ΠΑΣ Γιάννινα: Ανήκει, αλλά κυρίως είναι ομάδα Super League 1

Θοδωρής Βασίλης
ΠΑΣ Γιάννινα: Ανήκει, αλλά κυρίως είναι ομάδα Super League 1

bet365

Το ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό επιβεβαίωσε αυτό που ουσιαστικά φαινόταν εδώ και καιρό. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ομάδα Super League 1 και πως ο Γιαννίκης κάνει τρομερή δουλειά. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Σούπερ Καπ Ισπανίας με αμέτρητες αγορές στη Vistabet.gr. (21+)

Το διακύβευμα για τον ΠΑΣ Γιάννινα στα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν να επιβεβαιώσει το στάτους του. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη μπορεί να αγωνίζεται στην Super League 2 ( μετά τα "ωραία" που έγιναν πέρυσι με ομάδες να μεταμορφώνονται σε Μπαρτσελόνες και τους διαιτητές να σημαδεύουν τους Ηπειρώτες), αλλά είναι ομάδα Super League 1.

Και αυτό το αποδεικνύει κάθε αγωνιστική στο πρωτάθλημα που συμμετέχει. Σε 11 ματς έχει οκτώ νίκες και μόλις τρεις ισοπαλίες, ενώ διαθέτει την καλύτερη επίθεση αλλά και την καλύτερη άμυνα. Καταλαβαίνει κανείς πως στο πρωτάθλημα κάνει πλάκα και μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Ο Αργύρης Γιαννίκης γνωρίζει καλά ότι ορισμένοι αντίπαλοι στην κατηγορία δεν μπορούν καν να κοιτάξουν τον ΠΑΣ στα μάτια και γι αυτό οι δύο αγώνες με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο ήταν η καλύτερη δυνατή ευκαιρία για να δει κάτι πολύ πιο σημαντικό από την ίδια την πρόκριση. Το επίπεδο της ομάδας.

Και η χθεσινή νίκη, αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε έδειξε αυτό που γνωρίζουμε όλοι. Οτι ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ομάδα Super League 1 και πως ο Αργύρης Γιαννίκης κάνει τρομερή δουλειά. Ο «Αγιαξ» μπήκε από το πρώτο λεπτό αποφασισμένος, κοίταξε στα μάτια τον μεγάλο του αντίπαλο, ουσιαστικά δεν του έδωσε καν το δικαίωμα να φανεί απειλητικός και στο πρώτο ημίχρονο ήταν απλά απόλαυση. Πίεση ψηλά, αλληλοκάλυψη χώρων και ιδιαίτερα επικίνδυνος κάθε φορά που έφτανε στην περιοχή του Διούδη. Σε αυτό το διάστημα βρήκε και το γκολ της νίκης.

Ιδανική όμως ήταν και η διαχείριση στην επανάληψη. Επειδή δεν ήταν δυνατόν ο ΠΑΣ να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να είναι το ίδιο πιεστικός, αφού και ο Παναθηναϊκός θα έβγαζε αντίδραση, κατάφερε να κλειδώσει τον Ζαχίντ και να απειληθεί ελάχιστες φορές. Και αυτό είναι δείγμα της δουλειάς του Γιαννίκη. Ενας προπονητής που αποφάσισε να αφήσει την σιγουριά της Γερμανίας και να μπλέξει με το τραγικό ελληνικό ποδόσφαιρο. Ενας προπονητής που είχε αναλύσει την θεωρία του στο gazzetta.gr πολύ πριν ακόμα τον μάθει το ελληνικό κοινό.

Πλέον, έχοντας το 1-0 υπέρ του ο ΠΑΣ Γιάννινα θα έρθει στην Αθήνα χωρίς άγχος να κάνει το παιχνίδι του, να βάλει δύσκολα στον Παναθηναϊκό, αλλά και να τεστάρει για άλλη μια φορά τον εαυτό του απέναντι σε αντιπάλους που του χρόνου δεν θα αποτελούν την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα, δείχνοντας πως ο «Αγιαξ» θα επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην Super League 1.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα