Μια συμφωνία για τον Παναθηναϊκό στο σκοτάδι!

Μια συμφωνία για τον Παναθηναϊκό στο σκοτάδι!

Νίκος Αθανασίου
Μια συμφωνία για τον Παναθηναϊκό στο σκοτάδι!

bet365

Παρά τις διαρροές για οριστική συμφωνία, η ανακοίνωση για την μεταβίβαση των μετοχών στον Παϊρότζ Πιενγκπονσάντ από τον Γιάννη Αλαφούζο... αγνοείται! Η υποψηφιότητα Λεκκάκου για την προεδρία.

Οι τελευταίες συναντήσεις του Παϊρότζ Πιενγκπονσάντ με τον Γιάννη Αλαφούζο στις αρχές του μήνα μπορεί να έφεραν στο φως σενάρια για οριστική συμφωνία και άμεσες ανακοινώσεις, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι και σήμερα και παραμένει άγνωστο το ποσό κοντά ή πόσο μακριά είναι οι δύο πλευρές για να φτάσουν στο σημείο των οριστικών ανακοινώσεων. Από την στιγμή, βέβαια, που δεν είχαμε happy end στις αρχές του μήνα, είναι ξεκάθαρο πως μέχρι και σήμερα υπάρχουν θέματα τα οποία θα πρέπει να λυθούν για να προχωρήσει σε οριστική συμφωνία το deal, με ορίζοντα την Γ.Σ της εταιρίας στις 21 του μήνα.

Η πλευρά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ έκανε λόγο για λεπτομέρειες αλλά η αλήθεια είναι πως όλο αυτό το διάστημα η διαδικασία αλλαγής σκυτάλης βρίσκεται στο σκοτάδι και δεν υπάρχει η στοιχειώδης ενημέρωση προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος είναι λογικό να αντιμετωπίζει την όλη ιστορία με ιδιαίτερη καχυποψία.

Σε αυτό έχει συμβάλλει τόσο η απόκρυψη των ανθρώπων που συνθέτουν το επενδυτικό σχήμα της Panasia όσο και η εμπλοκή του Παϊρότζ στην Μουσκρόν, στην οποία λειτούργησε ως «αχυράνθρωπος» σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Βέλγων!

Η υποψηφιότητα Λεκκάκου

Από κει και πέρα, στο προσκήνιο ήρθε και πάλι το όνομα του Σταύρου Λεκκάκου για την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Παρά την προ δεκαημέρου διάψευση από τον έμπειρο τεχνοκράτη φαίνεται πως το θέμα δεν έχει κλείσει και παραμένει ανοιχτό. Αυτό, πάντως, που αξίζει να σημειώσουμε είναι πως ο Λεκκάκος είναι υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο είτε προχωρήσει άμεσα η αλλαγή διοικητικής σελίδας είτε παραμείνει σε ρόλο μεγαλομετόχου ο Γιάννης Αλαφούζος.

Το βιογραφικό του

Γεννήθηκε το 1952 στο Φλομοχώρι Λακωνίας και έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Hon. DBA) του Πανεπιστημίου του Bolton στην Αγγλία.
Ξεκίνησε την καριέρα του από την American Express Bank Ελλάδος, από όπου αποχώρησε το 1992 με το βαθμό του Αντιπροέδρου και εντάχθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Το 1998 ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Ομίλου. Από την θέση αυτή διαχειρίσθηκε την συγχώνευση αρκετών ελληνικών τραπεζών, οι οποίες εξαγοράστηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς. Στα πλαίσια αυτά το 1998 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Μακεδονίας Θράκης και το 2001 Γενικός Διευθυντής της ΕΤΒΑ Bank όπου εργάστηκε για την προετοιμασία της απορρόφησης των δύο τραπεζών.
Τον Απρίλιο του 2006 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου στην Piraeus Bank Romania, μέχρι τον Ιούνιο του 2008. Την περίοδο αυτή το δίκτυο των καταστημάτων της Τράπεζας αυξήθηκε κατά 130 μονάδες, τα μεγέθη δεκαπλασιάστηκαν και τα κέρδη ακολούθησαν εντυπωσιακή μεταβολή.

Τον Ιούνιο του 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς και εξελέγη Διευθύνων Σύμβουλος και Deputy CEO τον Μάιο του 2010. Από τον Φεβρουάριο του 2011 μέχρι τις αρχές Μαΐου 2015 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και CEO, καθώς και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ομίλου. Τον Μάιο του 2015 ανέλαβε Αντιπρόεδρος ΔΣ, τον Ιανουάριο του 2016 Διευθύνων Σύμβουλος & CEO και τον Ιούνιο του 2016 Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2017 για να αφοσιωθεί στην MIG όπου διετέλεσε εν συνεχεία πρόεδρος της και από την οποία παραιτήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2018.

Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος των Επιχειρηματικών Συμβουλίων Ελλάδας-Κουβέιτ Ελλάδας-Κατάρ, Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων & Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα