Ο Σάουθγκεϊτ κέρδισε τους παίκτες!

Gazzetta team
Ο Σάουθγκεϊτ κέρδισε τους παίκτες!

bet365

Η Αγγλία δεν παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αλλά κερδίζει! Οι παίκτες τον στηρίζουν και... πολεμούν για την παραμονή του!

Οκτώβριος του 2009, η Μίντλεσμπρο επικρατεί 2-0 της Ντέρμπι και σκαρφαλώνει στην 4η θέση της Τσάμπιονσιπ. Ωστόσο, η διοίκηση της Μπόρο αποφασίζει την απόλυση του Γκάρεθ Σάουγκεϊτ, με τον πρόεδρο Στιβ Γκίμπσον να τονίζει «Αυτή είναι η δυσκολότερη απόφαση που έχω πάρει ποτέ στο ποδόσφαιρο». Πριν από το ματς με τη Ντέρμπι η Μίντλεσμπρο είχε τρεις διαδοχικές ήττες στην έδρα της, αλλά εκτός οι τέσσερις νίκες την είχαν κρατήσει ψηλά. Η χρονιά χάθηκε εκείνη τη σεζόν και για τους Βρετανούς η διοίκηση είχε κάνει το μεγαλύτερο λάθος. Νοέμβριος του 2016 και η Αγγλία κερδίζει εύκολα τη Σκωτία, μια επιτυχία που ενσωματώνει τις πρώτες ημέρες της... κυριαρχίας του ανθρώπου που βρέθηκε... κατά λάθος στο Γουέμπλεϊ.


Τα τρία λιοντάρια είχαν πάθος, θέληση, δίψα για νίκη, αλλά δεν έφτασαν σε πειστική εμφάνιση. Οι φήμες για συμβόλαιο στο Σάουθγκεϊτ μέχρι το 2020 πληθαίνουν, αλλά όλοι στο Νησί αναρωτιούνται αν πρέπει να του δώσουν μια τέτοια συνεργασία για ομάδα που δεν εμπνέει ακόμα εμπιστοσύνη «Θα ήταν ιδανικό για μένα, καθώς μου άρεσε ο ρόλος και η κάθε ευθύνη που ήρθε μαζί του, αλλά θεωρώ ότι υπάρχει μια ευκαιρία προς όλους ώστε να βρουν χρόνο να αποφασίσουν» τονίζει ο ίδιος.

Ποια είναι όμως τα θετικά του Βρετανού για να μείνει στην... καρέκλα που καίει; Μπορεί να έχει εμπειρία λίγων ετών σε ομάδες, αλλά λίγοι ξέρουν τόσο καλά όσο αυτός την Εθνική. Πολύ καλό έργο ως «αφεντικό» της Under 21 κι επικεφαλής της ελίτ ανάπτυξης. Σε αυτά τα τρία χρόνια στον πάγκο της ομάδας Νέων, ο Σάουθγκεϊτ προπόνησε και βοήθησε στην ανάπτυξη πολλών παικτών που βρέθηκαν στην Ανδρών. Εντυπωσιακό το έργο του στους 17 μήνες που εργάζεται ως διευθυντής της ανάπτυξης ποδοσφαίρου, με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας να θέλουν να τον κρατήσουν για... πάντα στο συγκεκριμένο πόστο.


Ως κόουτς της Under 21 έχει υποστεί μόλις τρεις ήττες σε 31 ματς κι έχει ρεκόρ νικών 81%. Μπορεί να υπήρχε η απογοήτευση για τον αποκλεισμό της Αγγλίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων, αλλά η ομάδα του απάντησε με πέντε διαδοχικές νίκες και τον τίτλο στο τουρνουά της Τουλόν.


Με επτά βαθμούς σε τρία παιχνίδια, ο απολογισμός είναι εξαιρετικός και δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως τοποθετήθηκε στον πάγκο σε ένα... βράδυ. Οι Βρετανοί είναι στο δρόμο για τη Ρωσία και μπορεί να μην έπεισαν κόντρα στη Σκωτία, αλλά το 3-0 ήταν η μεγαλύτερη νίκη τα τελευταία 41 χρόνια απέναντι στη μισητή της αντίπαλο. Ο θρυλικός Άγγλος στράικερ Τόνι Κότι... φωνάζει «Δώστε του ένα συμβόλαιο για να πάει την ομάδα στο Μουντιάλ και να δούμε πως θα πάει».


Τα αποδυτήρια της Αγγλίας πάντως έχουν... κλειδώσει για την παραμονή του Σάουθγκεϊτ, με τον Γουέιν Ρούνεϊ να προσθέτει «Ο Σάουθγκεϊτ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με την Κ-21 και ήρθε κάνοντας μία πραγματικά καλή δουλειά. Έχει δύο νίκες σε τρία ματς και ένα καλό βαθμό από το ματς με τη Σλοβενία. Είναι στο χέρι της FA τώρα. Βρίσκεται σε θέση ισχύος και είμαι σίγουρος ότι η σωστή απόφαση θα παρθεί». Δεν υπάρχει μεγαλύτερη στήριξη για έναν νέο προπονητή, από αυτή των ποδοσφαιριστών. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις όλων των παικτών «Θα πολεμήσουμε για τον Σάουθγκεϊτ» είπε ο Λαλάνα, που τον ξέρει όσο λίγοι. Αλλωστε, με αυτόν στον πάγκο της ομάδας Νέων πήρε το εισιτήριο για τους Ανδρες.

 

Τελευταία Νέα