Με Ολιβέιρα στο ντέρμπι της Τούμπας ή χωρίς;

Με Ολιβέιρα στο ντέρμπι της Τούμπας ή χωρίς;

Με Ολιβέιρα στο ντέρμπι της Τούμπας ή χωρίς;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, την απόδοση των νέων αποκτημάτων του Δικεφάλου και ειδικά για τον Ολιβέιρα που ίσως και να έχει σημαντικό ρόλο στο μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής. Μαζί υπάρχουν και άλλα σχόλια γι’ άλλα θέματα.

Πώς έχασε ο ΠΑΟΚ από τον Πανιώνιο; Στον ΠΑΟΚ δεν έχουν καταλάβει πώς χάθηκε ένα ματς που μέχρι το 75΄ ήταν απόλυτα κυρίαρχοι, ένα ματς που μέχρι εκείνο το σημείο είχε 0-7 τελικές και 30-70 κατοχή.

Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Μία φάση στο 1-1 όπου ο Τσιλούλης κέρδισε κατά κράτος τον Γιαννούλη, μία κακή-άσκοπη αλλαγή σχηματισμού του Λουτσέσκου, μία μεγάλη αναπτέρωση ηθικού των γηπεδούχων και ήρθαν τα πάνω κάτω! Στα τελευταία 15 λεπτά έγινε ένα άλλο ματς από αυτό που προηγήθηκε και το τελικό 2-1 έρχεται να δυσκολέψει τον ΠΑΟΚ, που κινδυνεύει στο κύπελλο, βάζοντας και έναν τελικό ανάμεσα στα ματς πρωταθλήματος με Άρη και Παναθηναϊκό.

Στη Νέα Σμύρνη είδαμε έναν ΠΑΟΚ που εξέπληξε με την απόδοσή του επί 75 λεπτά. Μία ομάδα χωρίς (θεωρητική) συνοχή, με παίκτες που άλλος είχε πέντε προπονήσεις με την ομάδα και άλλος δέκα. Με ποδοσφαιριστές που αρκετοί ίσως και να μην γνώριζαν το μικρό όνομα του συμπαίκτη τους!

Για να το συνδυάσουμε και με το επόμενο μεγάλο παιχνίδι, σε αυτό τον αγώνα κυπέλλου, ο Λουτσέσκου πήρε μία πρώτη μεγάλη γεύση από τους παίκτες που τώρα αποκτήθηκαν ή επέστρεψαν με δανεισμό. Αυτό ήταν υποχρεωτικό έτσι όπως επιβαρύνθηκαν οι βασικοί στα περασμένα ματς και λόγω του ντέρμπι που ακολουθεί.

Ο Ίγκνασον έδειξε ότι θα αποτελέσει γρήγορα την τρίτη λύση στα στόπερ, ο Ενρίκε είναι παίκτης που αλλάζει παιχνίδια, ενώ ο Λύρατζης ετοιμάζεται και… μαζί με τον Τσαούση στέλνει χαιρετίσματα σε όσους σκόπευαν ή επιχείρησαν να τους κλέψουν από τον ΠΑΟΚ. Ο Μίσιτς συμπληρώνει την τετράδα των χαφ και δίνει βάθος χωρίς μέχρι τώρα να ικανοποιεί ιδιαίτερα, ενώ ο Σφιντέρσκι αποδεικνύει ότι πολύ γρήγορα μπορεί να προσφέρει παίζοντας πολύ καλά εντός και εκτός περιοχής.

Υπάρχει και ο Ολιβέιρα! Ο πιο ποιοτικός όλων, ο Πορτογάλος χαφ που κάνει τα πάντα από την μία περιοχή στην άλλη, ένας παίκτης που αμύνεται επιθετικά και επιτίθεται με το κεφάλι ψηλά βλέποντας και σημαδεύοντας άριστα, ό, τι κινείται στο γήπεδο από πλευράς συμπαικτών. Το θέμα με τον Ολιβέιρα δεν είναι αν θα γίνει βασικός, αλλά… πότε.

Το ερώτημα είναι αν ακόμη και στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής, θα μπορούσε να πάρει θέση στην ενδεκάδα δίπλα στον Μαουρίσιο. Θεωρείται βέβαιο ότι ο Λουτσέσκου θα παίξει ή με Μαουρίσιο-Σάκχοφ, ή με Μαουρίσιο-Ολιβέιρα. Το πρώτο δίδυμο έχει παίξει πολλές φορές μαζί, το δεύτερο είναι πολύ πιο ποιοτικό, αλλά τακτικά (οι κινήσεις δηλαδή του ενός σε σχέση και με τον άλλο, με ή χωρίς την μπάλα) δεν έχουν την παραμικρή κοινή παρουσία.

Θα κάνει την έκπληξη άραγε ο Λουτσέσκου με τον Ολιβέιρα ή το γεγονός ότι χθες έβγαλε τον Σάκχοφ νωρίς, έδειξε και την απόφασή του;

* Μόνο ένας ωφελείται και παρακαλάει από οποιαδήποτε επεισοδιακή συμπεριφορά πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το παιχνίδι της Κυριακής. Οι ΠΑΟΚτσήδες έχουν πάθει, έχουν μάθει και ξέρουν ποιος είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να χαθεί αυτό το πρωτάθλημα.

*Μετά και τον αγώνα Λαμία-Ολυμπιακός, αμφιβάλει πλέον ο οποιοσδήποτε για την μετάδοση-καταγραφή αμφισβητούμενων φάσεων και πόσο διαφορετικά σχολιάζονται αυτές από ομάδα σε ομάδα;

Ήταν και αυτός πάντως, ένας αγώνας όπου… η «εξυγίανση» κυνήγησε τον Ολυμπιακό. Φάνηκε στο 2-2! Την μόνο μεγάλη ομάδα, που εκτός όλων των άλλων, δεν έχει φέτος και αφαίρεση βαθμών, άσχετα αν πήγε στο δικαστήριο για να υποστηρίξει ότι η… δεδομένη αφαίρεση από τα γεγονότα της Πάτρας έπρεπε να ισχύσει στον όμιλο του κυπέλλου και όχι στο πρωτάθλημα.

* Τουλάχιστον οι φάσεις της ΑΕΚ (και πέρυσι και φέτος) είναι όλες ξεκάθαρες! Η μόνη ομάδα που δεν μιλάει για διαιτησία! Και τι να πει;

* Τα κατευθυνόμενα ρεπορτάζ για το ότι φεύγει ο Λουτσέσκου από τον ΠΑΟΚ, τρεις ημέρες πριν τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, είναι τόσο παλαιομοδίτικα και τόσο κωμικά που πέρα από το γέλιο, βοηθούν πάρα πολύ και στην συσπείρωση των ασπρόμαυρων αποδυτηρίων. Γράψτε και άλλα τέτοια… Χρήσιμα είναι!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.