ΑΕΛ – Λεβαδειακός 2-2: Με Buzzer Beater στο 90+5' δεν χάνει την άνοδο ο Λεβαδειακός (vids)

Newsroom
ΑΕΛ - Λεβαδειακός

bet365

Ισοπαλία «χρυσάφι» για τον Λεβαδειακό με τους Βοιωτούς να κάνουν στο 90+5' το 2-2 με την ΑΕΛ στην Λάρισα και ουσιαστικά να εξασφαλίζουν την άνοδό τους στην Super League.

Τεράστιο ντέρμπι, αντάξιο των δύο ομάδων για την 3η αγωνιστική των Play Off της Super League 2. Η ΑΕΛ κρατούσε τη νίκη επί του Λεβαδειακού μέχρι τις καθυστερήσεις, με τον Ρομό στο 5ο λεπτό του έξτρα χρόνου να κάνει το 2-2 και ουσιαστικά να στέλνει τους Βοιωτούς στην Super League.

Ο Λεβαδειακός με την ισοπαλία αυτή έφτασε τους 35 βαθμούς, αφήνοντας τους Θεσσαλούς στους 28 και με 7 βαθμούς διαφορά ουσιαστικά θεωρούμε πως τα πάντα έχουν τελειώσει στην μάχη της ανόδου. Η ΑΕΛ από την πλευρά της κρατούσε την τύχη στα χέρια της μέχρι τις καθυστερήσεις, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη και πλέον έχασε κάθε ελπίδα να διεκδικήσει την άνοδο.

Στα του αγώνα μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Νιγηριανός σέντερ φορ, Κεχιντέ Φατάι ο οποίος λίγες ώρες πριν την έναρξη του ντέρμπι, έμαθε πως θα μπορούσε να αγωνιστεί να αγωνιστεί κανονικά, καθώς η ΑΕΛ νίκησε τον δικαστικό αγώνα που έκανε μετά την ανάκληση των δελτίων που είχε γίνει στους νεοαποκτηθέντες που ανάμεσά τους ήταν και ο ίδιος.

Ο Φατάι ήταν ο παίκτης που σκόραρε και τις δύο φορές για την ΑΕΛ και μάλιστα μέσα στο πρώτο τέταρτο σε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους. Η αρχή έγινε στο 5' όταν ο Γρκοφ έδιωξε άσχημα μια σέντρα από δεξιά και ο ανενόχλητος Φατάι με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλούς.

Πριν προλάβουν καλά καλά να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων για το 1-0, έγινε και το 2-0. Συγκεκριμένα στο 12' ο Γκροφ έδιωξε με υπερένταση κεφαλιά του Ηλιάδη μετά από κόρνερ του Παπαγεωργίου η μπάλα στρώθηκε στον Φατάι που με κεφαλιά αυτή την φορά έκανε το 2-0. Ένα σκορ που έμεινε και ως το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να μπουν και πάλι στο ματς και στο 56' έφτασαν πολύ κοντά στο να το πετύχουν, κερδίζοντας πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Νίκας με τον Σολούκο που δεν ξεκίνησε αλλά μπήκε στο 50' στη θέση του Θεοδωρόπουλου που τραυματίστηκε, κράτησε μέχρι εκείνη την στιγμή το πολύτιμο 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Αρχικά στο 88' ο Τσιριγώτης κατάφερε να μειώσει σε 2-1 βάζοντας και πάλι στο παιχνίδι την ομάδα του. Οι Βοιωτοί έκαναν την ανατροπή, γιατί ουσιαστικά μιλάμε για ανατροπή ανόδου παρότι υπήρξε ισοφάριση, στο 90+5' με τον Ρομό να διαμορφώνει το τελικό 2-2.

Σκόρερ: 5′,12′ Φατάι – 88′ Τσιριγώτης, 90+6′ Ρομό

ΑΕΛ (Δερμιτζάκης): Θεοδωρόπουλος (50′ λ.τ. Σολούκος), Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Ηλιάδης, Γιανναράκης, Πλέγας, Αντράντα, Φατάι, Πεντρόζο, Παπαγεωργίου, Μαυριάς

Λεβαδειακός (Οφρυδόπουλος): Γκροφ, Πούρινεν, Βήχος, Λιάγκας, Τσάπρας, Μπελμόντε, Μεχία, Κουάντρα, Νίκας, Γιαννιώτας, Μπαΐροβιτς

ΑΕΚ Β' – Μακεδονικός 3-3

Σκόρερ: 40′ Μαχαίρας, 49′ Θεοδωρίδης, 90' Ζίνι (πεν.) – 26′ Σιμόνι, 31′ Ζαφειράκης, 51′ Ραμίρες

Σε ένα χορταστικό ματς στο «Σεραφείδειο» η ΑΕΚ Β' με εύστοχο πέναλτι του Ζίνι στο 90' πήρε στο τέλος την ισοπαλία με 3-3 από τον Μακεδονικό.

Η ΑΕΚ Β' μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με ευκαιρία του Θεοδωρίδη στο πρώτο λεπτό, σκοράροντας στο 17', χωρίς ωστόσο το γκολ να μετρήσει καθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι κιτρινόμαυροι είχαν ακόμα μια καλή στιγμή με κεφαλιά του Χριστόπουλου στο 25' και τελικά ένα λεπτό αργότερα ο Μακεδονικός εκμεταλλεύτηκε την πρώτη του ευκαιρία στο ματς και με τον Σιμόνι έκανε το 0-1 στο 26'.

Οι κιτρινόμαυροι ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Ζίνι στο 29' και δύο λεπτά αργότερα ο Ζαφειράκης διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων γράφοντας το 0-2. Η ΑΕΚ Β' μπήκε και πάλι στο παιχνίδι στο 40' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαχαίρα, ο οποίος μείωσε σε 1-2, ενώ θα μπορούσε να είχε φτάσει στην ισοφάριση πριν βγει το ημίχρονο αν ο Ζίνι στο 43' δεν έβρισκε το δοκάρι του Γουναρίδη.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η ΑΕΚ Β' που συνέχιζε επιθετικά, κατάφερε να ισοφαρίσει με εκπληκτικό σουτ του Θεοδωρίδη, ο οποίος στο 49' σημείωσε το 2-2. Η απάντηση του Μακεδονικού, όμως, ήταν άμεση καθώς δυο λεπτά αργότερα στο 51' ο Ραμίρες έβαλε ξανά μπροστά τον Μακεδονικό με 2-3.

Όλα έδειχναν ότι ο Μακεδονικός θα έφευγε με το διπλό από τα Σπάτα, ωστόσο όπως και στο ματς με την ΑΕΛ, έτσι και σε αυτό οι κιτρινόμαυροι έφτασαν στην ισοφάριση στο φινάλε, με τον Ζίνι να ευστοχεί σε πέναλτι στο 90' γράφοντας το τελικό 3-3.

ΑΕΚ Β’: Αγγελόπουλος, Ραντόνια, Γιεμπόα, Χρυσόπουλος (68’ Κοσίδης), Γιαννούλης (77’ Παυλίδης), Λαμαρανά (68’ Ρουκουνάκης), Σαμπανάτζοβιτς (77’ Χριστόπουλος), Ζίνι, Μαχαίρας, Τζ. Γκαρσία (73’ Γκολφίνος), Θεοδωρίδης

Μακεδονικός: Γουναρίδης, Μπουκουβάλας, Πέδρο Λούκας (79’ Γρομιτσάρης), Σαραγιώτης, Τσουκάνης (68’ Λυμπεράκης), Παναγιωτούδης, Μελετίδης (79’ Τσιλιγγίρης) , Ραμίρεζ, Μπουλάτοβιτς, Ζαφειράκης (79’ Κουλούρης), Σιμόνι

Η 3η αγωνιστική των Play Off

ΑΕΛ-Λεβαδειακός 2-2

ΑΕΚ-Μακεδονικός 3-3

Ρεπό: Νίκη Βόλου

Η βαθμολογία των play off στον Βόρειο Όμιλο

1. Λεβαδειακός 35 (3 ματς)

--------------------------

2. ΑΕΛ 28 (3 ματς)

3. ΑΕΚ Β' 18 (2 ματς)

4. Μακεδονικός 17 (2 ματς)

5. Νίκη Βόλου 17 (2 ματς)

@Photo credits: eurokinissi
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα