Η ελληνική παροικία της Τουρκίας

Γιώργος Ντυμένος
Η ελληνική παροικία της Τουρκίας

bet365

Οι Μπακασέτας, Σιώπης, Τζαβέλλας, Χατζηϊσαϊας και Κίτσιου σπάνε τα... κοντέρ στη γειτονική χώρα και έγιναν... κουίζ
Εντονο ελληνικό στοιχείο έχει φέτος το πρωτάθλημα της Τουρκίας, καθώς εκεί βρέθηκαν το καλοκαίρι οι Τάσος Μπακασέτας, Μανώλης Σιώπης και Δημήτρης Χατζηϊσαϊας και πλαισίωσαν τους Γιώργο Τζαβέλλα και Στέλιο Κίτσιου.
Η «παροικία» των Μπακασέτα, Σιώπη, Τζαβέλλα πρωταγωνιστεί στην ξέφρενη πορεία της Αλάνιασπορ που έχει εδραιωθεί στην κορυφή, ο Χατζηϊσαϊας ηγείται των μετόπισθεν της Ρίζεσπορ, ενώ ο Κίτσιου αποτελεί τον βασικό μπακ της Ανκαραγκιουτσού. Η παρουσία τους στη γειτονική χώρα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή και με αφορμή το κουίζ που έκανε το BozzStatz για το πόσοι συμπατριώτες μας αγωνίζονται στη Super Lig (από εκεί και η σχετική φωτό), ας ανατρέψουμε στα πεπραγμένα τους. Φυσικά και η σωστή απάντηση ήταν «5».
Πρώτα στην τριάδα της Αλάνια, που παραμένει αήττητη στη λίγκα (4-1-0) και αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Οι Μπακασέτας, Σιώπης ξεκίνησαν βασικοί και στα 5 παιχνίδια, ενώ ο πρώτος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των παικτών με τις περισσότερες ασίστ (3). Παράλληλα έχει ήδη βρει δίχτυα μία φορά (κόντρα στην Κασίμπασα) και μαζί με τον φορ του (παίζει ένα κλικ πίσω) Παπίς Ντεμπά Σισέ, λογίζονται και είναι εκ των κορυφαίων επιθετικών «διδύμων» της γειτονικής χώρας. «Κολόνα» στα πλάνα του Εμρέ Μπουλούτ είναι και ο 25χρονος «κόφτης». Που εκτός των ανασταλτικών του καθηκόντων, μετρά ήδη και μία τελική πάσα. Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός από την πλευρά του αποτελεί την «ψυχή» της ομάδας ως «παλιός» γαρ (διανύει την 4η σεζόν του) και η «Greek team»... βλέπει τίτλο.
Την ίδια στιγμή η Ρίζεσπορ βρήκε στο πρόσωπο του Χατζηϊσαϊα τον στόπερ που ονειρεύονταν. Οχι απλά βασικός, αλλά ηγέτης στην άμυνά της, ήδη μετρά παρουσίες στην καλύτερη ενδεκάδα κάθε αγωνιστικής όπως την παρουσιάζουν τα εκεί ΜΜΕ και εννοείται πως ξεκίνησε βασικός σε όλα τα παιχνίδια της. Οπου μετρά μόλις 4 τέρματα παθητικό, ενώ πέρσι δέχονταν κατά μέσο όρο 1,5 γκολ ανά ματς.
Οσο για τον Κίτσιου, αποτελεί μία «σταθερή» αξία για την Ανκαραγκιουτσιού. Δημιουργός του γκολ που της χάρισε τη μοναδική της, μέχρι στιγμής, νίκη (στο 1-0 επί της Κασίμπασα, σκόρερ ο Πάρλακ με κεφαλιά), ο 26χρονος είναι από τον περασμένο Γενάρη που βρέθηκε στο «Ondokuz Mayıs Stadyumu», ο βασικός και αναντικατάστατος δεξιός μπακ της ομάδας του.
 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα