Έχασε από χτύπημα κεραυνού τον τερματοφύλακα γιο του και κατέληξε άστεγος

Έχασε από χτύπημα κεραυνού τον τερματοφύλακα γιο του και κατέληξε άστεγος

bet365

Η ιστορία του νεαρού γκολκίπερ, Στέφαν Πετρόφσκι που έχασε την ζωή του από χτύπημα κεραυνού στη Μαλαισία και η κατάρρευση του πατέρα του που κατέληξε άνεργος και άστεγος...

Ο πατέρας του Αυστραλού γκολκίπερ, Στέφαν Πετρόφσκι κατέρρευσε όταν έμαθε πως ο τερματοφύλακας γιος αφού χτυπήθηκε από κεραυνό στη συνέχεια έπεσε σε κώμα.

Έχοντας χάσει την γη κάτω από τα πόδια του έφτασε στο σημείο να μείνει άνεργος, άστεγος και να κοιμάται στο αυτοκίνητο του. Πλέον προσπαθεί να συνέλθει ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Στέφαν που έχασε την ζωή του πριν από τρία χρόνια.

Ο αδικοχαμένος τερματοφύλακας την στιγμή που υπερασπιζόταν την εστία της μαλαισιανής, Μέλακα Γιουνάιτεντ έπεσε θύμα της οργής της φύσης. Ήταν μόλις 18 ετών.

Ο εφιάλτης του πατέρα του, Μάρκο ξεκίνησε στις 5 Απριλίου 2016. Κοιμήθηκε νωρίς αφού την επόμενη μέρα έπιανε δουλειά πολύ πρωί. Στις 07.00 το πρωί ξύπνησε έχοντας κακό προαίσθημα.

«Δέχθηκα τουλάχιστον 30 αναπάντητες κλήσεις από την κοπέλα του Στέφαν, την Άϊντον Κάιρα. Η Άϊντον και ο πατέρας της Πίτερ μαζί με έναν εκπρόσωπο του Στέφαν χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού μου στις 08.00. Με το που τους είδα ρώτησα εάν ο Στέφαν ήταν νεκρός. Ήξερα πως κάτι τραγικό έχει συμβεί. Κατέρρευσα όταν μου είπαν τι συνέβη. Με επανέφεραν όμως είχα υποστεί κρίση πανικού».

Η επίσημη εκδοχή του της Μέλακα Γιουνάιτεντ, ήταν πως ο Μάρκο προπονούνταν με την πρώτη ομάδα και αφότου χτυπήθηκε από τον κεραυνό, ο φυσιοθεραπευτής προέβη σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση για να τον επαναφέρει. Ο πατέρας του άτυχου ποδοσφαιριστή απορρίπτει τον συγκεκριμένο ισχυρισμό.

«Δεν συνέβη αυτό. Εάν είχε γίνει θα ήταν ζωντανός. Η αιτία για τον θάνατο του ήταν η έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο του. Δεν υπήρχαν γιατροί στο γήπεδο, ούτε κάλεσαν ασθενοφόρο. Έβαλαν τον Στέφαν σε ένα αυτοκίνητο την στιγμή που η κίνηση στους δρόμους της Μέλακα βρίσκονταν στην κορύφωση της. Τους πήρε 45 λεπτά για να τον μεταφέρουν σε δημόσιο νοσοκομείο. Πέθανε καθ' οδόν. Τον επανέφεραν στο νοσοκομείο και τα όργανα του άρχισαν να λειτουργούν ξανά, αλλά ο εγκέφαλος του ήταν νεκρός».

Ο Στέφαν Πετρόφσκι βυθίστηκε σε κώμα για 3,5 χρόνια, Η οικογένεια του ενημερώθηκε πως δεν υπήρχε ούτε 1% πιθανότητα για να επιβιώσει. Απεβίωσε την 1η Μαΐου 2016.

Η σορός του Στέφαν επέστρεψε στο Σίντνεϊ 15 μέρες αργότερα. Κηδεύθηκε στο κοιμητήριο του Λα Περούζ, επειδή του άρεσε να βλέπει τα αεροπλάνα να απογειώνονται από το αεροδρόμιο του Σίντνεϊ.

Ο Μάρκο περιγράφει ως μια «πραγματική κόλαση» όσα έγιναν. Τα χειρότερα δεν έχει έρθει ακόμα...

«'Επρεπε να εγκαταλείψω το Σίντνεϊ. Πήγα για τρεις μήνες στη Σερβία. Προσπάθησα να εργαστώ αλλά δεν μπορούσα. Έχασα πρώτα την δουλειά μου και στη συνέχεια το διαμέρισμα καταλήγοντας άστεγος.

Έχασα τα πάντα, ακόμα και την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο. Κοιμόμουν στο αυτοκίνητο μου. Σε τούτες τις δύσκολες στιγμές μου συμπαραστάθηκαν η οικογένεια της κοπέλας του Στέφαν και ο μάνατζερ του στη Μαλαισία.

Έκανα κάποιες σκοτεινές σκέψεις για ένα διάστημα. Η κατάθλιψη με είχε λυγίσει. Δεν μπορείς να λειτουργήσεις ως άνθρωπος. Αυτός έχει περάσει τώρα», τονίζει ο Μάρκο Πετρόφσκι.Ένας από τους λόγους που ο «χαροκαμένος» πατέρας βρήκε και πάλι την δύναμη να σταθεί στα πόδια του ήταν επειδή ήθελε να αποδοθεί δικαιοσύνη μηνύοντας τον σύλλογο αλλά και την ομοσπονδία της Μαλαισίας για εγκληματική αμέλεια.

«Μετά τον θάνατο του, η Μέλακα δεσμεύθηκε να πληρώσει τους μισθούς που όφειλε στον ποδοσφαιριστή. Τελικά πλήρωσαν μόνο έναν μισθό».

Οι κανονισμοί αναφέρουν πως οι αγώνες, αλλά και οι προπονήσεις πρέπει να πραγματοποιούνται με την παρουσία τουλάχιστον ενός γιατρού.

«Χαρακτήρισαν τον χτύπημα του κεραυνού, ως πράξη από τον Θεό. Ήταν κάτι που μπορούσε να αποφευχθεί και να αντιμετωπιστεί».

Ο Στέφαν Πετρόφσκι ήταν ένας ανερχόμενος γκολκίπερ, ο οποίος μεταπήδησε από την Σίντνεϊ Ολίμπικ στη Μαλαισία. Διέθετε διπλή υπηκοότητα χάρη στη Μαλαισιανή μητέρα του. Ήταν «δεμένος» με τον πατέρα του λόγω του κοινού πάθους τους για το ποδόσφαιρο. Με τον τελευταίο ταξίδευαν στην Ευρώπη και παρακολουθούσαν αναμετρήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης, του Ερυθρού Αστέρα, αλλά και της αγαπημένης του ομάδας, Άρσεναλ.

«Ήμασταν σαν αδέλφια. Έκανε αυτό που αγαπούσε και στη συνέχεια συνέβη το τραγικό γεγονός. Ακόμη και τώρα τον ονειρεύομαι σχεδόν κάθε βράδυ και ξυπνάω με δάκρυα».

Ο Μάρκο Πετρόφσκι σε συνεργασία με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αυστραλίας διεξάγουν έρευνα για τα μέτρα που παίρνουν οι ασιατικές ομάδες σε ότι αφορά την ασφάλεια των παικτών.

«Εάν μπορέσουμε να δικαιωθούμε για τους ισχυρισμούς μας τότε θα μπορούμε να προχωρήσουμε περισσότερο. Θα το ήθελα αυτό ως κληρονομιά για τον Στέφαν. Είμαι 50 ετών, πρέπει να ζήσω. Δεν μπορώ να έχω κατάθλιψη σε όλη τη ζωή μου. Δεν θα το ήθελε αυτό ο Μάρκο».

 

Τελευταία Νέα