Μακέντα: Γκολ, βαθμοί και... φτάνει στα καλύτερά του! (pics & vids)

Μακέντα: Γκολ, βαθμοί και... φτάνει στα καλύτερά του! (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μακέντα: Γκολ, βαθμοί και... φτάνει στα καλύτερά του! (pics & vids)

bet365

Ο Φεντερίκο Μακέντα με το γκολ απέναντι στον Ατρόμητο, έδειξε και πάλι πως μπορεί με μια φάση, στην αποτελεσματική του βραδιά, να τελειώσει ένα ματς μόνος του και κάθε φορά που σκοράρει φέτος με τον Παναθηναϊκό, δίνει βαθμούς, βγάζοντας τον καλύτερο εαυτό των τελευταίων ετών!

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Ο Ιταλός στράικερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ατρόμητου με τρόπο που... αν το πετύχαινε κάποιος μεγάλος επιθετικός στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, θα ήταν ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης το επόμενο πρωί.

Από την τρομερή μπαλιά του... Αλβανού Ινιέστα και Τσάβι, όπως χαρακτήρισαν τον Έργκις Κάτσε οι συμπαίκτες του για τη βαθιά μεταβίβαση με την οποία βρήκε τον Μακέντα, αυτός κατέβασε τη μπάλα με το ανάποδο πόδι από αυτό της κίνησής του, ανοίγοντας το δεξί πλασέ για να την «κολλήσει» και να εκτελέσει με το αριστερό για να γράψει το τελικό 1-0 στο ΟΑΚΑ.

Μια φάση χρειάστηκε, ένα γκολ πέτυχε, χάρισε τη νίκη και δυστυχώς για τον Γιώργο Δώνη και τους «πράσινους», αποχώρησε αναγκαστικά στην ανάπαυλα με διάστρεμμα. Παρ' όλα αυτά, επανήλθε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο για να παρακολουθήσει το υπόλοιπο παιχνίδι και στους πανηγυρισμούς στο φινάλε ήταν παρών, δείχνοντας πως δεν έχει υποστεί κάτι τόσο σοβαρό τελικά.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή, έπειτα από 14 αγωνιστικές στη φετινή Super League, ο Φεντερίκο Μακέντα μετράει πέντε τέρματα, τα οποία όλα έχουν δώσει κάτι στο «τριφύλλι» στην πορεία που πραγματοποιεί και η οποία έχει στείλει την ομάδα εντός πεντάδας λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Εκτός από το γκολ με τον Ατρόμητο, σκόραρε δις σε ένα πολύ εύκολο μεσημέρι (5-1) απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης στα τέλη του Νοέμβρη και είχε ευστοχήσει στο κρίσιμο πέναλτι στο φινάλε της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης (1-1).

Επιπλέον, είχε χαρίσει μεγάλη νίκη – όπως φαίνεται μετά και το παρολίγον κάζο με την Ιεράπετρα – στο Αγρίνιο στο πρώτο ματς του ομίλου στο Κύπελλο με τον Παναιτωλικό τελειώνοντας υποδειγματικά ένα γύρισμα του Αποστολάκη στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ, είχε ολοκληρώσει και το come-back στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το τελικό 2-1 στο ΟΑΚΑ σε ένα από τα μεγάλα μαθήματα της φετινής ομάδας του Γιώργου Δώνη.

Βέβαια, τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα τα ήθελε και όπως ίσως θα περίμενε τόσο ο προπονητής του, όσο και ο κόσμος, στα μεγάλα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ωστόσο, σε καθένα από αυτά τα παιχνίδια υπάρχουν παράμετροι που δεν του επέτρεψαν να κάνει ζημιά στον αντίπαλο. Στην Τούμπα οι «πράσινοι» είδαν μια αρκετά πιο ποιοτική ομάδα να μην τους επιτρέπει πολλά, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο – την κακή εικόνα στο οποίο προς μεγάλη του τιμή παραδέχθηκε ο Δώνης λέγοντας πως πήρε λανθασμένες αποφάσεις – με τον Μακέντα, βέβαια, να έχει μια εξαιρετική στιγμή στο πρώτο μέρος, αλλά να κόβεται σωστά στην προσπάθειά του να περάσει τον Διούδη και να πλασάρει...

Απέναντι στην «Ένωση» στο ΟΑΚΑ τέθηκε θέμα έλλειψης αποτελεσματικότητας που είχε κάνει την εμφάνισή της σε άλλες αναμετρήσεις της ομάδας και ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για το τελικό 0-0 που αδικούσε κατάφορα τον Παναθηναϊκό, ενώ στο «Γ.Καραϊσκάκης», ήρθε βαθμός χάρη σε τρομερό γκολ του Κάτσε, σ' ένα ματς που πάλι έχει χαθεί τελείως η συγκέντρωση και η προσπάθεια διατήρησης της μπάλας, με τον Ολυμπιακό να πιέζει αρκετή ώρα μέχρι να σκοράρει στο φινάλε.

Τα 5 γκολ μέχρι αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα, είναι σίγουρα καλύτερα από τα 3 τέρματα σε 30 εμφανίσεις με τη Νοβάρα την περσινή σεζόν, ενώ, όπως πάει το πράγμα σίγουρα θα ξεπεραστεί και η επίδοση των 7 τερμάτων σε 21 ματς με την ιταλική ομάδα για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017.

Με την Κάρντιφ, το 2014-2015 είχε μόλις 6 γκολ σε 21 συμμετοχές, με τη Ντονκάστερ το 2013 είχε μόλις 3 τέρματα σε 15 εμφανίσεις πρωταθλήματος, ενώ, η μοναδική σεζόν από τις πιο πρόσφατες που βρίσκει κανείς καλύτερους αριθμούς του Ιταλού, είναι αυτή των 10 γκολ με τη φανέλα της Μπέρμιγχαμ το 2014, σε ακόμα έναν δανεισμό του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα