Στο «Μπερναμπέου», 9 Δεκεμβρίου το Ρίβερ-Μπόκα

Στο «Μπερναμπέου», 9 Δεκεμβρίου το Ρίβερ-Μπόκα

Γιώργος Καραμάνος
Στο «Μπερναμπέου», 9 Δεκεμβρίου το Ρίβερ-Μπόκα

bet365

Ολες οι πλευρές συμφώνησαν ο τελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες να διεξαχθεί στο γήπεδο της Ρεάλ και απομένει η επίσημη ανακοίνωση. Ακόμα και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας έδωσε το ΟΚ.

Απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις και πιο συγκεκριμένα της CONMEBOL. Είναι ωστόσο, σχεδόν βέβαιο ότι η ρεβάνς του τελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη. CONMEBOL, FIFA, UEFA, Ισπανική Ομοσπονδία, Ρεάλ Μαδρίτης και οι ομάδες έχουν συμφωνήσει ώστε να γίνει ο αγώνας στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», στις 9 Δεκεμβρίου, στις 21:30 ώρα Ελλάδας.

Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς θα κληθούν λοιπόν να λύσουν τις διαφορές τους στην ισπανική πρωτεύουσα, αφού η Ομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής είχε ανακοινώσει από την προηγούμενη Τρίτη ότι ο τελικός θα γινόταν στις 8 ή 9 Δεκεμβρίου και σε άλλη χώρα.

Οι προτάσεις ήταν πολλές από διάφορες πόλεις εκτός Αργεντινής, μα πήρε το τελικό προβάδισμα η Μαδρίτη, με τον ίδιο τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ να γράφει σχετικά στο «Twitter»: «Η Ισπανία είναι διατεθειμένη να διοργανώσει τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες. Υπάρχει τεράστια εμπειρία σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις και ήδη οι αρμόδιες Αρχές εργάζονται για να διασφαλίσουν τις απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας».

Η Ρίβερ από τη μεριά της θέλει οπωσδήποτε να γίνει η αναμέτρηση, αλλά η Μπόκα Τζούνιορς ναι μεν πρέπει να αγωνιστεί, αλλά επιμένει ότι θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον τίτλο στα δικαστήρια και ότι θα φτάσει ακόμα και μέχρι το CAS. Μέχρι τότε επομένως, έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Τουλάχιστον, σε πρώτη φάση έχουμε έδρα, ημέρα και ώρα αγώνα.

 

Τελευταία Νέα