Πρώτος και με διαφορά παρά τα λάθη του Βιεϊρίνια, του διαιτητή, του βοηθού και των άλλων…

Πρώτος και με διαφορά παρά τα λάθη του Βιεϊρίνια, του διαιτητή, του βοηθού και των άλλων…

Πρώτος και με διαφορά παρά τα λάθη του Βιεϊρίνια, του διαιτητή, του βοηθού και των άλλων…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη νέα νίκη του ΠΑΟΚ, την μέτρια απόδοση, τις δυσκολίες που δημιούργησε ο Απόλλωνας, αλλά και τη διαφορά από τους άλλους που όλο και μεγαλώνει, παρά το ότι ομαδικά, αλλά και ατομικά, η ομάδα του Λουτσέσκου έχει πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Ξάνθη – Λάρισα με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Πρώτος ο ΠΑΟΚ μετά και την έκτη αγωνιστική, με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά από τους άλλους διεκδικητές του τίτλου, τους οποίους κέρδισε και τους δύο, μέσα σε μία περίοδο αγώνων όπου έδινε συνεχώς ντέρμπι και δεν πήρε ανάσα. Πρώτος ο ΠΑΟΚ και με διαφορά (μαζί με τον Ατρόμητο του Ευθύμη Κουλούρη φυσικά) παρά το ότι ξεκίνησε με μείον δύο βαθμούς! Ξεκίνησε με μείον δύο από ΑΕΚ και Ολυμπιακό και τώρα βρίσκεται τρεις πόντους πάνω τους! Και όλα αυτά με ξένους διαιτητές στα ντέρμπι, αλλά και Έλληνες που συνεχίζουν να «σφάζουν» προκλητικά τον ΠΑΟΚ!

Αυτή χθεσινή επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Απόλλωνα, δεν ήταν από εκείνες τις νίκες που χαρακτηρίζονται ως επαγγελματικές. Αυτή η επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Απόλωνα ήταν… δύσκολη.

Ο ΠΑΟΚ δεν διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μέτρια εμφάνισή του, ή το γρήγορο 1-0 για να «λέμε» ότι κέρδισε επαγγελματικά. Μέχρι το 90΄ δυσκολεύτηκε πάρα πολύ από τον Απόλλωνα του Μαντζουράκη και αυτό ΔΕΝ γίνεται να μην τονίζεται.

Σε αυτό το ματς ο ΠΑΟΚ είχε μόλις εννιά τελικές, ελάχιστες μεγάλες φάσεις, οι παίκτες του πραγματοποίησαν 44 λάθη και όπως αναμένονταν δεν έβγαλαν την απαιτούμενη ενέργεια. Όταν στον ΠΑΟΚ οι Βιεϊρίνια-Πέλκας-Μαουρίσιο έχουν -μαζί- 24 λάθη, όλοι καταλαβαίνουν ότι υπάρχει πρόβλημα… Ειδικά ο Πορτογάλος στο πρώτο ημίχρονο δεν «πέτυχε» συμπαίκτη. Ποιος; Ο κορυφαίος του παίκτης και ηγέτης που ακούμπησε την μπάλα δέκα φορές και τις εννιά την έδωσε σε αντίπαλο! Να το βλέπεις μπροστά σου και να μην το πιστεύεις!

Μικρή δημιουργία από τον ΠΑΟΚ, ελάχιστη φαντασία, λίγη ενέργεια και… στο τέλος αγωνία μέχρι να μπει το δεύτερο γκολ, αφού ο Μάντζιος έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει από τα δύο μέτρα!

Ίσως και να είναι λογικά όλα αυτά, για μία ομάδα που βρίσκεται σε άλλη διάσταση εδώ και δύο μήνες παίζοντας συνεχώς ντέρμπι, μία ομάδα που περίμενε με πραγματική αγωνία τη νέα διακοπή. Τρεις μέρες ρεπό τους έδωσε ο Λουτσέσκου γιατί… δεν θέλει να τους βλέπει! Φθάνει πια τόσο ποδόσφαιρο, φθάνει με αυτή την πίεση, φθάνει με τα ντέρμπι, αν και…

Με το που επιστρέψει ο ΠΑΟΚ παίζει με Άρη, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο, έχοντας ενδιάμεσα και τις δύο αναμετρήσει με τη Βίντι που επίσης πρέπει να πάρει για να κλειδώσει και την Ευρωπαϊκή πρόκριση.

Και η ζωή συνεχίζεται για μία ομάδα που σίγουρα θα παίξει πολύ καλύτερα στην πορεία…

* Μετά τις ξεκάθαρες αποβολές παικτών του Αστέρα στην Τούμπα, μετά το γκολ Ακπομ που ακυρώθηκε στη Νέα Σμύρνη, μετά το πέναλτι Ακπόμ στο Ηράκλειο, μετά το απίστευτο οφσάιντ Πρίγιοβιτς στο Καραϊσκάκη, χθες εμφανίστηκαν και άλλοι διαιτητές και βοηθοί με διάθεση να σφάξουν τον ΠΑΟΚ! Πέρα από το πέναλτι Χουάντερσον στον Καρέλη, αυτός ο βοηθός Κρέτσιμος από τη Δυτική Αττική, με αυτές τις δύο αποφάσεις, τι ήθελε άραγε να παραστήσει;

Και όλα αυτά στον ΠΑΟΚ! Στον πρωτοπόρο και ισχυρό ΠΑΟΚ που πολλοί στην Αθήνα ακόμη αναφέρουν ως χαλίφη, παρά το ότι πέρυσι έχασε πρωτάθλημα μετά από μηδενισμούς !! Και φέτος αντιμετωπίζεται πολύ χειρότερα από τον Απόλλωνα και την Λαμία. Τρισχειρότερα από κάθε άλλον. Γιατί τέτοια απίστευτα κόντρα σφυρίγματα, όπως αυτά στον ΠΑΟΚ, δεν τα έχουν και οι 15 άλλοι ΜΑΖΙ.

* Τα επεισόδια πριν το ΠΑΟΚ-Άρης έξω από την Τούμπα αναδείχθηκαν ως κορυφαίο γεγονός! Για τα χθεσινά στο ΟΑΚΑ… κάτι ψιλά μάθαμε. Για τα επεισόδια στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ… άκρα του τάφου σιωπή!

Για τον Πασχαλάκη και όσα είπε στους Κρητικούς, τα μάθαμε όλα! Για τον Μπακάκη και όσα είπε βγαίνοντας από το ίδιο γήπεδο στην κερκίδα… κάτι ψιθυρίστηκε! Για το τι είπε χθες ο Φορτούνης πανηγυρίζοντας το γκολ του… θα μάθουμε του χρόνου. Όταν δηλαδή και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας θα ασκήσει μία κάποια άλλη δίωξη! (Αν και όταν βέβαια πρωτίστως ενημερωθούν μερικά Μέσα…).

* Για το πώς ΠΑΟΚ και… Κουλούρης είναι πλέον πρώτοι και με διαφορά από τους άλλους, θα τα «πούμε» και στα επόμενα blog.

* Για τον κύριο λόγο που ΚΑΘΕ Κυριακή Έλληνες διαιτητές μπαίνουν με σκοπό να αδικήσουν τον ΠΑΟΚ έχουμε μέρες να ξαναγράψουμε. Αλήθεια αυτοί όλοι δεν βλέπουν ότι εκτίθενται, τελειώνουν από τη διαιτησία και οι «φίλοι» τους δεν τους προστατεύουν;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.