Τα 10 καλύτερα επιθετικά ντουέτα της σεζόν (pics)

Gazzetta team
Τα 10 καλύτερα επιθετικά ντουέτα της σεζόν (pics)

bet365

Αυτοί είναι οι παίκτες που έχουν «ξετινάξει» τα αντίπαλα δίχτυα. Ποιοι απουσιάζουν.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης έχουν συμπληρώσει το πρώτο μισό της αγωνιστικής σεζόν και ήδη δημοσιογράφοι και στατιστικολόγοι έχουν βάλει κάτω τα κομπιουτεράκια τους και προσπαθούν να βρουν τα καλύτερα επιθετικά δίδυμα της χρονιάς.

Από τη Λειψία, μέχρι την Μπαρτσελόνα και τη Λίβερπουλ, οι επιθετικοί τους είναι αυτοί που έχουν βάλει το χέρι τους - ή καλύτερα το πόδι τους - και τις έχουν «ξελασπώσει» πολλές φορές, δίνοντας σημαντικούς βαθμούς στην πορεία για την κατάκτηση του τίτλου.

Αυτά είναι τα καλύτερα ντουέτα της σεζόν:

9. Μοχάμεντ Σάλαχ - Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ): 29 γκολ - 19 ασίστ

Σε πολλούς προξενεί έκπληξη πως το δίδυμο αυτό βρίσκεται τόσο χαμηλά, ωστόσο, η Λίβερπουλ έχει την τύχη να συμμετέχει στο σκοράρισμα σχεδόν όλο το ρόστερ της.

=7. Μάρκους Ράσφοντ - Μέισον Γκρίνγουντ (Μαν. Γιουνάιτεντ): 30 γκολ - 9 ασίστ

Το ντούετο των δύο Άγγλων ποδοσφαιριστών που έχουν μέσο όρο ηλικίας 20 ετών τα πηγαίνει πολύ καλά ήδη, με τον δεύτερο να έχει σκοράρει αρκετά τερμάτα στο Κύπελλο Αγγλίας.

=7. Χουακίν Κορέα - Τσίρο Ιμόμπιλε (Λάτσιο): 30 γκολ - 9 ασίστ

Σ' αυτή τη δυάδα, «πλάτη» βάζει περισσότερο ο δεύτερος, ο οποίος, έχει σκοράρει το 76% των γκολ, με τον Κορέα, απλά να αποτελεί τον δεύτερο πιο παραγωγικό παίκτη της ομάδας.

6. Λιονέλ Μέσι - Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα): 30 γκολ - 20 ασίστ

Η διαφορά του συγκεκριμένου ζευγαριού είναι πως πέραν της συνεισφοράς στα γκολ, έχουν μοιράσει και 20 τέρματα στους συμπαίκτες τους. Από 'δω και πέρα, όμως, ο Μέσι πρόκειται να τραβήξει μόνος του το κουπί καθώς ο Ουρουγουανός επιθετικός, μετά τον σοβαρό του τραυματισμό, θα μείνει εκτός για τουλάχιστον 4 μήνες.

5. Λαουτάρο Μαρτίνες - Ρουμέλου Λουκάκου (Ίντερ): 33 γκολ - 7 ασίστ

Ο Βέλγος επιθετικός φαίνεται πως έχει αναγεννηθεί στην Ιταλία, καθώς μετρά ήδη 18 γκολ σε 25 ματς, με το Μαρτίνες, από την άλλη, να έχει αυξήσει με γεωμετρικό τρόπο την αξία στο ποδοσφαιρικό του χρηματιστήριο, ύστερα από τις φετινές του εμφανίσεις.

4. Τίμο Βέρνερ - Μαρσέλ Σάμπιτζερ (Λειψία): 34 γκολ - 17 ασίστ

Η περίπτωση είναι όμοια με εκείνης της Λάτσιο, αφού ο Βέρνερ έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ καθώς έχει πετύχει ήδη 23 γκολ σε 25 ματς.

3. Ραχίμ Στέρλινγκ και Σέρχιο Αγκουέρο (Μαν. Σίτι): 38 γκολ - 9 ασίστ

Οι δυο ποδοσφαιριστές φαίνεται πως κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους, καθώς ο πρώτος έχει πετύχει μέχρι στιγμής 20 γκολ, ενώ ο δεύτερος, μόλις, δύο λιγότερα.

2. Μάουρο Ικάρντι και Κίλιαν Εμπαπέ (Παρι Σεν Ζερμέν): 38 γκολ - 15 ασίστ

Ο Μάουρο Ικάρντι αποτελεί την έκπληξη της χρονιάς, καθώς μέχρι στιγμής έχει σκοράρει 18 γκολ και έχει αφήσει πιο κάτω Νεϊμάρ και Καβάνι.

1. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι - Σερζ Γκνάμπρι (Μπάγερν Μονάχου): 41 γκολ - 10 ασίστ

Ο Πολωνός διανύει εξαιρετική σεζόν φέτος καθώς έχει πετύχει ήδη 30 γκολ φέτος, με τον νεαρό Γερμανό να προσπαθεί να τον ακολουθήσει από πίσω.

 

Τελευταία Νέα