Γουαμανγκιτούκα: Το μεγαλύτερο prospect της Β΄ Γαλλίας για τον Ολυμπιακό!

Γουαμανγκιτούκα: Το μεγαλύτερο prospect της Β΄ Γαλλίας για τον Ολυμπιακό!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Γουαμανγκιτούκα: Το μεγαλύτερο prospect της Β΄ Γαλλίας για τον Ολυμπιακό!

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τον Σιλάς Γουαμανγκιτούκα, το πιο «καυτό» ταλέντο στη Β΄ Γαλλίας. Η γκάφα της Μονπελιέ, ο μέντορας Μπαζντάρεβιτς και τα συνεχόμενα γκολ!

Ο Σιλάς Γουαμανγκιτούκα βρέθηκε από σπόντα στην πρώτη ομάδα της Paris FC και μέσα σε λίγες εβδομάδες έχει εξελιχθεί στο πιο ενδιαφέρον prospect στη Β΄ Γαλλίας.

O 19χρονος φορ μετράει μέχρι στιγμής 4 γκολ σε 7 ματς πρωταθλήματος και αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Βοσνίας, Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς. Με τα συνεχόμενα του τέρματα έχει συμβάλλει τα μέγιστα στο αήττητο που «τρέχει» η Paris FC σε τέσσερις αγωνιστικές.

Ο Κονγκολέζος επιθετικός εντοπίστηκε σε νεαρή ηλικία στους δρόμους της Κινσάσα. Από την ακαδημία Black Mountain Sport Academy και την τοπική Ματέτε βρέθηκε για μια σεζόν στην 5η τη τάξει κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα στην Ολιμπίκ Αλές, αφού προηγουμένως η Μονπελιέ, η οποία ενδιαφέρθηκε δεν του πρόσφερε θέση λόγω πληρότητας στις ακαδημίες της! Έπειτα από εισήγηση του γενικού διευθυντή της Paris FC, Πιερ Ντρεοσί ο Ουμανγκιτούκα υπέγραψε στην Paris FC τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Οι Γάλλοι κάνουν λόγο για ενδιαφέρον από Ολυμπιακό και Νιούκαστλ για τον ανερχόμενο στράικερ, την στιγμή που ο ατζέντης του, Ολιβιέ Μπελεσί δεν ανοίγει τα χαρτιά του.

«Ο Σιλάς από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται ολοένα και καλύτερος, αλλά στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Δίνει τον καλύτερο εαυτό του για να βοηθήσει την Paris FC».

Ο Γουμανγκιτούκα από την εποχή που έκανε τα πρώτα του βήματα στο Κονγκό ξεχώριζε για την τεχνική του.

Στην Paris FC αρχικά τοποθετήθηκε στην Β΄ ομάδα. Ο Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς όμως τον πίστεψε εξ αρχής και εξελίχθηκε σε ποδοσφαιρικό μέντορα του. Είναι χαρακτηριστικό πως του πρόσφερε τα πρώτα του παπούτσια, ενώ συναίνεσε στο να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ο Γουαμανγκιτούκα με το Νο 28 στη φανέλα ξεκίνησε την σεζόν από τον πάγκο παίρνοντας χρόνο συμμετοχής στα τελευταία λεπτά. Μετά την συμβολή του στο 2-0 επί της Οσέρ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, καθιερώθηκε στο αρχικό σχήμα της ομάδας του.

Τα κρίσιμα γκολ που πέτυχε μεταξύ άλλων κόντρα σε Χάβρη και Γκρενόμπλ επέτρεψαν στην Paris FC να διατηρήσει την επαφή της με την κορυφή.

Ο νεαρός φορ ονειρεύεται ευρωπαϊκή καριέρα έχοντας πάντα στην άκρη του μυαλού του, την οικογένεια του, την οποία στηρίζει οικονομικά σε κάθε ευκαιρία.

Δείτε τον Γουαμανγκιτούκα εν δράσει...

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα