Spor Polici: Οι Τούρκοι τους συνέλαβαν σε 5 ώρες με την «αστυνομία σπορ» που έχουν από το 2012!

επεισόδια

bet365

Μέσα σε λίγες ώρες ταυτοποίηθηκαν οι δράστες των σοκαριστικών επεισοδίων στην Τραπεζούντα και οι Τούρκοι μπορούν να υπερηφανεύονται για την Ειδική Μονάδα Κρούσης που συστάθηκε το... 2012.

Εντύπωση προκάλεσαν τα γιλέκα των αστυνομικών που συνόδευαν τους επτά συλληφθέντες οπαδούς της Τράμπζονσπορ στα δικαστήρια της Τραπεζούντας. «Spor Polici» ανέφεραν και πολλοί αναρωτήθηκαν για το αν η Τουρκία έχει κάνει τόσα βήματα μπροστά. Ναι, η Αστυνομία της χώρας έχει ειδικό τμήμα, διαθέτει δεκάδες αξιωματικούς και χιλιάδες αστυνομικούς που είναι αφιερωμένοι μόνο στην καταστολή της βίας.

Όχι, δεν είναι κάτι νέο, μιας και το 2012 και στα σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς της Μπεσίκτας και της Γαλατά αποφασίστηκε η σύσταση του νέου τμήματος. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι τραυματισμοί οπαδών, αστυνομικών, οι βανδαλισμοί ανάγκασαν τον αστυνομικό διευθυντή της Κωνσταντινούπολης να βγει μπροστά και να ζητήσει από τον Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει το τμήμα «Πρόληψης της Βίας» σε «Διεύθυνση Αθλητικής Ασφάλειας».

Ο Χουσεΐν Τσαπκίν δημιούργησε τμήμα με 300 αξιωματικούς και επικεφαλής διορίστηκε ο αστυνομικός που βοήθησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος με τα στημένα ματς, ο Μουράτ Οζγκούν. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να διορίσει τους 10 αστυνομικούς που εργάζονταν στο Τμήμα Πρόληψης στις νέες τους θέσεις.

Spora gölge düşürmek isteyenler karşılarında onları buluyor

Η εκπαίδευση της νέας ομάδας κράτησε έξι μήνες και στην αρχή οι αστυνομικοί δεν έφευγαν εκτός Κωνσταντινούπολης. Βέβαια, στην Πόλη κάθε χρόνο διεξάγονται 20.000 αγώνες σε όλα τα αθλήματα και τις κατηγορίες. Αρχικός τους στόχος ήταν να παρεισφρήσουν στους οργανωμένους, ώστε να εμποδίζουν επεισόδια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Μάλιστα, όπως τονίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, μιας από τις εξουσίες της ήταν ότι μπορούσε να παρακολουθεί τις συνομιλίες οπαδών όταν χρειάζεται.

Spora gölge düşürmek isteyenler karşılarında onları buluyor

Με τα χρόνια, η «Διεύθυνση Αθλητικής Ασφάλειας» δημιούργησε παρόμοιες δομές σε 10 ακόμη επαρχίες σε όλη την Τουρκία. Οι Αναπληρωτές Διευθυντές ήταν σε επαφή με τους συλλόγους, ώστε να υπάρχει η ιδανική συνεργασία. Η συγκεκριμένη μονάδα αναλαμβάνει τον σχεδιασμό για τις επισκέψεις φιλοξενούμενων και διαχωρίζει τους αγώνες ανάλογα με την ομάδα κινδύνου.

Μάλιστα, υποστηρίζονται από Ειδικές Δυνάμεις, την Τροχαία και Περιφερειακά Αστυνομικά Τμήματα. Ελικόπτερα, Drones και κάμερες ασφαλείας είναι πάντα στη διάθεσή τους. Μάλιστα, αρκετά πριν το 2019 είχαν ζητήσει σύγχρονες κάμερες στα γήπεδα, ώστε να υπάρχει πρόληψη των επεισοδίων ή άμεση ταυτοποίηση των δραστών, κάτι άλλωστε που συνέβη και με τους οπαδούς της Τράμπζονσπορ. Μέχρι το 2019 είχε απαγορευθεί η είσοδος σε 7794 οπαδούς!

Spora gölge düşürmek isteyenler karşılarında onları buluyor

@Photo credits: https://www.trthaber.com/
 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα