. Χάμες Ροδρίγκες (Ρεάλ Μαδρίτης)

Δεν απολαμβάνει και την καλύτερη περίοδο της καριέρας του από τη στιγμή που μετακόμισε στην Ισπανία. Αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, δεν μπορεί να βρεθεί εύκολα στην ενδεκάδα, όμως η ποιότητα παραμένει ψηλά.

53. Χαβιέρ Μασεράνο (Μπαρτσελόνα)

Βοήθησε την Μπαρτσελόνα να κατακτήσει ακόμη ένα τρόπαιο και συνεχίζει να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ομάδα του Λουίς Ενρίκε. Αποδεικνύει ότι είναι μαχητής, δίνει πάντα το 100% και τραβάει και τους συμπαίκτες του στην υπέρβαση.

52. Άνχελ Ντι Μαρία (Παρί Σεν Ζερμέν)

Το 2016 αποδείχθηκε εφιάλτης για τον Αργεντίνο. Ήταν, πάντως, από τους σημαντικούς παίκτες στην πορεία της Παρί προς του τίτλους, έδειξε την ποιότητά του και προσπαθεί να βρει ξανά τη φόρμα του στο προβληματικό πρώτο μισό της φετινής σεζόν.

51. Φιλίπε Κουτίνιο (Λίβερπουλ)

Η Λίβερπουλ έκανε πολλά βήματα μπροστά στο 2016 με τον Κλοπ στον πάγκο και ο Κουτίνιο είναι ο παίκτης που κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά. Ο Βραζιλιάνος είναι δικαίως ο αγαπημένος παίκτης των οπαδών, έχει βρει τη σταθερότητα, συνεχίζοντας να εντυπωσιάζει.

 

Τελευταία Νέα