Comebacks of the Champions

Comebacks of the Champions

bet365

Σε ένα από τα καλύτερα ματς των τελευταίων ετών η Μπεσίκτας επέστρεψε από το 0-3 κόντρα στην Μπενφίκα (3-3) και ο Γιώργος Κοντογεώργης θυμίζει τα κορυφαία comebacks του Champions League.

Η Μπενφίκα προηγήθηκε με τρία γκολ στο πρώτο μέρος στην Κωνσταντινούπολη, μια πόλη που έχει δει ακόμα μεγαλύτερη ανατροπή, σε έναν αγώνα ο οποίος πέρα από την ανατροπή είχε καταπληκτικά γκολ. Η Μπεσίκτας δεν το παράτησε και αφού μείωσε σχετικά νωρίς στην επανάληψη, με πρωταγωνιστή τον Ρικάρντο Κουαρέσμα ισοφάρισε γράφοντας μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Champions League. Ακολουθούν οι υπόλοιπες 5 φορές που μια ομάδα παρότι βρέθηκε να χάνει με διαφορά τριών γκολ, το πίστεψε και στο τέλος δικαιώθηκε. Ξεχωρίζει βέβεια η ανατροπή της Λίβερπουλ κόντρα στην Μίλαν στον τελικό του 2005 ενώ η Αντερλεχτ εμφανίζεται δύο φορές σε ρόλο θύματος και θύτη...

8 Δεκεμβρίου 1993, φάση ομίλων
Βέρντερ Βρέμης - Αντερλεχτ 5-3

Τη σεζόν 1993-94 η πρωταθλήτρια Γερμανίας, Βέρντερ Βρέμης, έγινε το πρώτο κλαμπ της χώρας που προκρίνεται στους «8« της νεοσύστατης τότε διοργάνωσης. Η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ κάθε άλλο παρά καλά ξεκίνησε τον εντός έδρας αγώνα με την Πόρτο, η οποία με ένα γκολ του Αλμπερτ (16') και δύο του Μποφίν (18', 33') πήγε στα αποδυτήρια με 0-3 υπέρ της. Οι 29.000 θεατές που βρέθηκαν εκείνο το βράδυ στο «Weser Stadion» δεν μετάνιωσαν για την επιλογή τους. Η Βέρντερ δεν πέτυχε γρήγορο γκολ στην επανάληψη, όμως το γκολ του Αυστραλού Ρουφέρ στο 66' ξεκίνησε μία ιστορίκή αντεπίθεση (1-3). Στο 72' ο Μπράτσετ μείωσε σε 2-3 για να ακολουθήσουν τρία γκολ για τους γηπεδούχους στο τελευταίο δεκάλεπτο από τους Χομπς (81'), Μπόντε (83'), Ρουφέρ (89') για να ολοκληρωθεί η εκπληκτική ανατροπή.


7 Μαρτίου 2001, δεύτερη φάση ομίλων
Λα Κορούνια - Παρί Σεν Ζερμέν 4-3

Ενα εκπληκτικό βράδυ έζησαν στο θρυλικό «Ριαθόρ» οι αφισιονάδος της Ντεπορτίβο τον Μάρτιο του 2001. Με ένα γκολ του Οκότσα (29') και δύο του Λοράν Λερουά (43', 55') η Παρί Σεν Ζερμέν είχε πάρει κάτι παραπάνω από προβάδισμα νίκης στον αγώνα για τη δεύτερη φάση των ομίλων και ελπίδες της για πρόκριση στους «8» είχαν αυξηθεί. Ομως οι πρωταθλητές Ισπανίας είχαν ραντεβού με την ιστορία. «Στο ημίχρονο, άφησα τους παίκτες μου να σκεφτούν την απόδοσή τους για 5-6 λεπτά» είπε αργότερα ο τεχνικός των Γαλιθιάνων, Χαβιέρ Ιρουρέτα, ο οποίος έβαλε αλλαγή τους Βάλτερ Παντιάνι και Ντιέγο Τριστάν. Ο Ουρουγουανός έκανε χατ τρικ (57', 76', 84') και ο Ισπανός πέτυχε το άλλο γκολ (60') για να πετύχει η Λα Κορούνια μία νίκη που γράφτηκε στα βιβλία της διοργάνωσης.


