Χοέλ Μπρεγκόνις στο gazzetta.gr: «Έχω ελληνικές ρίζες, θα ήθελα να παίξω στην Ελλάδα» (vid)

Χοέλ Μπρεγκόνις στο gazzetta.gr: «Έχω ελληνικές ρίζες, θα ήθελα να παίξω στην Ελλάδα» (vid)

bet365

Ο Ουρουγουανός με ελληνική καταγωγή σέντερ μπακ, Χοέλ Μπρεγκόνις μίλησε στο gazzetta.gr για την καριέρα του στην Ουρουγουάη, το όνειρο του να παίξει στη Super League, αλλά και την Εθνική.

Όποια πέτρα και αν σηκώσεις θα βρεις έναν Έλληνα που παίζει ποδόσφαιρο. Ακόμα και στη μακρινή Ουρουγουάη υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση.

Πρόκειται για τον 23χρονο σέντερ μπακ, Χοέλ Μπρεγκόνις, ο οποίος αφού πέρασε από τις ακαδημίες της Νασιονάλ Μοντεβιδέο, ξενιτεύτηκε στη Βραζιλία για λογαριασμό των Ιντερνασιονάλ και Αντράους για να επιστρέψει εν συνεχεία στη βάση του, την Ουρουγουάη, όπου φόρεσε κατά σειρά τη φανέλα των Ντεφενσόρ, Μπόστον Ρίβερ και εσχάτως της Ρεντίστας.

Ο Μπρεγκόνις μολονότι έχει αγωνιστεί με την Εθνική U-20 της Ουρουγουάης, διαθέτει ελληνικό διαβατήριο και όπως αποκάλυψε μιλώντας στο gazzetta.gr, μόνο αδιάφορο δεν θα τον άφηνε να συνεχίσει μια μέρα την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Έχω ελληνικές ρίζες. Στην ουσία είχα συγγενείς στην Ελλάδα από την πλευρά της γιαγιάς μου που ζούσε εκεί», τόνισε ο ελληνικής καταγωγής στόπερ σημειώνοντας:

«Μου αρέσει να έχω ηγετικό ρόλο στην άμυνα. Είμαι ποδοσφαιριστής με έντονη προσωπικότητα. Μου αρέσει να αγωνίζομαι όσο περισσότερο γίνεται και να βελτιώνομαι συνεχώς».

Εάν υπάρχει ένας παίκτης, ο οποίος έχει ασκήσει επιρροή στον τρόπο παιχνιδιού του Μπεργκόνις, αυτός δεν είναι άλλος από τον πρώην παίκτη των Παρί Σεν Ζερμέν και Φενέρμπαχτσε, Ντιέγκο Λουγκάνο.

«Ο αγαπημένος παίκτης μου είναι ο Ντάνιελ Λουγκάνο. Είναι μια τεράστια προσωπικότητα που θαυμάζω εντός, αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου».

Ο πρώην παίκτης της Ιντερνασιονάλ, βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας μετά την αποχώρηση του από την Ρεντίστας, ενώ εμφανίζεται ενήμερος για την δυναμική του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Όχι, πλέον δεν ανήκω στο έμψυχο δυναμικό της Ρεντίστας. Έχω αποχωρήσει από τον σύλλογο από την περυσινή σεζόν και βρίσκομαι σε αναζήτηση ομάδας».

«Απ' όσα έχω δει και έχω ενημερωθεί το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται σε καλό επίπεδο, ενώ η εθνική ομάδα προσπαθεί να βρει και πάλι τον ρυθμός της. Νομίζω πως σύντομα θα ανέβει, αφού διαθέτει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές».

Ο Μπρεγκόνις εξέφρασε μέσω του gazzetta.gr την επιθυμία του να αγωνιστεί στο μέλλον στην Ελλάδα.

«Θα ήταν ωραίο να παίξω ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Είναι μια χώρα όπου θα μου άρεσε να ζήσω. Ξέρω πόσο όμορφο είναι να ζεις εκεί και θα ήθελα να ζήσω αυτή την εμπειρία».

Ο νεαρός αμυντικός έχει στην άκρη του μυαλού του την Εθνική, αν και έχει εκπροσωπήσει ήδη την Ουρουγουάη σε επίπεδο Νέων.

«Έχω ελληνικό διαβατήριο, αλλά έχω αγωνιστεί με την εθνική Ουρουγουάης U20. Δεν ξέρω εάν μια μέρα θα μπορούσα να φορέσω την φανέλα της εθνικής Ελλάδας. Αν είναι να γίνει όμως κάτι τέτοιο, νομίζω πως όλα τα προβλήματα θα μπορούσαν να ξεπεραστούν».

Δείτε τον Μπρεγκόνις να σκοράρει με τη φανέλα της εθνικής Ουρουγουάης κόντρα στην Ιταλία...

 

Τελευταία Νέα