Καραγκούνης στο Gazzetta: «Το Καζακστάν είναι μαχητική ομάδα, θα παίξει ρόλο η ποιότητα και η εμπειρία των διεθνών μας»

Γιώργος Ντυμένος
gfdgd

bet365

Ο Βασίλης Καραγκούνης αγωνίζεται πλέον στο Καζακστάν για λογαριασμό της Ζενίς και μιλάει στο Gazzetta για τον επερχόμενο αντίπαλο της Εθνικής μας ομάδας, τα δυνατά του σημεία αλλά και το κλίμα που υπάρχει στη χώρα ενόψει του αγώνα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το ματς της Πέμπτης (21/3), όπου η Εθνικής μας ομάδα θα υποδεχθεί την αντίστοιχη του Καζακστάν στον ημιτελικό του Nations League και αν κερδίσει θα βρεθεί ακόμη πιο κοντά στον μεγάλο της στόχο. Που δεν είναι άλλος από την πρόκρισή της στα γήπεδα της Γερμανίας και το επερχόμενο EURO του καλοκαιριού, κάτι που θα σημάνει την επιστροφή της «γαλανόλευκης» στις μεγάλες διοργανώσεις.

Ο Βασίλης Καραγκούνης γνωρίζει καλά το ποδόσφαιρο της χώρας, καθώς πριν από μερικούς μήνες πήρε την απόφαση να ξενιτευτεί ξανά και υπέγραψε στη Ζενίς που εδρεύει στην Αστάνα, όπου και με το «καλημέρα» πήρε φανέλα βασικού.

Ο 30χρονος ανασταλτικός μέσος με θητεία, μεταξύ άλλων, σε Ολυμπιακό, Αρη, Ατρόμητο, Ηρακλή, Ρετζίνα και Τορπέντο μίλησε στο Gazzetta τόσο για τη νέα σελίδα που γύρισε στην καριέρα του όσο και την επερχόμενη αντίπαλό μας, την οποία γνωρίζει καλά αφού ήδη αντιμετώπισε ορισμένους παίκτες που στελεχώνουν το αντιπροσωπευτικό της συγκρότημα.

«Η Αστάνα είναι όμορφη πόλη και αναπτύσσεται, εδώ έχει -20 και οι άνθρωποι πάνε στη δουλειά, στην Ελλάδα θα ήταν... εθνική αργία»

-Πώς πήρες την απόφαση να συνεχίσεις στο Καζακστάν;
«Πάντα μου αρέσουν οι καινούργιες προκλήσεις, οπότε όταν προέκυψε η συγκεκριμένη περίπτωση, πρώτα σε συνεννόηση με τους δικούς μου ανθρώπους και έπειτα αφού συμφωνήσαμε στις διαπραγματεύσεις, έκλεισε η συμφωνία».

-Οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη χώρα;
«Είναι μια τεράστια σε έκταση χώρα και οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές το χειμώνα και αντίστοιχα το καλοκαίρι αρκετά υψηλές. Μπορούν να φτάσουν μέχρι και τους -50 βαθμούς κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ειδικά στις πιο βόρειες πόλεις και το καλοκαίρι να αγγίξουν τους +45 βαθμούς, κυρίως στις πιο νότιες πόλεις. Η Αστάνα είναι πολύ όμορφη πόλη, φουτουριστική, καθώς συνέχεια γίνονται όλο και περισσότερες επενδύσεις και η ανάπτυξη είναι πολύ γρήγορα και συνεχόμενη».

-Οι μεγαλύτερες διαφορές που εντόπισες στην καθημερινότητα;
«Διαφορές στην καθημερινότητα δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν, το μόνο που θα έλεγα είναι στο καιρό. Για παράδειγμα, εδώ έχει -20 με χιόνια και οι άνθρωποι συνεχίζουν κανονικά τη καθημερινότητά τους, με -20 στην Ελλάδα θα είχαμε... εθνική αργία (σ.σ. γέλια)».

-Τι σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα;
«Οι δικοί μου άνθρωποι ξεκάθαρα και αυτή τη στιγμή θα έλεγα και ο ήλιος της Ελλάδας».

-Είχες κάποιον γνωστό εκεί, παλαιό συμπαίκτη π.χ. που να σε βοηθήσει να εγκλιματιστείς ευκολότερα;
«Όλα τα παιδιά και οι παράγοντες της ομάδας με υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο και η προσαρμογή μου ήταν άμεση».

«Στο Καζακστάν έχουν υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης»

-Το επίπεδο και οι διαφορές από το ελληνικό πρωτάθλημα;
«Οι διάφορες στο πρωτάθλημα θα έλεγα ότι είναι κυρίως στο κομμάτι της δύναμης και του condition (σ.σ. φυσική κατάσταση), σε αντίθεση με την Ελλάδα που είναι πιο ποιοτικό και υπάρχουν περισσότεροι χώροι μέσα στο γήπεδο, εδώ είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, με πολλές προσωπικές μονομαχίες, πολύ τρέξιμο χωρίς να σου παραχωρούν χώρους».

- Επαιξες πρόσφατα κόντρα στην Αστάνα, οι παίκτες της οποίας αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της Εθνικής του Καζακστάν. Η εικόνα που αποκόμισες;
«Η Αστάνα είναι καλή ομάδα και διαθέτει παίχτες με ποιότητα, κυρίως στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Έχει αρκετούς παίχτες στην Εθνική, αν και δεν παίζουν όλοι βασικοί στην Αστάνα».

-Ευρύτερα ποιο πιστεύεις ότι είναι το δυνατό σημείο της Εθνικής του Καζακστάν, με γνώμονα φυσικά την εικόνα που έχεις;
«Είναι μια ομάδα όπου όπως είπα και πριν στηρίζεται στο condition που γενικότερα στη χώρα είναι υψηλό και θα μετρήσει σίγουρα στο παιχνίδι».

-Και το αδύνατο. Εσύ που θα τη «χτυπούσες»;
«Είναι μια μαχητική ομάδα όπου παλεύει το κάθε παιχνίδι και όλες οι ομάδες στον όμιλό της στα προκριματικά αντιμετώπισαν δυσκολίες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Θα παίξει καθοριστικό ρόλο πιστεύω η εμπειρία των Ελλήνων παιχτών αλλά και η ποιότητά τους».

«Στη χώρα ασχολούνται με το παιχνίδι και γνωρίζουν τη δυναμική της Ελλάδας»

-Ποιον παίκτη θα χαρακτήριζες κομβικό και Νο 1 κίνδυνο για την Ελλάδα;
«Νομίζω πως οι παιχτες με τη μεγαλύτερη ποιοτητα είναι οι Μπακχτιγιάρ Ζαγνουντίνοφ (σ.σ. 26χρονος μπακ-χαφ της Μπεσίκτας), Μαξίμ Σαμορόντοφ (σ.σ. 22χρονος μεσοεπιθετικός της Ακτόμπε) και Ραμαζάν Οράζοφ (σ.σ. 26χρονος μέσος της Ακτόμπε).

-Το κλίμα στη χώρα πώς είναι. Ασχολούνται με το ματς, τα media, ο κόσμος. Το περιμένουν;
«Ναι, είναι ένα παιχνίδι που το περιμένουν καθώς θα κριθούν πολλά απο αυτό τον αγώνα».

-Εσένα στην Ζένις σε «πειράζουν», με την καλή έννοια, ενόψει του αγώνα;
«Αυτό που με ρωτάνε περισσότερο είναι σε τι κατάσταση βρίσκεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, αλλά γνωρίζουν και οι ίδιοι τη δυναμική της Ελλάδας και ότι είναι δύσκολος αντίπαλος».

«Ο αδερφός μου ήταν η μεγαλύτερη επιρροή για εμένα, στη Super League 2 πρέπει να αλλάξουν τα ΠΑΝΤΑ»

-Σε προσωπικό επίπεδο, πώς αποφάσισες να γίνεις ποδοσφαιριστής;
«Οι γονείς μου ήταν και οι δυο αθλητικοί και το ποδόσφαιρο βγήκε φυσιολογικά. Ο αδερφός μου (σ.σ. ο Θανάσης Καραγκούνης) θεωρώ ότι ηταν η μεγαλύτερη επιρροή, καθώς αυτόν έβλεπα και ήθελα να ξεκινήσω κι εγώ».

-Αν γυρνούσες πίσω τον χρόνο, τι σου έχει μείνει περισσότερο από την καριέρα σου; Μία στιγμή που ποτέ δεν θα ξεχάσεις.
«Είχα την τύχη και την ευλογία να έχω συμπαίχτες τεράστια ονόματα και να ζήσω μοναδικές εμπειρίες, που εύχομαι όλα παιδιά που ξεκινάμε με το ίδιο ονειρο να καταφέρουν να ζήσουν. Η στιγμή που δεν θα ξεχάσω όμως θα μπορούσα να πω ότι είναι η χρονιά που έμεινα χωρίς ομάδα μια ολόκληρη σεζόν. Ήταν το καλύτερο σχολείο και η καλύτερη εμπειρία που θα μπορούσε να έχω».

-Εζησες τη Super League 2, καθώς μεταξύ άλλων ήσουν μέχρι πρότινος στην Καλαμάτα. Τι πιστεύεις πώς πρέπει να αλλάξει ώστε να βελτιωθεί ως κατηγορία;
«Τα ΠΑΝΤΑ. Με κεφαλαία γράμματα. Ριζικά! Διότι κάθε χρόνο είναι από το κακό στο χειρότερο».

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα