Βασιλειάδης: «Φτάσαμε στο σημείο του 'μέχρι εδώ' στο ποδόσφαιρο»!

Gazzetta team
Βασιλειάδης: «Φτάσαμε στο σημείο του 'μέχρι εδώ' στο ποδόσφαιρο»!

bet365

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή τοποθετήθηκε για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κ. Βασιλειάδης είπε στην ΕΡΤ και την εκπομπή Focus για:

Τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και την απόφαση περί διακοπής: Θα σας έλεγα πως έχετε επιλέξει την σωστή ιδιότητα, του πολεμικού ανταποκριτή. Ο επαγγελματικός αθλητισμός στην Ελλάδα γεννήθηκε στρεβλά και μεγάλωσε στρεβλά. Πως θα φτάσουμε σε μία νέα ημέρα. Δεν θα ήθελα να είμαι ισοπεδωτικός. Έχει γίνει πολλή δουλειά εδώ και τρία χρόνια. Όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο σου επιφυλάσσει κάθε μέρα μία νέα δυσάρεστη έκπληξη. Εκεί που είσαι 3 βήματα μπροστά σε πηγαίνει πίσω. Εάν η πορεία μείνει σταθερή και προσηλωμένη. Υπήρχε ένα ποδόσφαιρο με τρία εν εξελίξει σκάνδαλα. Εάν η πορεία παραμένει σταθερή χωρίς να κάνουμε πίσω και να λογίζουμε το πολιστικό κόστος. Εάν δεν γίνει βήμα πίσω και κάνουμε αυτά που πρέπει θα υπάρξει μία πιο καλή μέρα.
Ήταν μία κίνηση που έπρεπε να γίνει δεδομένων των στιγμών. Μία εικόνα που δεν έχει υπάρξει σε ευρωπαϊκά γήπεδα εδώ και πολλά χρόνια και μπροστά οι τελευταίες αγωνιστικές. Επειδή πρώτο μέλημα είναι η ασφάλεια πολιτών είχαμε και την ευκαιρία να ζητήσουμε πράγματα. Υπήρξε μία άμεση κινητοποίηση των FIFA / UEFA και μέσα σε 3 ημέρες κάναμε την συνάντηση. Ήταν η στιγμή του 'μέχρι εδώ και ότι αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες του'. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Αυτό το ιδιότυπο ιερατείο όπως οι FIFA / UEFA σπάνια συμφωνούν με Κυβερνήσεις αλλά συμφώνησαν μαζί μας.

Τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο και το εάν αλλάζει κάτι με τις διακοπές: Οι παθογένειες του ποδοσφαίρου βγαίνουν μπροστά από την κουρτίνα. Είναι σοκαριστικό. Αυτή είναι η στιγμή της αλήθειας για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι λάθος να λέμε τι άλλαξε σε κάθε διακοπή. Αυτήν την στιγμή έχουμε φτάσει στην κορύφωση ενός πρωταθλήματος που είχε διαφορές με τα προηγούμενα. Ως προς το κανονιστικό πλαίσιο, ως προς την εφαρμογή με τον Νόμο και σπάζοντας τους στενούς δεσμούς Ομοσπονδίας - διαιτησίας. Επίσης ένα πρωτάθλημα που χωρίς να είναι όλοι ευχαριστημένοι πήγαινε με πιο καλούς όρους.

Το ζητούμενο να κερδίσουμε ακόμα πιο πολλά πράγματα. Να βάλουμε περισσότερους κανόνες και να βάλουμε όλους προ των ευθυνών τους. Το σπάσιμο της Κεντρικής Διαχείρισης δημιουργεί θέμα για τις αδειοδοτήσεις. Είναι ένα πρωτάθλημα απαξιωμένο. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Έχουμε κάποιους όρους για την επανέναρξη. Πρώτον να υπάρχει αλλαγή στο κανονιστικό πλαίσιο και στον Πειθαρχικό Κώδικα και για αυτό βλέπουμε και κάπιοια λάθη. Εμπλουτισμός με ποινές για δηλώσεις που προξενούν πράξεις βίας και για τις εν γένει παραβατικές συμπεριφορές. Πολλές φορές έχουμε δηλώσεις που ταλανίζουν τον κόσμο. Έχουμε μπλέξει τόσο πολύ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τους μεγαλοιδιοκτήτες και τις σχέσεις οργής ή στοργής με την Κυβέρνηση. Όποια ομάδα εμπλακεί σε επεισόδια πάνω από 2 φορές θα πέφτει κατηγορία.

