Ίντερ - Κάλιαρι 2-2: Matchball τίτλου στο Derby della Madonnina

Νίκος Κικίδης
Ίντερ

bet365

Η Ίντερ έμεινε στο 2-2 με την Κάλιαρι και δεν κατάφερε να ξεφύγει στο +16 από τη Μίλαν, αλλά παράλληλα κέρδισε την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλήτρια απέναντι στη... Μίλαν!

Απώλεια μεν, ανώδυνη μεν. Η Ίντερ δεν κεφαλαιοποίησε πάνω στην γκέλα της Μίλαν και κόλλησε με τη σειρά της στο 2-2 κόντρα στην Κάλιαρι, αλλά παράλληλα κέρδισε μια ευκαιρία - όνειρο για τους οπαδούς της: Να στεφθεί δηλαδή και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ιταλίας την επόμενη αγωνιστική στο «Σαν Σίρο» εφόσον νικήσει τη συμπολίτισσα Μίλαν στο ντέρμπι της πόλης!

Παρά το γεγονός πως οι Νερατζούρι προηγήθηκαν νωρίς με γκολ του Τουράμ (12΄) η Κάλιαρι δεν παρέδωσε τα όπλα της και τελικά δικαιώθηκε στο β΄μέρος. Αφού ο Σκουφέτ με εντυπωσιακές επεμβάσεις στέρησε το 2-0 από τους Ντιμάρκο (48΄) και Τσαλχάνογλου (62΄), οι φιλοξενούμενοι έκαναν τη ζημιά και ισοφάρισαν στο με όμορφο σουτ του Σομουρόντοφ (65΄).

Μόλις επτά λεπτά αργότερα η Ίντερ κέρδισε πέναλτι από χέρι του Μίνα στην περιοχή και ανάκτησαν το προβάδισμα με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσαλχάνογλου, αλλά η Κάλιαρι δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη. Στο 83΄ο Βιόλα με δυνατό σουτ νίκησε τον Ζόμερ και ισοφάρισε 2-2, με τους φιλοξενούμενους να αγγίζουν την ανατροπή σε κεφαλιά του Λαπαντούλα που μπλόκαρε ο Ζόμερ!

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με το 2-2 να παραμένει, όπως και η διαφορά του +14 ανάμεσα σε Ίντερ και Μίλαν όπου στο μεταξύ τους ντέρμπι μπορεί να κριθεί και βαθμολογικά ο επόμενος πρωταθλητής της Serie A.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάκι): Ζόμερ, Μπίσεκ, Ατσέρμπι, Μπαστόνι (86΄Μπουσάναν), Νταρμιάν (75΄Ντάμφρις), Ντιμάρκο (76΄Κάρλος Αουγκούστο), Μπαρέλα, Μικιταριάν (64΄Φρατέσι), Τσαλχάνογλου, Σάντσες (75΄Αρναούτοβιτς), Τουράμ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα