Πώς ο Μάτιπ βελτιώνει την άμυνα της Λίβερπουλ

Πώς ο Μάτιπ βελτιώνει την άμυνα της Λίβερπουλ

Gazzetta team
Πώς ο Μάτιπ βελτιώνει την άμυνα της Λίβερπουλ

bet365

Ο Chris Flanagan γράφει για τον Ζόελ Μάτιπ και την θετική επίδραση που έχει στις αμυντικές επιδόσεις της Λίβερπουλ.

«Πολύ συχνά οι ομάδες μου έχαναν παιχνίδια σαν και αυτό», είπε ο Κλοπ μετά την ισοπαλία 0-0 της Λίβερπουλ με την Σαουθάμπτον πριν από μία εβδομάδα. «Αυτή τη φορά δεν χάσαμε, επειδή μείναμε συγκεντρωμένοι. Ο Μάτιπ και ο Λόβρεν τα πήγαν πολύ καλά».

Πολλές φορές οι κόκκινοι στο παρελθόν την είχαν πατήσει κάπως έτσι. Αν η επίθεση δεν τελείωνε την δουλειά, η άμυνα ήταν μία κινητή... βόμβα. Αυτό το παρελθόν είναι σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στα ματς με Γουέστ Χαμ και Κρίσταλ Πάλας, πολύ πρόσφατο. Τη σεζόν 2013-14 οι κόκκινοι διεκδίκησαν το πρωτάθλημα και το έχασαν, έχοντας δεχθεί 13 περισσότερα γκολ από την Μάντσεστερ Σίτι. Πόσα γκολ είχαν βάλει τότε; 101... Είναι προφανές ότι η άμυνα παίζει μεγαλύτερο ρόλο στη διεκδίκηση του τίτλου.

Γι’ αυτό και η παρουσία του Μάτιπ είναι πολύ σημαντική. Οι μοναδικές αλλαγές που έχουν γίνει στην άμυνα σε σχέση με την περσινή σεζόν είναι η αντικατάσταση του Μορένο από τον Μίλνερ στα αριστερά και ο Μάτιπ. Ο τελευταίος σε εκείνο το ματς με την Σαουθάμπτον δεν άφησε τον Όστιν να κάνει ούτε σουτ. Ήταν η πρώτη φορά από το 2004 που οι Άγιοι δεν είχαν ούτε ένα εντός εστίας.

Ο Μάτιπ έχει ξεκινήσει 11 φορές για την Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα και σε αυτά τα ματς οι κόκκινοι έχουν δεχθεί μόλις 9 γκολ. Δεν έπαιξε στο ματς με την Άρσεναλ (4-3) και στην ήττα από την Μπέρνλι (2-0).

Στην Γερμανία ήταν γνωστός για το γεγονός ότι δεν δεχόταν εύκολα την κίτρινη κάρτα. Αυτό, διότι πάντα χρησιμοποιούσε το μυαλό του και βρισκόταν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή. Στο ματς με την Σαουθάμπτον ο 25χρονος αμυντικός δεν έκανε ούτε ένα τάκλιν! Πολύ απλά διότι δεν χρειάστηκε. Δείχνει άνετος, δεν πανικοβάλλεται εύκολα, ενώ η παιδεία του στα γερμανικά γήπεδα του επιτρέπει να χειρίζεται καλά την μπάλα. Ο Μάτιπ φέρνει ηρεμία στην άμυνα της Λίβερπουλ.

«Ο Κλοπ μου είπε ότι όταν ήταν στην Ντόρτμουντ, πάντα έλεγε ότι σε περίπτωση που φύγει, θα αγοράσει τον Μάτιπ», αποκάλυψε ο Τσαν. Και το έκανε χωρίς, μάλιστα, να ξοδέψει ευρώ. Όταν ο Μάτιπ ξεκίνησε την καριέρα του ήταν σε ρόλο αμυντικού μέσου. Αυτό τον βοηθάει πολύ στον έλεγχο της μπάλας και στο να κρατάει απλό το παιχνίδι του. Σπάνια κάνει το λάθος, γιατί πάντα ψάχνει την πιο «σίγουρη» λύση, αποφεύγοντας το αχρείαστο ρίσκο.

Τα καλύτερα νέα για την Λίβερπουλ, μάλιστα, έρχονται από το γεγονός ότι ο Μάτιπ πιθανότατα δεν θα πάει στο Κύπελλο Αφρικής με το Καμερούν, καθώς έχει αποφασίσει να... αυτοεξοριστεί από την εθνική και παρά τις προσπάθειες του ομοσπονδιακού τεχνικού Μπρόος, δεν έχει αλλάξει άποψη. Χωρίς τον Μάτιπ έχεις την αίσθηση ότι η Λίβερπουλ δυσκολεύεται πολύ περισσότερο να κρατήσει το μηδέν και να ανταγωνιστεί στα ίσα τις Σίτι και Τσέλσι για τον τίτλο. Με εκείνον στην ενδεκάδα, η Λίβερπουλ μπορεί να ελπίζει...

 

Τελευταία Νέα