Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: «Αν τιμωρηθούν οι παίκτες μας θα αποχωρήσουμε από το πρωτάθλημα κι ας υποβιβαστούμε»

ali_koc

bet365

Ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αλί Κοτς, αποκάλυψε ότι θα πάρει τη Φενέρ από το πρωτάθλημα αν χρειαστεί, ακόμα κι αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της.

Ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αλί Κοτς, υποστήριξε πως είναι έτοιμος να πάρει τη Φενέρ από το πρωτάθλημα Τουρκίας αν χρειαστεί, ακόμα κι αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της.

Ο Κοτς σε συνέντευξη που παραχώρησε το απόγευμα στην Τουρκία υπογράμμισε πως η Γενική Συνέλευση της ομάδας θα αποφασίσει αν θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και θα συμμετάσχει σε χαμηλότερη κατηγορία.

Επιπλέον επεσήμανε ότι όσα έγιναν χθες στο γήπεδο της Τράμπζονσπορ εάν είχαν γίνει σε παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης τότε θα είχε τιμωρηθεί αυστηρότατα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε:

«Υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται σκληρά εδώ και 13-14 χρόνια, προκειμένου να σπείρουν τους σπόρους της βίας και του μίσους ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Το θύμα της περασμένης νύχτας είναι η Φενέρμπαχτσε. Είναι οι ποδοσφαιριστές της που προστατεύτηκαν από το λιντσάρισμα και τη σωματική επίθεση.

Τι θα γινόταν αν ένας ποδοσφαιριστής δεχόταν λιντσάρισμα; Θα λέγαμε πάλι ότι αυτή πρέπει να είναι η τελευταία φορά; Το λέμε πάντα, αλλά δεν συμβαίνει, ειδικά όταν πρόκειται για τη Φενέρμπαχτσε. Οι χθεσινές επιθέσεις ήταν πλήρως οργανωμένες.

Ο αγώνας ξεκίνησε και τα γεγονότα κλιμακώθηκαν σταδιακά. Δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι. Αν αυτά είχαν συμβεί σε ματς της UEFA, η άδεια της Τράμπζονσπορ θα είχε καταργηθεί. Ο Χαλίλ Ουμουτ Μέλερ δεν μπορούσε να διακόψει τον αγώνα και σε αυτό φταίει το ποδοσφαιρικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται η χώρα μας. Ξέρετε τη δύναμη του αντιπάλου μας, την πολιτική και γραφειοκρατική εξουσία. Ο κύριος λόγος για να μην διακοπεί αυτός ο αγώνας ήταν η ομοσπονδία.

Μόλις παραιτήθηκα από την προεδρεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Ως Φενέρμπαχτσε πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον μας. Ζητώ ιδιαίτερα από την κοινότητά μας να ενεργήσει με σύνεση. Δεν θα ανεχτούμε αυτή τη μεταχείριση στη χώρα μας. Θα υποβιβαστούμε και στο χαμηλότερο πρωτάθλημα εάν χρειαστεί».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα