Ο Φέργκιουσον θα τα είχε αλλάξει όλα...

Gazzetta team
Ο Φέργκιουσον θα τα είχε αλλάξει όλα...

bet365

Ο Σερ Αλεξ έχτισε τον πιο επιτυχημένο βρετανικό σύλλογο και το FourFourTwo στέκεται σε πράγματα που θα είχε αλλάξει αν ήταν τώρα στον πάγκο της Γιουνάιτεντ.

Ο Σερ Αλεξ πήρε τη Γιουνάιτεντ από τη σκιά της Λίβερπουλ και τη μετέτρεψε στον πιο επιτυχημένο σύλλογο στην ιστορία της Αγγλίας. Ο Σκωτσέζος δεν είχε μόνο την τύχη να πάρει απο τις Ακαδημίες τεράστιους παίκτες, είχε δυναμική στον πάγκο, κι έβλεπε μπροστά. Η αποχώρησή του έφερε το τέλος της αυτοκρατορίας και τα ερωτήματα πολλά! Η Μάντσεστερ ξόδεψε μια περιουσία από τη στιγμή που έχασε τον Φέργκιουσον και τα αποτελέσματα... Τη μια σεζόν στην 7η θέση, την άλλη στην 4η και πέρσι στην 5η! Αν σήμερα βρισκόταν στον πάγκο ο Σερ Αλεξ τι θα μπορούσε να αποφύγει;;;

David Beckham

Δεν θα έφερνε τον Πογκμπά!

Δεν υπήρχε πιθανότητα ο Φέργκιουσον να έμπαινε στον πειρασμό να φέρει τον Πολ Πογκμπά πίσω στην ομάδα μετά τα όσα του είχε κάνει ο Μίνο Ραϊόλα «Υπάρχουν ένας ή δύο μάνατζερ, που απλά δεν μ' αρέσουν κι ο Μίνο Ραϊόλα, του Πολ Πογκμπά ο μάνατζερ, είναι ένας απ' αυτούς. Δεν τον εμπιστεύτηκα από την πρώτη στιγμή που τον είδα. Εγινε μάνατζερ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς ενώ έπαιζε στον Αγιαξ και τελικά κατέληξε να εκπροσωπεί τον Πογκμπά, ο οποίος ήταν μόλις 18 ετών εκείνη την εποχή. Είχαμε τον Πολ με τριετές συμβόλαιο και είχε τη δυνατότητα να ανανεώσει για ακόμη έναν, που εμείς ήμασταν πρόθυμοι να υπογράψουμε. Όμως ξαφνικά ο Ραϊόλα εμφανίστηκε στη σκηνή κι η πρώτη μας συνάντηση ήταν φιάσκο. Αυτός και 'γω ήμασταν σαν το λάδι και το νερό» είχε τονίσει. Ο Σερ Αλεξ είναι αρκετά υπερήφανος για να έκανε μια τέτοια κίνηση. Εξάλλου, είναι ο άνρθωπος που δεν θα του έδινε εγγύηση για θέση βασικού....

Ενδεκάδα με Κάρικ!

Ο Φέργκιουσον θα μπορούσε να υποβιβάσει τον Πογκμπά και να περάσει στο βασικό σχήμα τον Κάρικ. Αλλωστε, ο Σκωτσέζος ήταν μεγάλος θαυμαστής του έμπειρου μέσου. Αλλωστε, ακόμα κι όταν πήρε σύνταξη συνέχιζε να αποθεώνει τον Κάρικ. Τον Δκέμβριο του 2014, όταν ο Κάρικ ήταν 33 ετών ο Φέργκιουσον τον είχε χαρακτηρίσει «Καλύτερο κεντρικό στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Στην τελευταία του χρονιά στη Μάντσεστερ μόνο ο Φαν Πέρσι είχε περισσότερα παιχνίδια από τον Κάρικ. Με τον Μουρίνιο και πριν το αποψινό ματς με τη Σουόνσι, ο έμπειρος μέσος μετρούσε δώδεκα λεπτά στην Premier League.

Θα έδιωχνε τον Φελαϊνί

Πολλές φορές οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ έχουν αποδοκιμάσει τον Μαρουάν Φελαϊνί και τον κατηγορούν πως ήρθε στην ομάδα λόγω των εξαιρετικών σχέσεών του με τον Μόγιες. Βέβαια, είναι ο παίκτης με τα περισσότερα λάθη, αλλά μόνο οι Ντε Χέα, Μπαϊγί και Ζλάταν έχουν περισσότερα ματς από τον Βέλγο με τον Μουρίνιο στον πάγκο. Ο Φέργκιουσον δεν θα είχε ανεχθεί τις κακές του παραστάσεις και ακόμα κι αν οι Σνάιντερλιν, Σβαϊστάιγκερ δεν του έκαναν, θα είχε βρει λύση από την ομάδα Νέων. Εξάλλου, ο Φοσού Μενσά έχει αγνοηθεί από τον Μουρίνιο, αλλά σε κανέναν δεν θα έκανε έκπληξη αν τον προτιμούσε από τον Φελαϊνί.

Απόλυτο αφεντικό
Μπορεί ο Φέργκιουσον να είχε μαλακώσει τα τελευταία χρόνια, αλλά ποτέ δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ποιος ήταν το αφεντικό,. Τα τελευταία τρία χρόνια οι εφημερίδες γράφουν συνεχώς για τις σκέψεις των παικτών στα αποδυτήρια. «Αν υπάρχει ένας κώδικας σιωπής, οι παίκτες του Φέργκιουσον δεσμεύονταν σε αυτόν. Ποτέ δεν ειπώθηκε κάτι για τον Φέργκιουσον από τους παίκτες» τόνισε ο πρώην γκολκίπερ της Λίβερπουλ, Ντέιβιντ Τζέιμς. Πριν λίγες ημέρες ο Εβρά είχε αποκαλύψει πως ο Σκωτσέζος απαγόρευε στους παίκτες της ομάδας να κάνουν παρέα με αυτούς της Σίτι. Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν έβλεπε τους παίκτες του να αγκαλιάζουν αυτούς της Τσέλσι έπειτα από διασυρμό.

Patrice Evra, Carlos Tevez

Ομάδα με ταχύτητα

Με τον Φαν Χάαλ επιδεινώθηκε το πρόβλημα και ο Μουρίνιο ακόμα δεν έχει βρει μια λύση: Η Γιουνάιτεντ είναι πολύ αργή, όταν πρόκειται να πάρει την μπάλα προς την επίθεση. Αν και το στυλ του παιχνιδιού φέτος είναι πιο επιθετικό, εντούτοις οι παίκτες δεν είναι το... επιθετικοί. Μπορεί το 4-4-2 να ήταν το αγαπημένο του Μουρίνιο, αλλά δεν ήταν... κολλημένος σε αυτό. Οι εξτρέμ έκαναν επιθέσεις με ρυθμό, οι μπακ υποστήριζαν απολύτως τους συμπαίκτες του και οι επιθετικοί ήταν έτοιμοι ακόμα και να σερβίρουν. Μαρσιάλ και Μκιταριάν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πολύ καλύτερα απ΄ ότι σήμερα. Σίγουρα ο Φέργκιουσον θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καλύτερα τον Αρμένιο, απ' ότι κάνει ο Μουρίνιο, ο οποίος επιμένει στο σύστημά του.

Περισσότερες νίκες
Ναι, η Γιουνάιτεντ του Φέργκιουσον θα μπορούσε να είχε κερδίσει περισσότερα ματς, δεν θα έχανε βαθμούς από Μπέρνλι, Γουότφορντ, Στόουκ. Ακόμα κι αν δεν έπαιζε καλά είχε τον τρόπο να παίρνει τρίποντα. Ποτέ δεν είχε κατοχή 67% και μόλις ένα τέρμα ενεργητικό, όπως με τη Στόουκ. Με τη Μπέρνλι είχε 37 σουτ αλλά δεν κέρδισε... Ο Σκωτσέζος ήξερε τον τρόπο.

 

Τελευταία Νέα