Δύσκολα απόψε η απόφαση για Α.Ε.Κ.

Δύσκολα απόψε η απόφαση για Α.Ε.Κ.

Gazzetta team
Δύσκολα απόψε η απόφαση για Α.Ε.Κ.

bet365

Τη δικαίωσή της ζήτησε η Α.Ε.Κ. - «Μας επεβλήθη η εσχάτη των ποινών χωρίς βιαιοπραγίες, χωρίς τραυματισμούς, χωρίς φθορές, χωρίς να επηρεαστεί η εξέλιξη του ματς».

Όπως αναμενόταν η ΠΑΕ Α.Ε.Κ. που εκπροσωπήθηκε από τον Μηνά Λυσανδρου και την Έλλη Ρίζου, αξίωσε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ την εξαφάνιση της πρωτόδικης και άδικης ποινής (όπως τη χαρακτήρισαν οι άνθρωποι της πρωταθλήτριας) ενώ υπήρξε έντονη αντίδραση σε βίντεο που προκόμισε στην εκδίκαση της υπόθεσης η Αστυνομία.

Ο Λυσάνδρου μιλώντας τελευταίος τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Υπάρχει μια ιδιομορφία. Το ΟΑΚΑ είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε γήπεδο. Η έννοια του εν γένει χώρου του γηπέδου, αναφέρεται σε χώρο για στάθμευση ή εμπορικής εκμετάλλευσης. Η εφαρμογή του άνευ κριτηρίου σε χώρους τεράστιους όπως το ΟΑΚΑ, δεν μπορεί να γίνει. Το μεγάλο μειονέκτημα που έχει η ΑΕΚ είναι αυτή η ιδιομορφία. Από τη γνώση που έχουμε και από τις εκθέσεις, δεν συνομολογούμε. Κι αυτό διότι δεν ξέρουμε αν έγιναν τα επεισόδια σε χώρο πέραν του προελέγχου. Υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός για τη ρίψη αντικειμένων και τη βιαιοπραγία».

Από την πλευρά της η δικηγόρος της ΑΕΚ Έλλη Ρίζου επισήμανε: «Όταν επιλέγουμε ότι επιβαρυντικό υπάρχει παραβλέποντας τα ευμενή στοιχεία έχουμε μια άδικη δίκη. Η έκθεση των 3 παρατηρητών αναφέρουν τα ότι τα επεισόδια έγιναν εκτός σταδίου. Η απόφαση ανατρέχει στην έκθεση της αστυνομίας. Αυτή γράφει πως πετούσαν αντικείμενα στην αστυνομία στον περιβάλλοντα χώρο. Άγνωστοι πετούσαν αντικείμενα από απόσταση και δεν γράφει πουθενά πως ήταν εντός περιβάλλοντα χώρο».

Για να συνεχίσει υπογραμμίζοντας: «Ποιοι έκαναν τα επεισόδια; Η έκθεση των παρατηρητών λέει άγνωστοι. Επίσης γράφει πως οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ μετέφεραν τον κόσμο με ασφάλεια από τη μια κερκίδα στην άλλη και δεν λαμβάνεται από κανέναν στα σοβαρά και σα στοιχείο! Τι ειναι βιαιοπραγία κατά τον αθλητικό νόμο; Είναι σαφές, πως ο αθλητικός νόμος ξεχωρίζει τη βιαιοπραγία με σωματική επαφή και με ρίψη αντικειμένων. Εδώ, είχαμε ξεκάθαρο το δεύτερο. Το παράπονο μας είναι πως όταν υπάρχει κενό ή ασάφεια, αυτό δεν θα πρέπει να πηγαίνει εις βάρος μιας ομάδας. Δεν μπορεί να υπάρχει αδίκημα χωρίς νόμο. Στα επεισόδια δεν υπήρξε ούτε τραυματισμός, ούτε σύλληψη, ούτε φθορά και δεν επηρέασαν την εξέλιξη του ματς. Επίσης, ήταν μικρής διάρκειας».

Ενώ κατέληξε τονίζοντας με έμφαση: «Μας επεβλήθη η εσχάτη των ποινών χωρίς βιαιοπραγίες, χωρίς τραυματισμούς, χωρίς φθορές, χωρίς να επηρεαστεί η εξέλιξη του ματς. Τι τιμωρία θα υπάρξει αν συμβούν αυτά; Η ίδια; Δεν θα είναι άδικο για εμάς;».

Στη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης η αστυνομία προσκόμισε βίντεο από τη στιγμή των επεισοδίων και η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν σκληρή. Τονισαν πως «ειναι απαραδεκτο το γεγονός πως εμφανίστηκε μόνο στην έφεση» κξαι συμπλήρωσαν «το βίντεο δεν έχει κατι περισσοτερο από όσα αναφέρει η έκθεση. Στην ΑΕΚ ομως, τόνισαν πως δεν μπορει να γινει αποδεκτο από τη στιγμη που εμφανιστηκε τωρα στην εκδικαση της εφεσης.

Εννοείται πως η ΑΕΚ έχει ετοιμάσει και υπόμνημα ενώ υποστηρίχθηκε από τους ανθρώπους της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ ότι στην κύρια εκδίκαση υπάρχει ξεκάθαρη διάκριση ανάμεσα στη ρίψη αντικειμένων και εκρηκτικών μηχανισμών με τη βιαιοπραγία, ενώ έγινε επίσης ξεκάθαρο ότι δεν υπήρξε η παραμικρή φθορά στο ΟΑΚΑ βάσει και της καθιερωμένης αποκατάστασης που πρέπει να γίνει μετά από κάθε ματς της ΑΕΚ όταν παραδίδει το γήπεδο πίσω.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις πληροφορίες η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ δεν αναμένεται για απόψε, θα συνιστά τεράστια έκπληξη κάτι τέτοιο, τη στιγμή που για πρώτη φορά στα χρονικά πρωτόδικα η απόφαση βγήκε σε διάστημα λίγων λεπτών!!! Εννοείται πως κάτι τέτοιο ΔΕΝ έγινε σε αντίστοιχες περιπτώσεις τη σεζόν που τρέχει...

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδίκαση ακόμη και οι δικαστές ήταν ξεκάθαρο ότι δεν μπορούσαν να καταλάβουν από το βίντεο το πόσο κοντά ή μακριά από το γήπεδο ήταν τα επεισόδια με τις ρίψεις αντικειμένων και φωτοβολίδων...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα