«Σημαίνει πολλά για μένα η κατάκτηση αυτού πρωταθλήματος»

«Σημαίνει πολλά για μένα η κατάκτηση αυτού πρωταθλήματος»

«Σημαίνει πολλά για μένα η κατάκτηση αυτού πρωταθλήματος»

bet365

Ο σχεδόν βέβαιος πρωταθλητής Ταϊλάνδης, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς μιλάει στο gazzetta.gr για την τρομερή πορεία της Μπουρίραμ, τον «σεληνιασμένο» Ντιόγκο, τον φίλο του Τάκη Λεμονή αλλά και τον Ολυμπιακό.

Sportingbet.gr. To παιχνίδι αποκτά άλλο επίπεδο. Ηρθε το νέο Site (21+)!

Ο Ολυμπιακός εκτός από ποδοσφαιριστές εξάγει και προπονητές. Βαλβέρδε, Ζαρντίμ, Μάρκο Σίλβα και Μίτσελ όχι μόνο δεν χάθηκαν από τον χάρτη μετά την θητεία τους στους «ερυθρόλευκους», αλλά κατάφεραν με τις επιτυχίες του να διακρίνονται στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Μια ακόμη περίπτωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι αυτή του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός εφτά χρόνια μετά την αποχώρηση του από τους πρωταθλητές Ελλάδας βρήκε την προπονητική του Ιθάκη στην Ταϊλάνδη και συγκεκριμένα στην πανίσχυρη (για τα δεδομένα της χώρας) Μπουρίραμ Γιουνάιτεντ.

Με πρωτοστάτη έναν άλλο πρώην «ερυθρόλευκο» τον Λουίς Ντιόγκο, η Μπουρίραμ έχει σπάσει τα κοντέρ και πλέον χρειάζεται μόλις έναν βαθμό στα υπολειπόμενα τρία ματς για να στεφθεί πρωταθλήτρια Ταϊλάνδης.

Υπό την καθοδήγηση του Μπάντοβιτς οι σχεδόν βέβαιοι πρωταθλητές, τρέχουν ένα απίθανο σερί 15 νικών σε 16 αγωνιστικές, ενώ σε 13 ματς εξ αυτών διατήρησαν το μηδέν στην εστία τους.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού ξεκίνησε ως αθλητικός διευθυντής την σεζόν στην Μπουρίραμ, όμως από τον περασμένο Μάιο προήχθη σε χεντ κόουτς κίνηση που αν μη τι άλλο αποδείχθηκε επιτυχής.

Ο άλλοτε άσος του ΠΑΟΚ μίλησε στο gazzetta.gr για τις επιτυχίες του στην Ταϊλάνδη, ενώ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Ολυμπιακό.

- Τι σημαίνει για σένα αυτό το πρωτάθλημα; Απομένει ένας βαθμός για να το κατακτήσετε και επίσημα...

«Σημαίνει πολλά για μένα αυτό το πρωτάθλημα αν και δεν τον έχουμε πάρει μαθηματικά. Δεν είναι μόνο για τα στατιστικά και την δική μου δουλειά. Παλέψαμε σκληρά και δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Οι άλλες ομάδες είναι πολύ δυνατές και έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα για να αποκτήσουν τους καλύτερους παίκτες της χώρας.

Έχουμε αφήσει πίσω μας με 15 βαθμούς διαφορά πολύ δυνατές ομάδες για το επίπεδο της Ταϊλάνδης. Το 2014 ανέλαβε την Μπουρίραμ 13η και όταν έφυγα ήταν 2η, ενώ στο τέλος κατέκτησε το πρωτάθλημα. Αυτό το πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικό γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος και δεν είναι εύκολο σε καμιά περίπτωση».

- Η Μπουρίραμ εάν μετείχε στη Super League σε ποιες θέσεις θεωρείς πως θα βρισκόταν;

«Είναι δύσκολο να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα γιατί δεν έχω δει τα φετινά παιχνίδια στην Super League. Είναι αρκετά υψηλό το επίπεδο των ξένων στην ομάδα και τα συμβόλαια τους υψηλά, ενώ οι περισσότεροι παίκτες μας αγωνίζονται στην εθνική Ταϊλάνδης. Υπάρχει οργάνωση και εγκαταστάσεις επιπέδου Ολυμπιακού. Η διαφορά είναι πως οι Έλληνες παίκτες είναι ανώτεροι ασφαλώς από τους Ταϊλανδούς αφού η εθνική Ελλάδα διαθέτει καλύτερη ποιότητα. Πιστεύω πάντως πως θα μπορούσε η Μπουρίραμ θα βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις».

- Πως είναι η συνεργασία σου με τον Λουίς Ντιόγκο στην ομάδα; Σε τι επίπεδο βρίσκεται πλέον;

«Ο Ντιόγο βρίσκεται στη Μπουρίραμ από το 2015. Μάλιστα επειδή τον ήξερα από τον Ολυμπιακό με είχαν ρωτήσει από την ομάδα. Είναι από τους καλύτερους παίκτες και σκοράρει συνεχώς. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία. Είχε μείνει για δύο μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης (Ιούλιος-Αύγουστος), αλλά καταφέραμε να καλύψουμε το κενό του παίζοντας στον ίδιο ρυθμό. Εδώ και δύο μήνες επέστρεψε και σκοράρει και πάλι. Είναι πολύ καλός παίκτης και τον χρειάζεται η ομάδα».

- Σκοπεύεις να συνεχίσεις στην Μπουρίραμ ή σκέφτεσαι να επιστρέψεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο;

«Θα επικαλεστώ τα λόγια που μου είχε πει ο Μπάμπης Τεννές, ο οποίος μου είχε δώσει την ευκαιρία να κάνω τα πρώτα βήματα μου σε αυτό τον χώρο. Μου είχε πει να βρίσκομαι εκεί που αισθάνομαι και είμαι καλά. Θέλω να γυρίσω κάποια στιγμή, όμως εδώ τώρα είμαι ικανοποιημένος. Είναι μεγάλη ομάδα η Μπουρίραμ και υπάρχει και η πρόκληση του Champions League. Είμαι μια χαρά, αυτό έχει σημασία.

- Παρακολούθησες την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα; Ποια είναι η γνώμη σου για την φετινή ομάδα;

«Εξακολουθώ να μιλώ με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, έχω πολύ καλές σχέσεις. Επίσης έχω επαφή με τον Τάκη Λεμονή με τον οποίο είμαστε φίλοι και πάντα είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Δεν είδα το ματς του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στην Μπαρτσελόνα αλλά ήταν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Ο κ. Μαρινάκης έκανε πολύ καλά που άλλαξε τον προπονητή επιλέγοντας τον Τάκη Λεμονή.

Ήδη βλέπουμε κάποια πολύ θετικά αποτελέσματα, όμως χρειάζεται χρόνος. Σιγά-σιγά τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα για τον Ολυμπιακό. Δεν γίνονται όλα γρήγορα, χρειάζεται χρόνος. Ο Λεμονής γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα και τι πρέπει να κάνει για να φέρει τον Ολυμπιακό ψηλά».

 

Τελευταία Νέα