12 Νοεμβρίου 2002, φάση ομίλων
Βασιλεία - Λίβερπουλ 3-3

Τον Νοέμβριο του 2002 η Βασιλεία τσέκαρε το εισιτήριό της για τη δεύτερη φάση των ομίλων της κορυφαίας διοργάνωσης, όμως η Λίβερπουλ πέτυχε την πρώτη της μεγάλη ανατροπή μετατρέποντας το 3-0 σε 3-3, αν και δεν της έφτανε για να πετύχει τον στόχο της. Οι Reds ήθελαν νίκη για να αφήσουν από κάτω τους Ελβετούς στο γκρουπ, όμως πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα είχαν βρεθεί να χάνουν 3-0 από τα γκολ των Ρόσι (2'), Χιμένες (22') και Ατούμπα (29'). Η ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ βρήκε στην επανάληψη τον τρόπο να επιστρέψει και με τους Μέρφι (61'), Σμίτσερ (64') και Οουεν (85') πήρε την ισοπαλία, που όμως δεν ήταν αρκετή για να την κρατήσει στον θεσμό και ως συνέπεια συνέχισε στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA.


25 Μαΐου 2005, τελικός
Μίλαν - Λίβερπουλ 3-3

Σε ένα από τα βράδια που κορυφώνουν το μεγαλείο του αθλητισμού και περνούν στα χρυσά βιβλιά της ιστορίας, η Λίβερπουλ έκανε μυθική ανατροπή κόντρα στην Μίλαν στην Κωνσταντινούπολη και κατέκτησε τον 5ο τίτλο της στον θεσμό. Παρότι είχαν ρόστερ πολύ κατώτερης ποιότητας και παρότι βρέθηκαν να χάνουν 3-0 στο ημίχρονο, οι Reds του Ράφα Μπενίτεθ επέστρεψαν από την κόλαση και έστειλαν εκεί τους Ροσονέρι, που είχαν βάλει από νωρίς βάσεις θριάμβου χάρη στα γκολ των Πάολο Μαλντίνι (1') και Ερνάν Κρέσπο (39', 44'). Αυτό που ακολούθησε στο δεύτερο μέρος ήταν εκπληκτικό αφού μέσα σε 6 λεπτά η Λίβερπουλ κάλυψε τη διαφορά των τριών γκολ με τους Τζέραρντ (54'), Σμίτσερ (56') και Τσάμπι Αλόνσο (60'). Το ματς έμεινε στο 3-3 στην κανονική διάρκεια και την παράταση και αφού ο Ντούντεκ απέκρουσε τα πέναλτι των Πίρλο και Σεβτσένκο, οι Αγγλοι έγραψαν ιστορία...


4 Νοεμβρίου 2014, φάση ομίλων
Αρσεναλ - Αντερλεχτ 3-3

Ανατροπή στην έδρα του φαβορί. Αυτό έκανε η Αντερλεχτ στις αρχές Νοεμβρίου στον αγώνα κόντρα στην Αρσεναλ στο Emirates στην 4η αγωνιστική των ομίλων. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ άνοιξε το σκορ κόντρα στους Βέλγους στο 25' με πέναλτι α λα Πανένκα του Μικέλ Αρτέτα και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αλέξις Σάντσες με σουτ εκτός περιοχής ύστερα από φάουλ που βρήκε στο τείχος έκανε το 2-0 σε μια εξέλιξη που δεν προέδιδε τη συνέχεια. Ειδικά μετά το 3-0 από τον Τσάμπερλεϊν στο 58' δύσκολα θα υπήρξε άνθρωπος που θα πόνταρε έστω και ένα ευρώ στην ανατροπή. Κι όμως ο αμυντικός, Βάντεν Μπόρε, από θέση οφσάιντ μείωσε από κοντά για το 3-1 στο 61' και στο 73' από τη βούλα του πέναλτι έκανε το 3-2 πριν γράψει το τρομερό φινάλε ο Μίτροβιτς στο 90' με κεφαλιά μέσα από την περιοχή (3-3).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης