Το +11 του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ και το κυνήγι της διαιτησίας σε Άρη, ΑΕΛ, Λαμία!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το +11 του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ και το κυνήγι της διαιτησίας σε Άρη, ΑΕΛ, Λαμία!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta διάφορες κρίσιμες διαπιστώσεις για το φετινό πρωτάθλημα.

Υποτίθεται ότι φέτος θα δούμε για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα πλέϊ οφς και δη για την ανάδειξη και του πρωταθλητή μέσα από αυτή τη διαδικασία-λέω υποτίθεται γιατί στην Ελλάδα είμαστε και ποτέ δεν ξέρεις!

Έχει λοιπόν γούστο να δούμε μία ιδιαίτερη βαθμολογία, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι αυτή την στιγμή, πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας της περιόδου: την βαθμολογία μεταξύ των έξι πρώτων της βαθμολογίας, αφού οι έξι πρώτοι θα πάνε στα πλέϊ οφ! Με την υποσημείωση ότι απομένουν ακόμη έξι παιχνίδια μεταξύ των έξι πρώτων: ΠΑΟ-ΠΑΟΚ, ΑΕΚ-ΠΑΟ, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, Άρης-ΑΕΚ, ΠΑΟΚ-ΟΦΗ, ΑΕΚ-ΟΦΗ.

Μέχρι τώρα λοιπόν η βαθμολογία λέει (σε παρένθεση νίκες, ισοπαλίες, ήττες)…

Ολυμπιακός 21 βαθμούς (6-3-0)

ΟΦΗ 11 βαθμούς (3-2-3)

ΠΑΟΚ 10 βαθμούς (2-4-1)

Άρης 10 βαθμούς (2-4-3)

Παναθηναϊκός 7 βαθμούς (1-4-2)

ΑΕΚ 3 βαθμούς (0-3-4)

Η απόσταση του Ολυμπιακού από τους ακολουθούντες είναι χαοτική. Για να τον πλησιάσει ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κερδίσει και τα τρία παιχνίδια που έχει ακόμη με τους άλλους της εξάδας (μέσα Ολυμπιακό, ΟΦΗ κι έξω ΠΑΟ). Και η ΑΕΚ έχει ακόμη τρία τέτοια παιχνίδια και δυνατότητα να βελτιώσει τη θέση της.

Η βαθμολογία αυτή λέει πολλά, γιατί καταδεικνύει και πόσο σημασία έχει για το ποιες ομάδες τελικά θα μπουν στην εξάδα. Γιατί αυτή την στιγμή είναι οριακά τα πράγματα για τις δύο από τις έξι ομάδες, με τον Άρη να έχει 29 βαθμούς, τον ΟΦΗ 27, την Ξάνθη 27 (υστερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια), τον Ατρόμητο 26, τη Λάρισα και τη Λαμία 24. Ακόμη και τον Αστέρα με τον Βόλο στους 22.

Για βάλτε μέσα στην εξάδα π.χ. την Ξάνθη και βγάλτε τον Άρη και θα δείτε πόσο αλλάζει το πράγμα. Ο Ολυμπιακός θα έχει 16 κι ο ΠΑΟΚ 12. Αυτόματα το +11 γίνεται +4…

Ας λάβουμε δε υπόψιν μας, ότι με τις ομάδες των και καλά πλέϊ άουτ (βλέπε Ξάνθη, Βόλο, Παναιτωλικό, Ατρόμητο κ.α.) ο ΠΑΟΚ έχει 14 νίκες σε 14 παιχνίδια (!), ενώ ο Ολυμπιακός 11 νίκες και τρεις ισοπαλίες, άρα βρίσκεται στο μείον έξι από τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, με αυτούς τους αντιπάλους, των πλέϊ άουτ, η ΑΕΚ είναι ίσα βάρκα ίσα πανιά με τον Ολυμπιακό (!!!), έχοντας 11 νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα…

Παρεμπιπτόντως, είναι ένα καλό ερώτημα, γιατί να τρώνε τέτοιο κυνήγι από τη διαιτησία ο Άρης, η Λάρισα κι η Λαμία.

Ειδικά τη Λαμία τον τελευταίο καιρό την έχουν τσακίσει! Άραγε, τι «κακό» έκανε; Θυμίζει υπάλληλο που δεν «κάθισε» στο αφεντικό και τώρα την εκδικείται το αφεντικό. Δείτε…

Πανιώνιος-Λαμία 0-1, με αποβολή του Μπεχαράνο από το 27’!

Παναιτωλικός-Λαμία 1-1, με πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού στο 95’!

Λαμία-Αστέρας 1-1, με πέναλτι υπέρ του Αστέρα στο 91’!

Καλά, για τον Άρη και τη Λάρισα δεν το συζητάμε. Η πριονοκορδέλα πάει σύννεφο από την αρχή της σεζόν!

Αντίθετα, κατά την κρίση μου, την καλύτερη διαιτησία απ΄ όλες τις ομάδες, μετά φυσικά από τον μόνιμο ευνοούμενο εδώ και τρία χρόνια, έχει ο ΟΦΗ.

Γιατί άραγε η διαιτησία κυνηγάει Άρη, Λάρισα και Λαμία, κάτι που ασφαλώς δεν είναι δικός μου ισχυρισμός, αλλά προκύπτει από τις επίσημες τοποθετήσεις των συλλόγων, μετά από τόσα και τόσα παιχνίδια τους;…

Άσχετο: Πρέπει να είναι ρεκόρ τα οκτώ πέναλτι (!) που έχουν κάνει οι αμυντικοί του Βόλου. Οκτώ πέναλτι σε 21 παιχνίδια!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.