Η φυσιολογική «κοιλιά» και η... εύκολη συνέχεια του Ατρόμητου!

Η φυσιολογική «κοιλιά» και η... εύκολη συνέχεια του Ατρόμητου!

Νίκος Μαρούδας
Η φυσιολογική «κοιλιά» και η... εύκολη συνέχεια του Ατρόμητου!

bet365

Μετά το άκρως εντυπωσιακό ξεκίνημα που έκαναν οι Περιστεριώτες και την κορυφή που απόλαυσαν για ένα μήνα και κάτι, ήρθε φυσιολογικά και η... κοιλιά, με την συνέχεια όμως να φαντάζει πιο εύκολη!

Χωρίς καμία αμφιβολία ο Ατρόμητος είναι η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Είναι η ομάδα που για έναν ολόκληρο γύρο κατάφερε να μπει σφήνα σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και να βρεθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος για ένα μήνα και κάτι! Κάτι τέτοιο δεν το βλέπεις συχνά στην Ελλάδα και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Νταμίρ Κάναντι και στους ποδοσφαιριστές του.

Όμως, ήταν δεδομένο πως κάποια στιγμή θα ερχόταν και μια περίοδος χωρίς νίκη για τον Ατρόμητο. Μετά τις τέσσερις ισοπαλίες στο ξεκίνημα, ήρθε ένα απίθανο σερί με μεγάλα διπλά σε Καραϊσκάκη και ΟΑΚΑ, πριν σταματήσει αυτό στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Η ομάδα του Περιστερίου είχε τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια τις περασμένες τρεις αγωνιστικές και δεν κέρδισε κανένα.

Φυσικά προβληματισμός δεν υπάρχει για το γεγονός αυτό. Το πρώτο παιχνίδι ήταν με τον Πανιώνιο, ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος, είχε δοκάρι με τον Ουάρντα και το μόνο που δεν ήρθε ήταν το γκολ. Αμέσως μετά ήρθε η πρώτη ήττα από τον ΠΑΟΚ (με τον Ατρόμητο να έχει δικαιολογημένα παράπονα), σε ένα παιχνίδι ωστόσο που προφανώς η ήττα ήταν εντός προγράμματος. Τελευταίο παιχνίδι που δεν κέρδισε ο Ατρόμητος σε αυτή την τριάδα ήταν το Σαββατιάτικο με τον Παναθηναϊκό.

Η εικόνα του ήταν πολύ καλή, προηγήθηκε, είχε ευκαιρίες για να... τελειώσει το ματς στο 20λεπτο, αλλά έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Διούδη. Οι Περιστεριώτες τα έβαλαν και με τον Μάνταλο που τα έκανε... μαντάρα και για τις δύο πλευρές και κάπως έτσι έμεινε το 1-1.

Μετά από αυτά τα τρία αρνητικά, βάσει της φετινής εικόνας του Ατρόμητου, αποτελέσματα στο Περιστέρι δεν υπάρχει κανένας απολύτως προβληματισμός. Κάποτε θα ερχόταν η ήττα, όπως κι αν ήρθε, κάποτε θα ερχόταν και μια σειρά αγώνων χωρίς νίκη. Ήρθε λίγο πριν το τέλος του πρώτου γύρου, όμως η συνέχεια είναι στα χέρια της ομάδας των Δυτικών Προαστίων.

Παρά τις τρεις αυτές... γκέλες, συνεχίζει να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Αν μάλιστα δει κανείς την συνέχεια μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, καταλαβαίνει πως ο Ατρόμητος μαζί με την ΑΕΚ έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα από τις ομάδες της κορυφής.

Επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Κάναντι, δοκιμάζεται στα Χανιά κόντρα στον αδύναμο φέτος Πλατανιά. Φυσικά μοναδικός στόχος πλέον είναι η επιστροφή στις νίκες. Αμέσως μετά, φιλοξενεί την δεύτερη ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, τον Λεβαδειακό στο Περιστέρι. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά ο φετινός Ατρόμητος έχει δείξει πως ξέρει πως να παίρνει αυτά τα αποτελέσματα. Το κλείσιμο του πρώτου γύρου για τους Περιστεριώτες έρχεται στην Κέρκυρα. Δύσκολη έδρα και δύσκολος αντίπαλος, αλλά εκτός έδρας η ομάδα των Δυτικών Προαστίων έχει δείξει φέτος πως το... παρά έχει!

Αν σε αυτά τα παιχνίδια, προστεθεί το σχετικά βατό ξεκίνημα του δεύτερου γύρου που περιμένει τον Ατρόμητο (με Απόλλων στην Ριζούπολη και Παναιτωλικό στο Περιστέρι), τότε βγαίνει ένα εύκολο συμπέρασμα. Η ομάδα του Κάναντι μπορεί να βρίσκεται ακόμα και στην κορυφή ή πολύ κοντά σε αυτή μέχρι την 18η αγωνιστική!

Υ.Γ. Μην ξεχνάτε κάτι πολύ σημαντικό που ίσως θα παίξει τον δικό του ρόλο στην φετινή πορεία της ομάδας, αλλά και του πρωταθλήματος. Στον δεύτερο γύρο ο Ατρόμητος έχει στο Περιστέρι, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και μόνο με τον Παναθηναϊκό παίζει εκτός έδρας... Τους δύο τους κέρδισε στην έδρα τους και τον τρίτο τον έκανε να... φτύσει αίμα για να τον κερδίσει. Στο Περιστέρι τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα και για τους τρεις!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα