Μπολόνια - Ίντερ 0-1: Ασυγκράτητη και ήδη αγκαλιά με το στέμμα (vid)

inter_away_win_1

bet365

Η... εν αναμονή πρωταθλήτρια Ίντερ υπέταξε - κάνοντας μάλιστα και rotation - και την «καυτή» Μπολόνια εκτός έδρας (1-0) και εκτοξεύτηκε στο +18 από τη Γιουβέντους, βαδίζοντας ασταμάτητη προς το αναπόφευκτο Scudetto.

Δεν... φρενάρει πουθενά η Ίντερ! Ανήμερα των 116ων γενεθλίων τους οι Νερατζούρι έστησαν ακόμα μια μικρή γιορτή στον δρόμο τους προς την επιστροφή στον θρόνο του ιταλικού ποδοσφαίρου. Γιορτή όχι βάσει του σκορ, αλλά της ευκολίας με της άνεσης με την οποία η ομάδα του Ιντσάγκι έφτασε στο 13ο διαδοχικό της τρίποντο, συνεχίζοντας απόλυτη μέσα στο 2024 σε όλες τις διοργανώσεις. Η Ίντερ βρήκε μπροστά της την «καυτή» Μπολόνια εκτός έδρας, έκανε rotation εν όψει και Champions League, μα ακόμα κι έτσι επέβαλε την ισχύ της και το δικό της παιχνίδι και... προσγείωσε τους Ροσομπλού, «λυγίζοντάς» τους 1-0 χάρη στο γκολ του Μπίσεκ από το πρώτο μέρος. Στον πάγκο έμεινε για την ομάδα του Μότα ο Μπάμπης Λυκογιάννης.

Χωρίς Λαουτάρο, χωρίς Παβάρ, χωρίς Ντιμάρκο, οι παίκτες του Ιντσάγκι δεν... κατάλαβαν τίποτα και ειδικά στο πρώτο 45λεπτο κατάφεραν να κυριαρχήσουν πλήρως. Μόλις στο 10' ο Σκορούπσκι στέρησε το γκολ από τον Σάντσες στο τετ α τετ και πέντε λεπτά μετά το ωραίο σουτ του Νταρμιάν πέρασε ελάχιστα άουτ. Το γκολ πάντως... μύριζε και μετά τη διπλή ευκαιρία των Μπαρέλα και Αουγκούστο στο 22', δεν μπορούσε να μην έρθει.

Στο 37ο λεπτό, τα δύο από τα τρία στόπερ (!) των Νερατζούρι συνεργάστηκαν σαν... μεσοεπιθετικοί για το 1-0. Ο Μπαστόνι έβγαλε σέντρα-ξυράφι από τα αριστερά και ο Μπίσεκ με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Μότα ανέβασε την πίεσή της και βελτιώθηκε εκμεταλλευόμενη παράλληλα τις αλλαγές του Ιντσάγκι και την ελαφριά οπισθοχώρηση της ομάδας του. Ο Ζέρκζι ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει το γκολ στις δύο καλύτερες στιγμές των Ροσομπλού και η Ίντερ πανηγύρισε ακόμα μια νίκη, όσο βρίσκεται στην... αναμονή της απονομής του Scudetto.

Τεσσάρα η Κάλιαρι, ανάσα η Σασουόλο

Νωρίτερα, η Κάλιαρι διέλυσε τη Σαλερνιτάνα με 4-2 εντός έδρας και ανέβηκε στη 13η θέση της Serie A, όσο η ουραγός Γκρανάτα... βυθίζεται. Στην αποστολή των γηπεδούχων επέστρεψε ο Χατζηδιάκος, ενώ βασικός για τους φιλοξενούμενους έπαιξε ο Μανωλάς. Λαπαντούλα (12'), Γκαετάνο (40') και Σομουρόντοφ (51') έδωσαν αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του Ρανιέρι. Η Σαλερνιτάνα αντεπιτέθηκε με Κάστανο (56') και Ματζόρε, αλλά ο Σομουρόντοφ «χτύπησε» ξανά στο 76' και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Σπουδαίο τρίποντο στο ντέρμπι της ουράς μπόρεσε να πάρει η Σασουόλο που «λύγισε» 1-0 στο «Mappei» τη Φροζινόνε και την πλησίασε στον έναν βαθμό. Ο Τόρστβεντ πέτυχε στο 58' το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, με τον Ζόρζε στο 90' να αστοχεί από την άσπρη βούλα και να σπαταλά την ευκαιρία να χαρίσει έστω τον βαθμό στην ομάδα του.

Η βαθμολογία της Serie A

Η βαθμολογία της Serie A

 

SERIE A Τελευταία Νέα