Αυτό που έπαθε ο Κομίνης είναι μεταδοτικό;

Αυτό που έπαθε ο Κομίνης είναι μεταδοτικό;

Αυτό που έπαθε ο Κομίνης είναι μεταδοτικό;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταγράφει όλα όσα αλλάζουν τις τελευταίες ημέρες για το μεγάλο θέμα του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

500+ κορυφαία παιχνίδια καζίνο για ατέλειωτη διασκέδαση. (21+)

Αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Κομίνης άλλαξε 2-3-4 φορές απόφαση για ένα γκολ! Άλλα είπε και έκανε στις 21:30, άλλα έδειξε στις 21:35, άλλο σκέφτονταν, άλλο αποφάσισε στις 22:30.

Με αφορμή όμως το περιβόητο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που ακόμη… παίζεται στα δικαστήρια, έχουμε και πολλές ακόμη διαφοροποιήσεις…Γιατί άραγε;

Το πόσο μπερδεμένη είναι η κατάσταση, ή το πόσο μπερδεμένοι είναι μερικοί πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης, φανερώνεται και απ’ όλα τα παρακάτω γεγονότα. Επειδή δεν μου αρέσουν οι θεωρίες και οι λαϊκισμοί και προτιμάω την ουσία, πάμε σε συγκεκριμένα στοιχεία.

Για να θυμηθούμε μερικά…

Όλα ξεκίνησαν από το γκολ του Βαρέλα. Στην αρχή (για την ΑΕΚ και όσους την εκφράζουν) ήταν σίγουρα οφσάιντ. Μετά έγινε δύσκολη φάση. Λίγο αργότερα υπήρχε και ένα ψεύτικο θέμα από την UEFA που δήθεν «κατακύρωνε» το γκολ και τελικά καταλήξαμε στο 50-50 του Μελισσανίδη.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό…

Να θυμηθούμε λίγο την πρώτη-πρώτη αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ εκείνο το βράδυ της 11ης Μαρτίου; Αυτό διέδιδε η ΑΕΚ μέσα από το ρεπορτάζ!

Αυτό στην πορεία ξεχάστηκε βέβαια. Στην εκδίκαση μάλιστα, ο Βασίλης Δημητριάδης ρωτήθηκε συγκεκριμένα γι’ αυτή την «επαφή» και είπε: «Έφτασε και κοντά στον διαιτητή, στα τρία μέτρα. Κάτι του είπε, αλλά δεν κατάλαβα τι». Γενικά η ΑΕΚ δεν επέμεινε ποτέ ξανά σε αυτή την πρώτη διαρροή… Αλλά να ήταν μόνο αυτή η διαφοροποίηση…

Επί πολλές εβδομάδες η ΠΑΕ ΑΕΚ (μέσω και μαρτυριών) έκανε λόγο για τρομοκράτηση των παικτών της στο γήπεδο. Αυτό, εδώ και μία εβδομάδα έχει ξεχαστεί! Τα πλάνα των παικτών που είδαμε στο βίντεο, δεν αφήνουν πολλά άλλα περιθώρια.



Πάμε στο περιβόητο σφύριγμα, το οποίο στον ΠΑΟΚ επικαλούνται από την πρώτη μέρα.

Η ΑΕΚ το αρνούνταν. Στο Πρωτοβάθμιο ο κ. Λυσσάνδρου κατέθεσε: «Δεν υπήρξε σφύριγμα». Ήταν κάθετος! Το ίδιο είπε και ο κ. Δημάτος στην Εφέσεων!



Όταν το βίντεο έδειξε τον Κομίνη με την σφυρίχτρα στο στόμα και τις γνωστές υπόλοιπες κινήσεις που ακολούθησαν, από την ΑΕΚ τόνιζαν: «Ναι αλλά… μας κάλεσε να πάμε να μιλήσουμε. Εξάλλου επιβεβαιωνόμαστε. Ούτε οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έφυγαν στο γήπεδο». Η εικόνα βέβαια έδειξε Μακ, Μάτος, Κάμπος, Μαουρίσιο να πηγαίνουν προς τα έξω. (Όλοι εμείς είδαμε και τον Μακ να βγαίνει πανηγυρίζοντας).

Η ΠΑΕ ΑΕΚ και οι νομικοί της εκπρόσωποι ισχυρίστηκαν στη δίκη ότι: «Σφύριξαν οι διαιτητές; Βγήκαν στο γήπεδο; Ας μην έβγαινε η ΑΕΚ. Γράφει ο Κομίνης κάτι τέτοιο; Χωρίς ρητή εντολή δεν υπάρχει άρνηση της ΑΕΚ».

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας όμως, Παναγιώτης Κονέ τους διέψευδε αφού είχε δηλώσει: «Μετά από μία-μιάμιση ώρα μας είπε να βγούμε έξω….». Άρα υπήρχε και η εντολή που επιβεβαιώνει ο Κονέ και όχι κάποιος παίκτης του ΠΑΟΚ.

Για το σφύριγμα όταν πλέον δεν γίνονταν να μην το επιβεβαιώσουν… η τακτική-εξήγηση πήγε αλλού: «Σφύριξε για να μας καλέσει και να μιλήσουμε!».

Μέσα σε όλα και ο Χιμένεθ που δήλωνε στο Ισπανικό Ραδιόφωνο: «Ο διαιτητής ήθελε να βγούμε να παίξουμε πέντε λεπτά, αλλά ο πρόεδρος μας είπε ότι οι παίκτες δεν θα βγουν να παίξουν».

Και εδώ λοιπόν άλλα λέει ο ένας, άλλα οι… πολλοί άλλοι! Αλλάζουν τα... λεγόμενα πολύ-πολύ συχνά.

Η ΑΕΚ λοιπόν που δεν είδε παίκτες του ΠΑΟΚ να βγαίνουν, που δεν είδε τον Στυλιαρά να βγαίνει και να επιθεωρεί τον αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΚ που χθες τόνισε ότι έκανε αποδεκτά όλα τα αιτήματα του ΠΑΟΚ, αξίζει να θυμηθούμε ότι:

Πήρε θέση κάποια στιγμή για το βίντεο το οποίο ο ΠΑΟΚ επέμεινε να παρουσιάσει. Η πρώτη-βιαστική αντίδραση της εκπροσώπου της ΑΕΚ στην Επιτροπή Εφέσων, ήταν και απόλυτη: «Δεν επιτρέπεται να κατατεθούν νέα στοιχεία σε δεύτερο βαθμό. Δεν γίνεται αν δεν κατατέθηκαν σε πρώτο βαθμό. Το αποδεικτικό μέσο προσκομίζεται απαραδέκτως και ζητούμε να μην γίνει αποδεκτό». Δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν για εικόνα από τα αποδυτήρια!

Ο κ. Λυσσάνδρου συμπλήρωνε: «Υπάρχει βίντεο σε δικογραφία που λήφθηκε υπόψη». Δεν είπε βέβαια ότι αυτό ήταν δεκάλεπτο και αφορούσε μόνο τον Σαββίδη και όχι όλα τα άλλα που γίνονταν επί ώρες. (Αυτό το δεκάλεπτο βίντεο είδε και ο Καποδίστριας στο Πρωτοβάθμιο… Τώρα όμως υπάρχουν τα πάντα, σε τέσσερις ώρες).

Τώρα η ΑΕΚ το ανατρέπει και αυτό, αλλά καλά κάνει, μια και η αλήθεια πάντα επιβεβαιώνεται και από εικόνες. Και δεν έχει κανείς λόγο να μην θέλει την αλήθεια. Έτσι δεν είναι;

Να θυμηθούμε όμως τι ειπώθηκε από την πλευρά της ΑΕΚ στην πρόταση του ΠΑΟΚ να καταθέσουν μάρτυρες στην Εφέσεων: «Δεν συναινούμε. Υπήρξε μια πεντάωρη διαδικασία στο πρωτοβάθμιο που εξετάστηκαν όλα τα θέματα».

Αυτό είπαν! Δικαίωμά τους, αλλά ήταν και αυτό μία λεπτομέρεια που έδειχνε πολλά.

Να μην ξεχάσουμε ένα από τα σημαντικότερα που έγιναν σε αυτή την υπόθεση από πλευράς ΑΕΚ. Ο Βασίλης Δημητριάδης άλλα κατέθεσε το ίδιο βράδυ στους αστυνομικούς και άλλα πήγε να πει μετά από δύο μέρες στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. . «Έπρεπε» να συμπληρώσει και για το όπλο, το οποίο αρχικά δεν είδε, αλλά μετά «έπρεπε» να… δει.

Ας κλείσουμε με την ΕΡΤ! Που εγκαλείται γιατί… έκανε το έγκλημα να φιλοξενήσει τη θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για ένα κορυφαίο θέμα. Η ΑΕΚ κλήθηκε, δεν ήθελε να μιλήσει και να ανοίξει θέμα (εξάλλου τις τελευταίες ημέρες επεδίωξαν να υποβαθμίσουν κάθε συζήτηση γι’ αυτό) αλλά… ανεξάρτητα από τι ήθελε ή δεν ήθελε η ΑΕΚ… Από πού και ως που απαγορεύεται ο ΠΑΟΚ να εκφράσει θέση; Για το οτιδήποτε… Αλλά και γι’ αυτό παρατηρείται ένας ανεξήγητος εκνευρισμός.

Τέλος πάντως σε επίπεδο δηλώσεων και τοποθετήσεων, το μόνο που επιτρέπεται και είναι σωστό και λογικό, είναι να βλέπουμε και να ακούμε τον Χιμένεθ να κατηγορεί μετά τον Ατρόμητο, και τον Αστέρα Τρίπολης αλλά και τον Πλατανιά επειδή έπαιξαν δυνατά με την ΑΕΚ;

Το χειρότερο απ’ όλα όμως για την ΑΕΚ είναι να βρίσκει υπεράσπιση από τον Καραπαπά! Αυτό πραγματικά δεν αντέχεται…

Τέλος πάντων ό, τι και να λέει ο καθένας, ό, τι και να πιστεύει γι’ αυτό το ματς, ο Κομίνης τα έκανε έτσι (ας μην το γράψω πώς…) και αυτός πρέπει να τα «καθαρίσει». Να βρει το σθένος να μιλήσει και να ξεκαθαρίσει τι αποφάσισε εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

* Σήμερα παίζει ο ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Τις τελευταίες ημέρες το ποδόσφαιρο μας δίδαξε και μας θύμισε το… «ποτέ να μη λέμε… ποτέ». Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ακόμη προκριθεί στον τελικό κυπέλλου. Και φυσικά η καλύτερη προετοιμασία για ένα… μεθεπόμενο πιο κρίσιμο παιχνίδι, έρχεται (πάντα) όταν κερδίζεις αυτό που έρχεται.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.