«Χαρούμενος στην Αλ Αΐν ο Μπεργκ, δύσκολα θα αποχωρήσει»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Χαρούμενος στην Αλ Αΐν ο Μπεργκ, δύσκολα θα αποχωρήσει»

bet365

O δημοσιογράφος του Al Arabiya Sports, Ουαχίντ Αλ-Μάσρι τονίζει στο gazzetta.gr γιατί ο Μάρκους Μπεργκ δύσκολα θα αποχωρήσει από την Αλ Αΐν, ενώ εξηγεί πως έφτασε ο αραβικός σύλλογος στο σημείο να αποκλείσει την Ρίβερ Πλέιτ!

Η Αλ Αΐν συνδύασε τα 50 χρόνια από την ίδρυση της με την μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της.

Ο μεγαλύτερος σύλλογος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με 32 τίτλους στο παλμαρέ του, έκανε την έκπληξη αποκλείοντας την Ρίβερ Πλέιτ στη διαδικασία των πέναλτι και πλέον θα διεκδικήσει στον τελικό την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων.

Μπροστάρης στη φρενήρη πορεία της Αλ Αΐν, ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος «πυροβολεί κατά ριπάς».

Ο πρώην φορ του Παναθηναϊκού έχει σκοράρει 10 γκολ σε 11 ματς πρωταθλήματος, ενώ έχει βρει δύο φορές δίχτυα σε ισάριθμα παιχνίδια στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

O δημοσιογράφος του Al Arabiya Sports, Ουαχίντ Αλ-Μάσρι εξήγησε στο gazzetta.gr πως η «Σταχτοπούτα» Αλ Αΐν έφτασε στο σημείο να κάνει την υπέρβαση αποκλείοντας την ακριβοθώρητη Ρίβερ Πλέιτ.

«Στην Αλ Αΐν αντιμετώπισαν από το ξεκίνημα τις υποχρεώσεις τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με απόλυτο ρεαλισμό.

Βασικός στόχος ήταν να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις και να διασφαλιστεί πως μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο. Όταν αντιλήφθηκαν πως δεν έχουν να φοβηθούν κάτι από την Ρίβερ Πλέιτ, ένιωσαν να ανακουφίζονται και δίχως πίεση έφτασαν σε μια ιστορική πρόκριση. Θεωρώ πως με τον ίδιο τρόπο θα αγωνιστεί και στον τελικό η Αλ Αΐν αφού ήδη έχει γίνει υπέρβαση».

Ο Μάρκους Μπεργκ αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο σταρ της Αλ Αΐν και με τα τωρινά δεδομένα σύμφωνα με τον Αλ-Μάσρι δύσκολα θα εγκατέλειπε τον αραβικό σύλλογο.

«Ο Μπέργκ είναι σαν βασιλιάς εδώ. Είναι χαρούμενος σε ότι αφορά το οικονομικό, αλλά και την ατμόσφαιρα που υπάρχει στην ομάδα αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζεται. Απολαμβάνει το ποδόσφαιρο, αλλά και την ζωή του. Θα πρέπει να κάνει πολλά πράγματα μια ευρωπαϊκή ομάδα για τον πείσει να εγκαταλείψει τo Άμπου Ντάμπι. Από τη στιγμή που η παρουσία του στην Αλ Αΐν δεν έχει επηρεάσει αρνητικά την παρουσία του στην εθνική Σουηδίας τότε δεν έχει λόγο να βιαστεί».

Εκτός από τον Σουηδό φορ, ο Κροάτης τεχνικός πιστώνεται μεγάλο μερίδιο από την μέχρι στιγμής εξαιρετική παρουσία της Αλ Αΐν.

«Ο Ζόραν Μάμιτς κατάφερε να μεταδώσει την πίστη του στην ομάδα πως τα πάντα μπορούν να γίνουν. Έθεσε ρεαλιστικούς στόχους. Δεν είναι ο προπονητής που υπόσχεται τρελά πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει πως αποδέχεται την μοίρα του καθοδηγώντας μια ομάδα η οποία θεωρητικά δεν θα μπορούσε να κοντράρει συλλόγους από την Ευρώπη ή την Λατινική Αμερική. Γνωρίζει πως έχει στη διάθεση του, τους κορυφαίους ξένους παίκτες του πρωταθλήματος και αρκετούς ντόπιους διεθνείς».

 

Τελευταία Νέα