Ο... χάρτης των τηλεοπτικών, η κεντρική διαχείριση και ο στρατηγικός επενδυτής (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ο... χάρτης των τηλεοπτικών, η κεντρική διαχείριση και ο στρατηγικός επενδυτής (poll)

bet365

Το Gazzetta.gr παραθέτει τα τελευταία δεδομένα επί των τηλεοπτικών με τον κίνδυνο να... σπάσει η κεντρική διαχείριση άμεσα να παραμένει πιο ορατός από ποτέ. Τι περιμένει η Super League και ο στρατηγικός επενδυτής στην Forthnet.

Την Τετάρτη διέρρευσε από το ρεπορτάζ ότι από τις 15 Γενάρη (σ.σ. η αρχική καταληκτική ημερομηνία ήταν 30 Νοεμβρίου αλλά μετά πήρε παράταση για τις 15 Γενάρη) και μετά θα 'σπάσει' η κεντρική διαχείριση εξαιτίας της διαρκούς αναβλητικότητας της Super League και της άρνησης των ανθρώπων των ομάδων να δεχθούν την συνολική πρόταση των 30 εκατ. ευρώ της NOVA για 15 ομάδες. Η Λίγκα δεν έχει πάρει θέση επ' αυτού και σίγουρα κάτι τέτοιο θα έχει την αξία της. Ούτε όμως και το συνδρομητικό κανάλι έχει τοποθετηθεί επισήμως. Ούτε καν μέσω κύκλων του. Το βέβαιο είναι πως η NOVA δεν είναι ευχαριστημένη από την μη αποδοτικότητα που έχει στο εμπορικό σκέλος από το πρωτάθλημα και το σίγουρο είναι πως οι εταίροι της Λίγκας θέλουν περισσότερα χρήματα ακόμα και τώρα. Ή θα ήθελαν... Οι συζητήσεις μεταξύ της Λίγκας και της NOVA για το συμβόλαιο της επόμενης σεζόν (2018-19) θα πρέπει να έχουν καταλήξει ως τις 15 Ιανουαρίου, κάτι που φαντάζει, πλέον, αρκετά δύσκολο. Το πιο πιθανό δηλαδή είναι να 'σπάσει' η κεντρική διαχείριση έτσι όπως είναι τα πράγματα.

Ένα στοιχείο που μπορεί να έχει την σημασία του είναι πως στην Super League περιμένουν την είσοδου νέου στρατηγικού επενδυτή στον όμιλο Forthnet που μπορεί να δώσει άλλη οικονομική ώθηση και διαφορετικά δεδομένα στο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Και ίσως... τρενάρουν το θέμα μέχρις ότου ξεκαθαρίσει αυτό. Άλλες πηγές αναφέρουν πως και να συμβεί άμεσα αυτό η NOVA δεν προτίθεται να αξιολογήσει αλλιώς το πρωτάθλημα. Τι θα γίνει εάν τελικώς δεν προχωρήσει η κεντρική διαχείριση και για τα επόμενα χρόνια; Οι ομάδες θα ακολουθήσουν τα βήματα του ΠΑΟΚ που διαπραγματεύτηκε μόνος του το συμβόλαιό του μην έχοντας συμφωνήσει στην κεντρική διαχείριση από πριν. Και μπορεί σε αυτές τις λογικές να πάνε ακόμα και σε ανοιχτά κανάλια. Εδώ βέβαια οφείλουμε να καταθέσουμε και κάτι. Πολλές φορές σε συμβούλια της Λίγκας και για τηλεοπτικά θέματα είτε δεν λαμβάνονται εύκολα αποφάσεις και είτε όταν λαμβάνονται δεν υλοποιούνται όπως έχει συμφωνηθεί. Ακόμα η Super League κατά καιρούς είχε και οικονομικά παράπονα από το συνδρομητικό και ότι δεν έπαιρνε τα χρήματα στην ώρα της. Από την άλλη το συνδρομητικό κανάλι ενώ έχει διαρκή θέματα και προστριβές με την Λίγκα εμμένει όλα αυτά σε συνεργασία μαζί της. Όταν έχεις παράπονα και θέματα με κάποιον δεν συνεχίζεις την συνεργασία μαζί του. Εκτός και εάν αυτή είναι η τελευταία πίστωση χρόνου που δίνεται...

- Παρακάτω μπορείτε να ψηφίσετε στο poll την επιλογή σας για το θέμα.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα