O... άγνωστος Σουάρες!

O... άγνωστος Σουάρες!

Gazzetta team
O... άγνωστος Σουάρες!

bet365

Ο Άντριου Μάρεϊ συνάντησε τον Λουίς Σουάρες, που παρουσίασε το... αληθινό του πρόσωπο.

Ο Λουίς Σουάρες κάθεται στο γραφείο του. Κοιτάζει δεξιά και χτυπάει στον ώμο τον συνάδελφό του. Στη συνέχεια, του παίρνει το πληκτρολόγιο και στη συνέχεια χτυπάει δυνατά τα πλήκτρα στο δικό του, προσπαθώντας να γράψει με… διαβολικό χαμόγελο. Μετά από λίγο τα ίδια.

Όχι, δεν βρισκόμαστε σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, όπου ο καλύτερος παίκτης στην Πρέμιερ Λιγκ δουλεύει σε... τράπεζα - φυσικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό, έχω ακούσει άλλωστε ότι τα μπόνους είναι πλουσιοπάροχα - αλλά πρόκειται για τη διαφήμιση της εταιρείας Abitab από την Ουρουγουάη.

Ο Σουάρες φωνάζει στους - υποτιθέμενους - συναδέλφους του, καθώς βρίσκει την καφετιέρα άδεια, πέφτει στο πάτωμα όταν τον χτυπάνε - ευγενικά - στον ώμο και γενικότερα δείχνει την «ανταγωνιστική» του φύση, ξεσπώντας σε γέλια. Η διαφήμιση βγήκε την στιγμή της μεταγραφικής φρενίτιδας σχετικά με την πιθανή μετακίνησή του στην Άρσεναλ και δεν πήρε την προβολή που της άξιζε.

Εμφανίζεται άνετος. Ένας τύπος που έχει πλήρη αυτογνωσία των ελαττωμάτων του. Αυτός είναι ο Λουίς Σουάρες που συνάντησα στο Μέλγουντ (προπονητικό κέντρο της Λίβερπουλ) ένα μουντό πρωινό του Φλεβάρη. Τον πρωτοείδα να υπογράφει αυτόγραφα στην κεντρική πύλη. Παρέμεινε χαμογελαστός και ανοιχτός μέχρι την στιγμή που έκατσε μαζί μας για το πρώτο μέρος της συνέντευξης (το δεύτερο ήταν προγραμματισμένο μαζί με τις φωτογραφίες για μετά το τέλος της προπόνησης).

Του είχα πάρει ξανά συνέντευξη στο παρελθόν για το FFT, τον Φεβρουάριο του 2011, λίγο μετά την άφιξή του στο Μέρσεϊσαϊντ. Τον θυμάμαι να μουρμουρίζει κάτι στα Ισπανικά (σ.σ. Λατινοαμερικάνικα), που δεν έβγαζε νόημα. Ο 24χρονος - τότε - Σουάρες έμοιαζε σε υπερένταση. Ήταν νευρικός.

Δεδομένων των συζητήσεων και των διαμαχών, που έχουν ξεσπάσει σχετικά με τη συμπεριφορά του τα τελευταία τρία χρόνια, ανησυχούσα μήπως είναι κλειστός. Μήπως δεν εμφανιζόταν διατεθειμένος να μας δώσει την μεγάλη είδηση για το εξώφυλλο. Το γεγονός ότι τελικά ήταν ανοιχτός και απροσδόκητα ειλικρινής ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη. Ήταν σκεπτικός σχετικά με κάποια θέματα - πίνοντας και τσάι από την πατρίδα του τις στιγμές που χρειαζόταν ένα διάλειμμα για να σκεφτεί - όμως αυτό έκανε ακόμη καλύτερη τη συνέντευξη. Όσο περισσότερο σκέφτεται αυτός, από τον οποίο παίρνεις τη συνέντευξη, τόσο καλύτερη η απάντηση.

Η διαμάχη του με τον Εβρά (σχετικά με το ρατσιστικό σχόλιο), η... δαγκωνιά στον Ιβάνοβιτς, το μεταγραφικό σίριαλ: όλα τα θέματα ήταν στο τραπέζι. Σε τελική ανάλυση, αν ρωτήσεις κάτι τον Σουάρες, θα σου απαντήσει. Μπορεί να μην ακούσεις αυτό που περιμένεις ή αυτό που θες, όμως θα ακούσεις αυτό ακριβώς που νιώθει εκείνη τη στιγμή. Πιθανώς να μην συμφωνήσεις και με αυτό που θα πει, όμως ίσως για πρώτη φορά, θα μπορέσεις να κατανοήσεις την αντίδρασή του σε κάθε μία από τις περιπτώσεις, που απασχόλησαν σύσσωμο τον Τύπο.

Θα μπορέσεις, μάλιστα, να απολαύσεις και την άλλη του πλευρά. Ο... ανεξέλεγκτος εντός αγωνιστικού χώρου Σουάρες να παραδέχεται ανοιχτά την ντροπή του για όσα έχουν συμβεί και να δείχνει τελείως διαφορετικός εκτός γηπέδου.

Στα 25' που διήρκησε η φωτογράφιση για το FFT με τον Σαμίλ Τάνα, δεν αρνείται ούτε μία πόζα, ρωτώντας με ενθουσιασμό: «αυτή είναι για το πρωτοσέλιδο; Πότε θα βγει;». Τα δάχτυλα στα χείλη, τα χέρια στο στόμα. Με φανταχτερό χαμόγελο και βλέμμα γεμάτο ενθουσιασμό τα δοκιμάζει όλα. Η προσπάθεια περιλαμβάνει τον Σουάρες να με κοιτάει με... νόημα, λίγο πιο αριστερά από την κάμερα, καθώς έπρεπε να εστιάσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Όλα αυτά, φυσικά, πριν ξεσπάσουμε και οι δύο σε γέλια. «Αυτό είναι γελοίο, έτσι;» λέει γελώντας.

Η φωτογραφία που τραβήξαμε για το εξώφυλλο ήταν εκπληκτική. Ο Λουίς ουρλιάζει για τον Σαμ για περίπου πέντε λεπτά, πριν πετύχει την καλύτερη λήψη. Τα μάτια του στην κατάλληλη ευθεία με την κάμερα και οι κινήσεις του προσώπου του κοντρολαρισμένες με μεγάλη προσπάθεια. Ρίχνοντας μία ματιά στην φωτογραφία στο laptop, του αρέσει πολύ αυτό που βλέπει. «Αυτή ήταν καλή!».

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης ανάμεσα στη φωτογράφιση και στα δύο κομμάτια της συνέντευξης με τον πρώτο σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ - το 24ο ήρθε το περασμένο Σάββατο με την Σαουθάμπτον μετά από 5 ματς χωρίς γκολ - ο Σουάρες σκόραρε με εκπληκτικό φάουλ.

Στην προπόνηση δεν ξεχώρισε, όμως έμεινε για έξτρα πρόγραμμα και εκεί έλαμψε. Μόνο όταν βλέπεις τον Σουάρες στο «φυσικό» του περιβάλλον μπορείς να κατανοήσεις το πόσο καλοί είναι οι... καλύτεροι.

Η τέχνη του φάουλ δεν εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες. Αν έχεις ταλέντο, τότε μπορείς να σκοράρεις σχεδόν με κάθε εκτέλεση. Αυτό ακριβώς έκανε ο Σουάρες. Το να βλέπεις έναν κορυφαίο επαγγελματία αθλητή από τόσο κοντά είναι σπάνιο.

«Κανένας στην Αγγλία δεν ξέρει τον αληθινό Λουίς Σουάρες» μας είπε. Αν θέλετε να τον μάθετε, τότε δεν χρειάζεται να πιστέψετε εμένα, όταν σας λέω ότι είναι ένας οικογενειάρχης με αυτογνωσία. Ένας άνθρωπος τελείως διαφορετικός εκτός γηπέδου. Δεν έχετε παρά να πάρετε το FFT αυτού του μήνα για να το διαπιστώσετε. Δε θα το μετανιώσετε.

 

Τελευταία Νέα