Συνεργασία και της Ελλάδας στις έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς στη FIFA

Κώστας Ζάλιαρης
Συνεργασία και της Ελλάδας στις έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς στη FIFA

bet365

Μαζί με τις Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, η Ελλάδα συνεργάζεται με τις Αρχές της Ελβετίας σε νέο κύκλο ερευνών σε σπίτια και γραφεία για υποθέσεις διαφθοράς στη FIFA έπειτα και από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει το μεγάλο αφεντικό της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί, ως εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας beIN Media Group LLC, στο Κατάρ, βρίσκεται υπό διερεύνηση μαζί με τον άλλοτε γενικό διευθυντή της FIFA, Ζερόμ Βάλκε, για λήψη δωροδοκίας σε υπόθεση που αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Μουντιάλ του 2018, του 2022, του 2026 και του 2030.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ελλάδα συμμετέχει ως αρωγός στις έρευνες που πραγματοποιούνται σε γραφεία και σε σπίτια για στοιχεία τα οποία μπορούν να αλιεύσουν αναφορικά με την υπόθεση.

Η γενική εισαγγελία της Ελβετίας, ανέφερε πως από τον Μάρτιο του 2017 είχε ανοίξει ο φάκελος για τους Βάλκε και Κελαϊφί, σχετικά με απάτη, δωροδοκία και εγκληματική ενέργεια.

Όσον αφορά τον άλλοτε γενικό γραμματέα της FIFA, εκείνος βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα από το 2016.

«Η εταιρεία μας θα συνεργαστεί όπως πρέπει με τις Αρχές, αλλά αρνούμαστε κάθε κατηγορία» ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της beIN Media Group LLC.

 

Τελευταία Νέα