Ολυμπιακός: Διαθέτει το know how, πρέσινγκ ψηλά και γκολ... (vids)

Ολυμπιακός: Διαθέτει το know how, πρέσινγκ ψηλά και γκολ... (vids)

olympiakos eurokinisi.jpg

bet365

Οι φάσεις του 8', του 50' και του 57' στο Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε του «Γ. Καραϊσκάκης», μπορούν να αποτελέσουν τον οδηγό των «ερυθρολεύκων» στην αποψινή ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης.

Το δικό του ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε (18/4) ο Ολυμπιακός, καθώς θα παίξει στο «Şükrü Saracoğlu» με σκοπό να υπερασπιστεί κόντρα στη Φενέρμπαχτσε το 3-2 που κέρδισε την περασμένη εβδομάδα στο Φάληρο.

Με φόντο της προσπάθειας που θα καταβάλει μία θέση στους «4» του Conference League, κάτι που θα σημάνει την «παρθενική» παρουσία των «ερυθρολεύκων» στα ημιτελικά μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τι πιο μεγαλύτερο κίνητρο λοιπόν για το club και όλο τον οργανισμό και από τον Πειραιά μπορούν να βαδίσουν στην πεπατημένη των πρώτων 60 λεπτών του «Γ. Καραϊσκάκης».

Εκεί όπου όχι μόνο βρήκαν τρεις φορές δίχτυα και προηγούνταν 3-0, αλλά συνάμα παρουσιάζονταν - και ήταν - απόλυτοι κυρίαρχοι του ζευγαριού. Αρα έχουν ήδη αποδείξει πως το τουρκικό club όχι μόνο δεν τους τρομάζει, αλλά και έναντί του υπερτερούν!

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ «διάβασε» εξαιρετικά τους αντιπάλους του και οι παίκτες του εκτέλεσαν... κατά γράμμα το «τρικ» του. Ποιο ήταν αυτό; Πρέσινγκ ψηλά! Οταν συνέβαινε αυτό το build up της Φενέρ «βραχυκύκλωνε» και ο Ολυμπιακός όχι μόνο ανακτούσε άμεσα την κατοχή, αλλά και έβγαζε φάσεις που εκμεταλλεύονταν.

Σε μόλις 57 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν με ανάλογο τρόπο δις στόχο, ενώ σε ακόμη μία περίπτωση ο γκολκίπερ Λιβάκοβιτς δεν επέτρεψε στον Ελ Καμπί να χριστεί επίσης σκόρερ.

*Στο 8' ο Μασούρας πρέσαρε τον Σογιουντσού, τον «ανάγκασε» σε επικίνδυνη/διεκδικίσημη μεταβίβαση προς τον Κρούνιτς που υπό την πίεση του Γιόβετιτς απώλεσε τον έλεγχο της μπάλας που στρώθηκε στον Φορτούνη. Ο «κάπτεν» αμαρκάριστος στα 30-35 μέτρα έκανε δύο επαφές, την έστρωσε στο δεξί του πόδι και με έναν «κεραυνό» άνοιξε το σκορ.

*Στο 50' ο Λιβάκοβιτς έπαιξε με τα χέρια για τον Μπεκάο που όμως δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα την πρόθεση του συμπαίκτη του και υπό την πίεση του Μασούρα δεν «σιγούρεψε» την κατοχή. Ο Ζάιτς διόρθωσε προς στιγμήν την κατάσταση για την άμυνά του και απέφυγε τον Γιόβετιτς, αλλά το μαρκάρισμα του Μαυροβούνιου φορ αρκούσε ώστε να δώσει τον απαιτούμενο χρόνο στον Φορτούνη να «κλείσει» πάνω στον Κρούνιτς που ήταν η προφανής επιλογή του. Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός όχι μόνο του «τσίμπησε» την μπάλα αλλά και έπαιξε για τον Ελ Καμπί που παρά την παρουσία του Σογιουντσού «εκτέλεσε» από καλή θέση, ωστόσο ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε με τα πόδια.

*Λίγο αργότερα (57') ο Φορτούνης πρέσαρε τον Οσάγι και μαζί με τον Γιόβετιτς δεν του επέτρεψαν να παίξει μπροστά αλλά παράλληλα για τον Κρούνιτς. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους Τσικίνιο, Εσε να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και να τον αναγκάσουν ουσιαστικά να «πουλήσει» την μπάλα, καθώς ο Αργεντινός χαφ την «τσίμπησε» για τον Ελ Καμπί. Μόλις ο Μαροκινός πήρε την κατοχή ο Ολυμπιακός βγήκε 4vs2 και ο 31χρονος φορ έστρωσε στον Τσικίνιο που ακολουθούσε σαν «τρέιλερ». Ο Πορτογάλος χαφ την έστρωσε στα όρια της μεγάλης περιοχής και την έστειλε στα δίχτυα για το «ερυθρόλευκο» 3-0.

Τι μας δείχνει αυτό; Ο Ολυμπιακός ξέρει τις αδυναμίες της Φενέρ, τις εκμεταλλεύτηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» και αυτό σημαίνει πως σε μερικές ώρες (22:00) είναι σε θέση να πράξει εκ νέου κάτι αντίστοιχο/ανάλογο, με φόντο τη μεγάλη πρόκριση.


@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα