Την πλήγωσαν, αλλά τη σεβάστηκαν (vids)

Την πλήγωσαν, αλλά τη σεβάστηκαν (vids)

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται δέκα περιπτώσεις, στις οποίες ποδοσφαιριστές πέτυχαν γκολ εναντίον της πρώην ομάδας τους, όμως δεν το πανηγύρισαν.

Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης, πριν καν διεξαχθεί το ντέρμπι ανάμεσα σε Γιουβέντους και Νάπολι. Πόσο μάλλον μετά, αφού ο Αργεντινός φορ σκόραρε εναντίον της πρώην του ομάδας, χαρίζοντας τη νίκη στη «Μεγάλη Κυρία». Σε ένδειξη σεβασμού προς τους «παρτενοπέι», ο Ιγκουαΐν δεν πανηγύρισε το τέρμα του, κάτι που έχουν κάνει πολλοί ποδοσφαιριστές στο παρελθόν. Να μην πανηγυρίσουν, δηλαδή, το γκολ που πέτυχαν, κόντρα στην προηγούμενη ομάδα τους.

Ντένις Λόου vs Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μετά από έντεκα χρόνια στο Ολντ Τράφορντ, ο Σκωτσέζος επιθετικός μετακόμισε το 1973 στη συμπολίτισσα, Σίτι, με τη μοίρα να επιφυλάσσει ένα περίεργο παιχνίδι. Στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, η Γιουνάιτεντ ήθελε νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι και συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Με δικό του γκολ, ο Ντένις Λόου έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες της πρώην ομάδας του για παραμονή. Ο ίδιος δεν πανηγύρισε, βγήκε αλλαγή περίλυπος, ενώ οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη, όμως, κι αν δεν είχαν ηττηθεί οι «μπέμπηδες», πάλι θα υποβιβάζονταν, βάση των υπόλοιπων αποτελεσμάτων.

Νταβίντ Βίγια vs Σπόρτινγκ Χιχόν
Ο Ισπανός επιθετικός μπορεί να πανηγύρισε σαν «τρελός» το πρώτο γκολ που πέτυχε ως παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όχι όμως και όταν σκόραρε με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα», απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε. Τον Σεπτέμβριο του 2010, ο Βίγια άνοιξε το σκορ κόντρα στην Σπόρτινγκ Χιχόν, όμως δεν πανηγύρισε το τέρμα εναντίον της πρώτης του ομάδας.

Μάρκο Ρόις vs Γκλάντμπαχ
Μετά από τρία χρόνια παρουσίας στην Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, ο Μάρκο Ρόις εντάχθηκε στην Ντόρτμουντ το καλοκαίρι του 2012. Η πρώτη του αναμέτρηση κόντρα στην παλιά του ομάδα ήρθε νωρίς (29 Σεπτεμβρίου), με τον Γερμανό να μην πανηγυρίζει τα δύο τέρματα, που σημείωσε, στο τελικό 5-0.

Ρόμπιν Φαν Πέρσι vs Άρσεναλ
Αν και η σχέση του με τους «κανονιέρηδες» πέρασε στη συνέχεια από 40 κύματα, εντούτοις ο Φαν Πέρσι έδειξε σεβασμό στην πρώην του ομάδα την πρώτη φορά που την αντιμετώπισε ως ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στις 3 Νοεμβρίου 2012, ο Ολλανδός φορ σκόραρε στη νίκη των «μπέμπηδων» με 2-1, χωρίς ωστόσο να πανηγυρίσει το τέρμα του.

