ΕΟΚΑΝ: «Καμία απολύτως ενημέρωση για ύπαρξη θετικού δείγματος»

ΕΟΚΑΝ: «Καμία απολύτως ενημέρωση για ύπαρξη θετικού δείγματος»

Newsroom
ΕΟΚΑΝ: «Καμία απολύτως ενημέρωση για ύπαρξη θετικού δείγματος»

bet365

Ο ΕΟΚΑΝ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξήγησε πως δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση για την ύπαρξη θετικού δείγματος για ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας.

Ο ΕΟΚΑΝ έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα που υπήρξαν χθες για την ύπαρξη θετικού δείγματος σε έλεγχο ντόπινγκ διεθνούς Έλληνα ποδοσφαιριστή, που είχε βρεθεί στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας για το παιχνίδι με την Γεωργία ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει λάβει καμία απολύτως ενημέρωση για κάτι τέτοιο.

Αν είχε βρεθεί ένα τέτοιο δείγμα, η Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων, που στους ελέγχους αυτούς ήταν η FIFA, θα είχε την υποχρέωση να κοινοποιήσει άμεσα το αποτέλεσματα στον ΕΟΚΑΝ.

Υπενθυμίζουμε πως και η ΕΠΟ χθες, με δική της ανακοίνωση, ξεκαθάρισε πως δεν έχει λάβει ενημέρωση για κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εύρεση θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, ενημερώνει πως δεν έχει λάβει, μέχρι τώρα, καμία απολύτως ενημέρωση για την ύπαρξη τέτοιου δείγματος.

Γνωστοποιούμε πως σε περίπτωση εύρεσης θετικού δείγματος ενός Έλληνα αθλητή/τριας, η Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων έχει υποχρέωση να κοινοποιήσει το αποτέλεσμα στον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ.

Σε ότι αφορά τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου με αντιπάλους το Καζακστάν και τη Γεωργία, η διενέργεια των δειγματοληψιών τόσο εντός όσο και εκτός αγώνα έγινε από την UEFA. Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων για τη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η FIFA.

Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ από την πρώτη στιγμή παρείχε επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση προς τα ΜΜΕ. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με πλήρη διαφάνεια και σύμφωνα με τους κανόνες που επιτάσσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) για έναν αθλητισμό απαλλαγμένο από ουσίες».

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα