Κι όμως, το 8-4 δεν αποτελεί ρεκόρ...

Κι όμως, το 8-4 δεν αποτελεί ρεκόρ...

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γυρίζει το χρόνο πίσω και παρουσιάζει τα παιχνίδια με το απόλυτο ρεκόρ τερμάτων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τα 12 γκολ που σημειώθηκαν στο παιχνίδι της Ντόρτμουντ με την Λέγκια, ξεπέρασαν τα 11 (8-3) της προ 13ετίας αναμέτρηση της Μονακό με την Λα Κορούνια και συνιστούν το απόλυτο ρεκόρ τερμάτων στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι εδώ, σύμφωνοι. Πριν το Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο, υπήρχε το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Και το ρεκόρ επίτευξης γκολ, σε έναν αγώνα, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχει σημειωθεί εκεί. Και συγκεκριμένα το μακρινό 1969. Με αφορμή, λοιπόν, την πανδαισία τερμάτων στο Βεστφάλεν, το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμίζει ποια είναι τα παιχνίδια με τα περισσότερα γκολ σε Κύπελλο Πρωταθλητριών (Τσάμπιονς Λιγκ), Κύπελλο Κυπελλούχων και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (Γιουρόπα Λιγκ).

Κύπελλο Πρωταθλητριών (14 τέρματα)

KR Ρέικιαβικ – Φέγενορντ 2-12 (17/9/1969)
Η πορεία της ολλανδικής ομάδας προς την κατάκτηση του μοναδικού κυπέλλου πρωταθλητριών στην ιστορία της, το 1970, ξεκίνησε με ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ. «Θύμα» της η Ρέικιαβικ, που είδε την μπάλα να καταλήγει 12 φορές στα δίχτυα της, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι. Τα 14 γκολ στο τελικό 2-12 είναι το απόλυτο ρεκόρ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και όχι το 8-4 της Ντόρτμουντ με την Λέγκια, που είναι το ρεκόρ μόνο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κύπελλο Κυπελλούχων (17 τέρματα)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – ΑΠΟΕΛ 16-1 (13/11/1963)
Τι κι αν στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, η κυπριακή ομάδα είχε περάσει άνετα το εμπόδιο της νορβηγικής Λιν και τα «λιοντάρια» χρειάστηκαν παράταση για να προκριθούν επί της Αταλάντα, εντούτοις η μεταξύ τους συνάντηση στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων ήταν «τραυματική» για τον ΑΠΟΕΛ. 16-1 έγραψε ως τελικό σκορ ο πίνακας του Ζοσέ Αλβαλάδε, με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας όχι μόνο να κάνει ρεκόρ, αλλά στη συνέχεια να φτάνει και μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου.

Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (14 τέρματα)

Άγιαξ – Ρεντ Μπόις Ντιφερντάνζ 14-0 (3/10/1984)
Μπορεί το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Λουξεμβούργο να είχε λήξει ισόπαλο, χωρίς τέρματα, όμως ο επαναληπτικός στο Άμστερνταμ είχε... κατηφόρα. Με τον Μάρκο Φαν Μπάστεν να πετυχαίνει πέντε γκολ, ο «Αίαντας» σταμάτησε το κοντέρ στα 14 τέρματα, για το τελικό 14-0 επί της Ρεντ Μπόις Ντιφερντάνζ. Ωστόσο, η μετέπειτα πορεία του Άγιαξ στη διοργάνωση σταμάτησε μόλις στον επόμενο (2ο) γύρο.

 

Τελευταία Νέα