Κριστιάνο Ρονάλντο vs Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Στην Ρεάλ Μαδρίτης πήγε το 2009, όμως η πρώτη φορά που ο Πορτογάλος τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του ήταν τέσσερα χρόνια μετά. Για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, σκόραρε και στο πρώτο ματς στο Μπερναμπέου, όμως το γκολ που πλήγωσε την Γιουνάιτεντ, ήταν αυτό στον επαναληπτικό του Ολντ Τράφορντ. Ο Ρονάλντο διαμόρφωσε το νικητήριο 2-1 για τη «βασίλισσα», με τον ίδιο όχι μόνο να μην πανηγυρίζει, αλλά να δηλώνει μετά πως στενοχωρήθηκε που ο ίδιος απέκλεισε τους «μπέμπηδες».

Μάριο Γκέτσε vs Ντόρτμουντ
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους φιλάθλους, ο Γκέτσε έφυγε το καλοκαίρι του 2013 από την Ντόρτμουντ, παίρνοντας μεταγραφή για την Μπάγερν Μονάχου. Στους Βαυαρούς μπορεί να μην «έπιασε» (επέστρεψε φέτος στην Μπορούσια), όμως στο πρώτο του παιχνίδι κόντρα στην παλιά του ομάδα είχε βρει δίχτυα. Ήταν στο 0-3 της Μπάγερν μέσα στο Βεστφάλεν, στις 23 Νοεμβρίου 2013.

Σον Ράιτ-Φίλιπς vs Τσέλσι
Τι κι αν είχε αποχωρήσει από το Στάμφορντ Μπριτζ το 2008, ο Άγγλος άσος σεβάστηκε την πρώην του ομάδα πέντε χρόνια μετά, ακόμα κι αν ενδιάμεσα είχε αγωνιστεί σε άλλο σύλλογο. Στις 2 Ιανουρίου 2013, ο Σον Ράιτ-Φίλιπς σημείωνε το μοναδικό του γκολ με τη φανέλα της ΚΠΡ στην Πρέμιερ Λιγκ, υποχρεώνοντας την Τσέλσι σε εντός έδρας ήττα με 1-0. Ο ίδιος δεν πανηγύρισε ποτέ αυτό το τέρμα.

Φρανκ Λάμπαρντ vs Τσέλσι
Κάτοικος Στάμφορντ Μπριτζ για 13 χρόνια, ο Άγγλος μέσος αποχώρησε το 2014, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στο MLS. Τελικά, η ενσωμάτωσή του στη New York City άργησε ένα χρόνο, με τον Λάμπαρντ να αγωνίζεται τη σεζόν 2014-15 στη Μάντσεστερ Σίτι. Μάλιστα, το πρώτο του γκολ με τους «πολίτες» το σημείωσε κόντρα στη μεγάλη του αγάπη, στις 21 Σεπτεμβρίου, με τον ίδιο να διαμορφώνει το τελικό 1-1, επτά λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.

Άλβαρο Μοράτα vs Ρεάλ Μαδρίτης
Μπορεί φέτος να επέστρεψε στο Μπερναμπέου, όμως το 2014 είχε φύγει από την Ρεάλ Μαδρίτης, για λογαριασμό της Γιουβέντους, κάτι που πλήρωσε η «βασίλισσα». Στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τη σεζόν 2014-15, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν, με τον Μοράτα να σκοράρει στο 2-1 του πρώτου ματς στο Τορίνο, όμως τη «ζημιά» την έκανε στον επαναληπτικό. Λίγο πριν το τέλος, διαμόρφωσε το τελικό 1-1, στέλνοντας τη «Μεγάλη Κυρία» στον τελικό και αποκλείοντας την πρώην του ομάδα.

Κριστιάνο Ρονάλντο vs Σπόρτινγκ Λισαβόνας
«Πρωταγωνιστής» σε ένα ακόμη γκολ εναντίον της πρώην του ομάδας είναι ο Πορτογάλος σούπερ σταρ. Πριν από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ρονάλντο αγωνιζόταν στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, την οποία αντιμετώπισε με την Ρεάλ Μαδρίτης στη φετινή πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Με μία εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις, ο CR7 ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ομάδα του, με τον ίδιο από σεβασμό να μην πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ της «βασίλισσας».

 

Τελευταία Νέα