Την διευκρίνιση για το κανονιστικό πλαίσιο και τους όρους του: Προφανώς έχει έναν λόγο να περιγράψεις τα μεγάλης έκτασης επεισόδια. Να περιγράφονται συγκεκριμένα. Όπως είσοδος οπαδών με επεισόδια με την αστυνομία και διακοπή αγώνων. Όχι εάν πετάξει κάποιος ένα αντικείμενο που είναι μεμονωμένο. Όλοι λένε πως τα γήπεδά τους είναι... εκκλησία. Εάν δεν είναι... εκκλησία όμως να τιμωρείται. Ο τρίτος όρος είναι το κανονιστικό πλαίσιο της ασφαλείας και της φύλαξης. Να σταματήσει το ποιος φταίει και ποιός δεν φταίει. Και η αστυνομία στο κομμάτι αυτό. Να υπάρχει υποχρεωτική ταυτοπροσωπία και έλεγχος από τους security σε όποιον μπαίνει στο γήπεδο. Να περνάει η ευθύνη στον υπεύθυνο ασφαλείας ΠΑΕ, όπως πρέπει. Να αποδίδονται ευθύνες. Γενικά ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα και νομίζω προς την θετική κατεύθυνση.

Τις επαφές που έχει κάνει και το GREXIT: Να κάνουμε ραντεβού ουσίας και όχι εικόνας. Έχουν γίνει πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις και έχουν θέσει όλοι τα προβλήματα όπως έχουν. Για τους μεγάλους δεν ξέρω πως θα γίνει επαφή. Από την πρώτη ημέρα έκανα μεγάλες προσπάθειες συναίνεσης. Οι μεγάλοι να δουν το πλαίσιο που θέλουμε. Θα δουμε πως θα γίνει. Θα καλέσουμε τους μεγάλους. Εμείς θέλουμε μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας μία γραπτή δέσμευση. Εμείς θέτουμε την μίνιμουμ δέσμευση. Εάν δεν γίνει δεκτό ΟΚ. Οι όποιες αλλαγές θα περάσουν για του χρόνου. Επειδή έχουμε συμφωνίες που γράφτηκαν στην... άμμο θα τα δούμε όλα. Εάν δεν αλλάξουν το GREXIT μπορεί να μην είναι μόνο από δικής μας πλευράς. Μπορεί να είναι και των άλλων (σ.σ. FIFA / UEFA). Το GREXIT θα το αποφασίζουν τα διεθνή Όργανα.

Το θέμα GREXIT ξαναμπήκε στο τραπέζι μετά τις αντιδράσεις από τις δικαστικές αποφάσεις και με τις φωτογραφίες. Εμείς μπορεί να είμαστε συνηθισμένοι με τα κουμπούρια αλλά οι ξένοι δεν είναι. Επειδή υπάρχει επιτροπή από την FIFA / UEFA για την ΕΠΟ υπάρχει αντανάκλαση. Είναι ένα σημείο που δεν είδαμε ανοιγμένα κεφάλια. Δεν είναι το πιο βαρύ. Την ώρα που ακυρώνεται το γκολ λέμε ωχ τι θα γίνει τώρα αλλά ο κόσμος αντιδρά ψύχραιμα γιατί ξέρει τις ποινές. Ενώ βλέπουμε άψογη αντίδραση και εξαιρετική και την προηγούμενη με τον Ολυμπιακό εάν εξαιρέσουμε το ρολό με τον βλάκα, είδαμε αυτήν την κίνηση.

Το θέμα των ευθυνών και το κόστος: Εγώ έχω το πολιτικό πρόβλημα. Το πολιτικό κόστος. Να πούνε να σταματήσουμε να σκοτωνόμαστε και να χάσουμε ένα ματς δεν έγινε κάτι. Εγώ έχω την αίσθηση πως θα ξεκινήσει.

Τις δικαστικές αποφάσεις: Το δίκαιο το αποδίδουν τα όργανα του ποδοσφαίρου. Οι τακτικοί δικαστές είναι μεγάλη κατάσταση για τις σκιές και τις παράγκες και τον τρόπο απονομής του δικαίου. Έπρεπε να διασφαλίσουμε πως αυτοί που θα βγάλουν τις αποφάσεις με τα καλά και τα κακά τους είναι αυτοί που αποδίδουν δικαιοσύνη στα δικαστήρια. Να είναι το εχέγγυο. Είναι ένα κανονιστικό πλαίσιο. Δεν έχει πολλά... παράθυρα. Τα ξέρουμε. Ένα με δύο έχουμε.

Το γεγονός ότι βγήκε 1 το βράδυ απόφαση και ότι δεν έχει βγει ακόμα απόφαση για την έφεση του Ολυμπιακού: Ζητάμε να αλλάξουμε. Μία αναβολή να παίρνεις και τέλος. Να μικρύνουμε τις διαδικασίες. Έγγραφη διαδικασία να τελειώνουμε. Εμείς δεν είμαστε ώριμοι ακόμα και έχουμε πρώτο βαθμό, δεύτερο βαθμό και μετά CAS. Ναι θα μπορούσε να βγει μία απόφαση τόσο αργά το βράδυ.

Το ποδόσφαιρο και το τι υπάρχει: Άνθρωποι της νύχτας δρούσαν και δρουν στο παρασκήνιο. Τα χτυπάς με κανόνες και διαφάνεια. Σπάμε ένα μεγάλο... απόστημα και πετάμε κόσμο έξω από το... νταλαβέρι.

Το VAR: Έχουμε τον διαγωνισμό. Θα βγει την άλλη εβδομάδα ο διαγωνισμός για το VAR. Ο κ. Περέιρα τρέχει το πρότζεκτ και η ΕΠΟ έχει κάνει τα δέοντα. Για την αρρώστια που υπάρχει εδώ το VAR χρειάζεται. Για την Ελλάδα δεν το συζήταγε καν η FIFA. Έλεγε για VAR. Όλα αυτά είναι μεγάλες αλλαγές. Αλλάζει η δομή της διαιτησίας. Φτιάχνει μία νέα δομή ο Περέιρα και εφόσον τον αφήσουν τον χριστιανό θα κάνει δουλειά. Τόσα κάναμε και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Υπάρχει και ένα πολιτικό σύστημα που αντιδράει σωστά και δεν ψηφίζει τις αλλαγές.

Την διαμάχη του στη Βουλή με τον κ. Λαζαρίδη: Ναι δεν ήταν καλές στιγμές αυτές με τον κ. Λαζαρίδη. Στο θέμα εξυγίανση είμαστε απόλυτα μαζί. Δεν έπρεπε να γίνει στη Βουλή αυτή η κουβέντα. Ψηφίσαμε μαζί με τον κ. Λαζαρίδη για τις αλλαγές. Εάν εμείς βγάζουμε εικόνα χουλιγκανισμού δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι πιο καλό.

Το ότι ιδιοκτήτες ομάδων δεν πρέπει να έχουν κανάλια: Η βάση της είναι ορθή. Δημιουργούνται στρεβλότητες. Όποιος έχει μία ΠΑΕ έχει και ένα κανάλι και μπορεί να... χτυπάει όποιον θέλει και να περνάει όποια πραγματικότητα θέλει. Έχουμε σοβαρά ενδεχόμενα αυτά και με το θέμα της Κεντρικής Διαχείρισης.

Την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού: Είναι ένα πλαίσιο το οποίο δουλεύουμε και θέλουμε να το δούμε. Για παράδειγμα τι θέμα έχει ο Ηρακλής με τον κ. Παπαθανασάκη; Ο Άρης στο μπάσκετ; Να υπάρχει ένα πλαίσιο ελέγχου. Δεν μπορούν να γίνουν από μία στιγμή στην άλλη. Οι παθογένειες έχουν τόσο βαθιές ρίζες και με τόσο μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Όχι δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Έχει μεγάλο πολιτικό κόστος όλο αυτό με τον αθλητισμό.
Τους χειρισμούς της Κυβέρνησης: Δώσαμε συγκρούσεις σε αχαρτογράφητα νερά. Συγκρούσεις που δεν είχαν δοθεί. Σας θυμίζω πως για μία αλλαγή Νόμου, σωστή για μένα, του κ. Ορφανού μας είχαν πετάξει έξω.

Την ΕΠΟ και την Λίγκα: Ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι εξαιρετικός νομικός και άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Μπορεί να βοηθήσει. Η διοίκηση της ΕΠΟ ταλανίζεται από τις παθογένειες του ποδοσφαίρου. Να παίρνει πρωτοβουλίες. Να μην το κάνουμε εμείς. Η αντίδραση μετά τα γεγονότα της Κυριακής έπρεπε να έρθει από την ΕΠΟ και όχι από εμάς. Λίγκα δεν υπάρχει. Ο πρόεδρός της εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του. Μόνο για λεφτά συμφωνούν. Δεν περιμένω τίποτα από την Λίγκα. Περιμένω να αλλάξει η Λίγκα και να γίνει σοβαρή, επαγγελματική και Δ.Σ. και με νομικό πλαίσιο. Να νοιάζεται για το ποδόσφαιρο και τη Β' κατηγορία. Η ΕΠΟ πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να διοικήσει την Ομοσπονδία και να σπάσει και αυγά. Προφανώς και είναι και άποψη της FIFA. Τα όργανα του ποδοσφαίρου παίρνουν πρωτοβουλίες. όχι εμείς. Είναι λάθος. Μπορεί να μας βολεύει αλλά δεν είναι σωστό. Η ΕΠΟ πρέπει επιτέλους να φανεί και να πάρει πρωτοβουλίες.

Την συγνώμη του Ιβάν Σαββίδη: Θετική κίνηση η συγνώμη του Σαββίδη. Προφανώς έγινε εν βρασμώ ψυχής. Τις συγνώμες τις κρίνουν οι δικαστές. Επειδή μίλησα με ανθρώπους από τον ΠΑΟΚ δεν συνάδουν τα όσα λένε αλλά ήταν θετικό αυτό.

Τον τελικό του Κυπέλλου και αν θα γίνει με κόσμο: Σε ενδεχόμενο τελικό ΠΑΟΚ – ΑΕΚ η απόφαση θα είναι πολύ δύσκολη. Έχουμε δρόμο μέχρι τότε, υπάρχει ρεβάνς και με αυτή τη συζήτηση προσβάλουμε τον Πανιώνιο και την ΑΕΛ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα